Inici / Premis eTwinning 2010 / Maths and Earth, aplicació de les matemàtiques a la realitat
.

Maths and Earth, aplicació de les matemàtiques a la realitat

22 
març 
2010  |  

Títol: Maths and Earth

Etapa educativa: educació secundària obligatòria

Assignatura: Matemàtiques / Ciències

Les aplicacions de les matemàtiques a la vida quotidiana són enormes. És la conclusió a la qual han arribat els alumnes de l'IES Campos de Sant Roque, a Valverde de Leganés (Badajoz) i els seus companys polonesos i francesos; han descobert la interrelació de les matemàtiques amb disciplines tals com la geografia, la física, o l'art. Prenent com a punt de partida nou llocs d'Europa considerats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco han treballat continguts curriculars de Matemàtiques tals com sistemes de coordenades, distància entre dos punts, construccions en 2D, circumferència inscrita, circumferència circumscrita, baricentre, trigonometria, etc. i han abordat  problemes clàssics i atractius per als alumnes com: El problema del viatjant, Quants colors són necessaris per acolorir un mapa?, com també La mesura de la circumferència de la Terra segons Eratòstenes.

Maths_and_Earth

La selecció dels llocs i el treball amb alumnes d'altres països europeus  ha propiciat un millor coneixement d'aquests  països, el desenvolupament de la competència lingüística i abans de res, l'ús d'eines TIC, sens dubte, claus en aquest projecte.

El professor Juan Luis Salguero i els seus alumnes, juntament amb els seus socis polonesos i francesos, han dut a terme un treball col·laboratiu, amb una comunicació constant i fluïda a través del TwinSpace, correu electrònic, la xarxa social Ning i sessions de xat amb Skype. De la gran varietat d'eines TIC utilitzades, destaquen els programes informàtics de lliure distribució: Google Earth per localitzar els llocs; GoogleDocs per a l'edició i l'intercanvi d'arxius  i GeoGebra o WIRIS, tots dos sistemes de geometria interactiva.

El projecte s'ha publicat en una pàgina web, molt ben estructurada per temes i presentada d'una manera gràfica i atractiva.

Maths and Earth és un projecte que, tenint com a centre les Matemàtiques, té un marcat caràcter interdisciplinari que permet conèixer la diversitat i la riquesa cultural europea. La qualitat d'aquest projecte ha estat reconeguda amb el Premi Nacional eTwinning 2010.

Enllaços:

Web del projecte

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar