Inici / Premis eTwinning 2010 / TRIANGULO, la percepció de l'aigua a la península Ibèrica
.

TRIANGULO, la percepció de l'aigua a la península Ibèrica

17 
març 
2010  |  

Títol: TRIANGULO

Etapa educativa: segon cicle d'educació secundària obligatòria

Assignatura: Energies Renovables i Medi Ambient

Com a fruit de la Trobada eTwinning entre professors espanyols i portuguesos a Santiago de Compostel·la (gener de 2008) sorgeix l'agermanament dels professors Maurici del Gallego, Marta Pey i Isabel Monteiro. Així, els Instituts Llanera (Astúries), Jaume Callis (Catalunya) i Escola Secundária de Pinheiro i Rosa (Far, Portugal) se submergeixen en aquest projecte amb la intenció d'abordar els problemes mediambientals de les tres zones agermanades. El títol recrea perfectament el tipus de col·laboració establerta entre els participants -sòlida, sense deformacions, com la figura geomètrica referida- que, encara que breu, ha aconseguit resultats destacables.

Triangulo1

El centre de gravetat d'aquest triangle-projecte ha estat l'aigua, un problema i un tema recurrent que recorre la península ibèrica de nord a sud i d'est a oest. Els alumnes han investigat i presentat diversos treballs sobre el consum, estalvi, embotellament, la contaminació, el reciclatge i el tractament que els mitjans de comunicació donen a l'escassetat d'aigua i les seves conseqüències als dos països veïns. El paper de guia adoptat pels professors ha permès als participants ser els protagonistes del seu aprenentatge i desenvolupar diverses competències. La metodologia emprada i els temes desenvolupats han possibilitat adaptar el treball a diferents matèries curriculars en cada centre participant: Castellà, Ciències Mediambientals i Projecte d'Investigació.

Les TIC han adquirit un gran protagonisme en tot el treball i han possibilitat la comunicació entre els participants dels diferents centres, han facilitat la seva col·laboració i han garantit la consecució de materials mixtos. El contingut global del projecte s'ha publicat en un blog. A més, els propis alumnes han estat els responsables d'altres blogs temàtics relacionats amb els diferents aspectes de l'aigua exposats.

Es tracta, en definitiva,  d'un projecte sobre un tema important i d'actualitat, amb interacció entre els socis, ben planificat i coordinat i perfectament integrat en el currículum. És, en si mateix, un recurs educatiu per a l'aula. L'ús de l'espanyol com a llengua de treball, sumat als detalls destacats anteriorment han fet el projecte mereixedor del Premi Europeu eTwinning 2010 en la categoria especial de Llengua Espanyola.

Enllaç:


Blog principal

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar