Inici / Premis eTwinning 2010 / Promoció de l'art Infantil, Grandi quadri i piccoli pittori, Grans quadres i petits pintors
.

Promoció de l'art Infantil, Grandi quadri i piccoli pittori, Grans quadres i petits pintors

11 
febr. 
2010  |  

Títol: Grandi quadri i piccoli pittori, Grans quadres i petits pintors

Etapa educativa: segon cicle d'educació infantil

Assignatura: Educació Plàstica i Visual

Aquest projecte és un model d'acostament de les TIC i de la dimensió europea en una etapa, l'educació infantil, en la qual és menys comuna la pràctica d'activitats que desenvolupin tals aspectes. Per mitjà d’aquests, la pintura i la literatura, s'integren altres continguts del cicle en diverses activitats en les quals el desenvolupament de la creativitat dels alumnes juga un paper important. El treball es desenvolupa en cadascuna de les tres aules del segon cicle d'educació infantil de dos centres, el Col·legi Públic Tremañes (Espanya) i la Scuola dell''infanzia F.lli Cervi, Noverasco Opera (Itàlia).


Grandi_quadri

 

La primera activitat en la qual els alumnes participants es presenten permet fer-se una idea de l'originalitat del projecte en el seu conjunt. Així, sempre amb un caràcter lúdic, en cada classe han hagut d'endevinar el nen o la nena que s'amagava darrere d'una cara tapada amb les mans, un retrat elaborat amb calcs o una fotografia deformada. Gràcies a aquesta activitat i malgrat la seva curta edat, els alumnes reconeixen els seus corresponsables, els seus rostres i els seus noms.

La resta del treball ha consistit en la mostra i reproducció per part dels més petits de diferents estils artístics, a partir de la selecció d'un conjunt de sis pintors espanyols i italians. Les obres infantils resultants d'aquest projecte han causat l'admiració dels professors i famílies, que han estat informades en tot moment de les activitats dutes a terme i n’han tingut accés a la publicació. Gràcies a aquesta tu també pots veure els resultats.


Embed Embed this video on your site

 

La perfecta organització del TwinSpace, la traducció de cadascun dels materials als dos idiomes (espanyol i italià) i, no cal dir-ho, els resultats aconseguits, reflecteixen la bona comunicació i col·laboració establerta entre els sis professors participants. El seu treball és fruit d'un agermanament entre els dos centres que ja ha complert 5 anys i que esperem que continuï contribuint al creixement de l'acció eTwinning.

Finalment, mantenint la metodologia participativa, col·laborativa i creativa pròpia de l'educació infantil, aquest projecte és un model de com participar en eTwinning amb alumnes d'aquesta etapa, la qual cosa ha estat reconeguda amb un Premi Nacional eTwinning 2010.

Enllaços:

Blog

TwinSpace públic (plataforma TwinSpace antiga)

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar