Trade and logistics between countries of the European Union, una metodologia de simulació
Títol: Trade and logistics between countries of the European Union
Etapa educativa: secundària postobligatòria - formació professional
Assignatura: Transport Internacional de Mercaderies (Comerç Internacional i Gestió Comercial i Màrqueting)Tres centres europeus amb ensenyaments de formació professional, Berufskolleg für Wirtschaft und Verwaltung (Alemanya), ROC Nijmegen (Països Baixos) i el centre navarrès IES María Ana Sanz, a càrrec del professor Gustavo Huguet Lafuente, han dut a terme aquest projecte titulat Trade and logistics between countries of the European Union, amb el qual s'ha ofert als alumnes l'oportunitat d'aprendre sobre assumptes econòmics, simulant operacions de compra-venda a través de l'intercanvi d'experiències amb els seus socis estrangers mitjançant les TIC.

Malgrat no ser un projecte que destaqui especialment per l'ús de les TIC, alumnes i professors han usat la plataforma eTwinning, eines de comunicació pròpies d'Internet (xat, fòrum, correu electrònic), programes ofimàtics (processador de textos, full de càlcul, presentacions, etc.) i traductors en línia. Van utilitzar Skype per conèixer-se millor i millorar la pràctica oral de l'idioma estudiat en el seu currículum, l'anglès. El projecte destaca per posar en pràctica una nova metodologia de simulació i treball en grup gràcies a la qual els alumnes han aconseguit la qualificació necessària que cal per a una integració laboral òptima.
En aquest sentit, els alumnes han treballat les àrees del comerç i la logística, han simulat un procés d'exportació i importació de productes i han ocupat, d'una part, la posició de venedor i d'una altra, la de comprador. Per a fer-ho han tractat: compra-venda internacional entre estats membres de la Unió Europea; investigació de mercats; redacció comercial i emplenament de documents relacionats amb el transport i la compra-venda.
Cadascun dels alumnes es va encarregar de les activitats en les quals tenien més soltesa: uns redactaven cartes comercials amb el processador de textos, uns altres feien presentacions, uns altres van buscar informació en Internet, etc. per després posar el treball en comú abans de pujar-lo a la plataforma o enviar-lo per correu electrònic. En definitiva, un bon treball en equip. Per tot això aquest projecte ha estat reconegut amb un Premi Nacional eTwinning 2010.
Enllaços:
Premis etwinning
- Maths and Earth, aplicació de les matemàtiques a la realitat
- Amb “Like a bird” visita el patrimoni cultural europeu
- TRIANGULO, la percepció de l'aigua a la península Ibèrica
- “Uniting through legends” i la creació de contes col·laboratius
- Schoolovision 2009, l'Eurovisió escolar
- Observa l'aplicació de la física i la química amb “Magic but real experiments”
- Posar fi als estereotips "Sous le ciel de la compréhension"
- LED – Learning and Teaching Furniture Design in Europe, una moderna col·lecció de mobles
- Atraients activitats infantils en Colours of life: common story written by children
- Creative Commons, un ensenyament innovador de la llicència digital
- Double-e: e-magazine on European issues, la revista digital més europea
- Searching Twelve Labors to Hercules, un exemple creatiu d'ensenyament interdisciplinari
- Descobreix l'art del llenguatge amb CommunicArt
- Coneix tota l'actualitat europea en Into news!
- Trade and logistics between countries of the European Union, una metodologia de simulació
- Promoció de l'art Infantil, Grandi quadri i piccoli pittori, Grans quadres i petits pintors
- Conservant el planeta a partir de 50 easy things you can do to save the Earth