Inici / Premis eTwinning 2010 / Creative Commons, un ensenyament innovador de la llicència digital
.

Creative Commons, un ensenyament innovador de la llicència digital

23 
febr. 
2010  |  

Títol: Creative Commons

Etapa educativa: segon cicle d'ESO i primer curs de batxillerat

Assignatura: Informàtica / Llengua Estrangera / Tecnologia / Llengua i Literatura

Si hi ha un projecte que representi la filosofia d'eTwinning es tracta de Creative Commons, un projecte que destaca per l'equivocitat/el doble sentit del títol: un tipus de llicència per a la publicació i l'edició digital, i una forma creativa de comunicar-se i generar resultats conjuntament.

 


creative_commons

 

En aquest sentit el treball desenvolupat pels centres Immaculata Instituut (Bèlgica) i IES Joaquín Costa (Espanya) destaca per la creativitat de les tasques que alumnes i professors han dut a terme a través de les eines de la Web 2.0.

La idea de conjuminar les dues idees afavoreix que es treballen aspectes que van més enllà dels continguts i els objectius més formals com la presa de consciència de la importància del respecte a la propietat intel·lectual, la responsabilitat en l'ús dels recursos que la xarxa posa a la nostra disposició i dels que nosaltres posem a la disposició dels altres.

En aquest sentit cadascun dels estudiants era responsable d'elaborar i mantenir un blog de presentació en el qual s'incloïen una breu descripció de cada estudiant, una galeria fotogràfica, una enquesta de gustos musicals, etc.

El projecte es va estructurar segons deu capítols que incloïen els exercicis següents: construeix el teu propi blog amb WordPress; inclou una imatge d'encapçalament en el teu blog; introdueix una presentació amb Rock You; escriu un article en el teu blog; afegeix un comptador; modifica fotografies dels teus socis; utilitza el sindicador de notícies RSS; classifica els continguts més valorats de google; afegeix una enquesta; crea una pel·lícula amb so; i fes una avaluació. Per a això, es va facilitar un repositori on trobar recursos lliures que facilitessin el treball dels estudiants i un tutorial per a poder aprendre a manejar-los amb soltesa.

A continuació presentem un enllaç a un dels exercicis que promou el coneixement i ús de les llicències Creative Commons:

 

 


Per acabar, és molt apreciable la sostenibilitat que caracteritza aquest projecte, segons la qual els materials elaborats podran ser utilitzats amb alumnes d'altres cursos i amb professors interessats a iniciar-se en la Web 2.0.  Per tot això, aquest projecte ha estat reconegut amb un Premi Nacional 2010. Pots veure una publicació digital del centre espanyol fent clic aquí.

Enllaços:

TwinSpace

Blog


Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar