Inici / Premis eTwinning 2010 / Observa l'aplicació de la física i la química amb “Magic but real experiments”
.

Observa l'aplicació de la física i la química amb “Magic but real experiments”

09 
març 
2010  |  

Títol: Magic but real experiments.

Etapa educativa: educació secundària.

Assignatura: Física i Química, Llengua Estrangera (Anglès, Francès).

Premiat en la categoria especial «Matemàtiques i ciències», aquest projecte destaca no només pels continguts curriculars desenvolupats i la metodologia emprada,  sinó per l'entusiasme amb el qual han treballat els alumnes de Romania, Portugal, Polònia, Lituània i Espanya. Les pràctiques de la matèria Física i Química (moviment, forces, fluïts, vibració i ones, electricitat i magnetisme, òptica, propietats de la matèria, reaccions i químiques, etc.) han traspassat les parets del laboratori i s'han instal·lat temporalment al domicili dels estudiants, a l'aula o en altres dependències del centre escolar i finalment han quedat emmagatzemades en l'espai virtual comú dels participants.


eT_en_prensa_losFlipy

Experiments senzills i una manera creativa d'ensenyar i aprendre Física-Química han comportat per als docents i els estudiants un canvi significatiu en la percepció de la dificultat dels temes tractats i en l'actitud amb la qual han abordat les tasques;  alguns alumnes s'atreveixen fins i tot a qualificar-la d’“una forma molt més divertida que la mera explicació de contingut”. Pots veure un exemple dels 88 experiments a continuació:

Cal destacar l'estupenda coordinació entre els socis durant el temps que ha durat aquest treball. Tant el coordinador espanyol, Manuel Díaz Escala, com els professors de llengües estrangeres (anglès i francès) del seu centre, i els socis europeus han pres decisions de forma consensuada, han deixat escrits els plans de treball i han fixat les dates de presentació i finalització d'activitats. I tot això ha estat possible per l'ampli ús que han fet de les TIC: fòrum, correu electrònic, calendari d'esdeveniments, xat, tauler d'anuncis i el blog. Aquest últim ha estat el gran protagonista de la publicació i difusió dels documents juntament amb el vídeo digital, les eines del Twinspace, els motors de recerca, les plataformes d'imatges digitals com Flickr, etc.

Resulta molt satisfactori per al visitant del blog, comprovar que hi ha hagut una alta participació d'alumnes i que aquests han estat especialment sensibles amb la responsabilitat que tenien cap als seus companys europeus, de manera que s'han esforçat per fer els enregistraments de vídeo tan bé com sigui possible. Envoltats dels útils de laboratori i dels materials que intervenen en cada prova, posen per a la càmera, fan un excel·lent ús de la llengua estrangera i expliquen de forma detallada i amena tot el procés associat. I no són mags, es troben al Col·legi Sagrat Cor de Sevilla.

Enllaços:

Blog del projecte

Blog d'experiments
Canal en YouTube
Certamen EducaRed A navegar

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar