Inici / Premis eTwinning 2010 / Conservant el planeta a partir de 50 easy things you can do to save the Earth
.

Conservant el planeta a partir de 50 easy things you can do to save the Earth

19 
gen. 
2010  |  

Títol: 50 easy things you can do to save the Earth

Etapa educativa: segon cicle d'ESO

Assignatura: Física i Química / Biologia i Geologia

Amb aquest títol tan estimulant i universal, es tanca un excel·lent projecte en el qual alumnes de 15 a 16 anys del centre català IES Sòl-de-Riu, coordinats pels professors Florenci Sales i Remei Ibáñez, comparteixen amb alumnes búlgars i alemanys l'experiència de reflexionar sobre els problemes mediambientals i la seva repercussió negativa en la qualitat de vida de la població present i futura.



50easythings


Find more videos like this on eTwinning 50et

A través de l'estudi de temes com les energies renovables, l'escalfament global o els aliments modificats genèticament, entre uns altres, els alumnes dels tres centres han pres consciència de la situació i després han proposat petites solucions pràctiques. El projecte parteix del llibre 50 coses senzilles que tu pots fer per salvar la terra, de John, Sophie i Jesse Javn, un petit manual de suggeriments per a tots els qui volen contribuir personalment a la conservació del planeta i no saben com començar. A partir d'aquest els alumnes s'organitzen i planifiquen diverses activitats d'investigació i acció.

El treball de planificació i organització desenvolupat pels professors es fa patent en el TwinSpace i també en diverses eines TIC. 50 easy things you can do to save the Earth ha optat per la utilització d'una comunitat Ning, concebuda com el centre de comunicacions del projecte, una Web Magazine, en la qual s'han publicat informes sobre els “eco-temes” desenvolupats i un sistema de videoconferències amb el qual els alumnes han votat i han designat el guanyador d'un concurs de logotips relacionats amb el medi ambient.

 


Find more videos like this on eTwinning 50et

Aquest vídeo és un bon exemple d'activitat col·laborativa. Va més enllà del treball en paral·lel en el qual s'incorre moltes vegades i mostra el resultat de treballar cooperativament en grups mixtos (de diferents nacionalitats) per obtenir un producte final a diverses mans. S'ha optat per l'elaboració de vídeos amb intervencions conjuntes dels tres centres, en els quals els alumnes es converteixen en actors i protagonistes dels diversos “eco-temes” tractats i, per tant, del seu propi aprenentatge.

Sens dubte, les TIC han resultat fonamentals en aquest projecte. I és que han estat presents des de la planificació i elaboració de les activitats fins al procés final de difusió dels resultats. En definitiva, se li ha tret el màxim partit a l'ús de les eines, al treball en col·laboració i a la implicació dels alumnes en un tema global i important. Per tot això, el projecte ha obtingut un merescut Premi Nacional eTwinning 2010.

Enllaços:

Web Magazine

Comunitat Ning

Twinspace públic (plataforma Twinspace antiga)

 


Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar