Inici / Premis eTwinning 2010 / Schoolovision 2009, l'Eurovisió escolar
.

Schoolovision 2009, l'Eurovisió escolar

10 
març 
2010  |  

Títol: Schoolovision 2009

Etapa educativa: tercer cicle d'educació primària

Assignatura: Educació Artística i Llengua Estrangera

El títol d'aquest projecte ja adverteix de la seva similitud amb el Festival d'Eurovisió. Michael Purves, professor del Regne Unit, és el responsable d'aquesta genial idea consistent a reproduir aquest Festival en centres d'educació primària d'Europa, aprofitant l'oportunitat que la plataforma eTwinning ofereix per a contactar amb professors de 32 països.


Schoolovision

La idea va ser molt ben acollida i professors de 30 centres escolars de d'altres països es van inscriure com a participants en el concurs-festival, entre ells el CEIP Pablo Ruiz Picasso, de Castella-la Manxa. Michael Purver no només els va convèncer per a intervenir, també va dur a terme tota la labor de coordinació, tasca gens fàcil en els començaments si es té en compte l'elevat nombre de participants.

Cada soci va triar la seva cançó, la va enregistrar en vídeo i la va publicar en el blog creat per a aquest treball. Visionar-ne el contingut és com fer un viatge exprés per Europa: centres escolars, símbols nacionals, paisatges i per sobre de tot, l'espectacle creat pels alumnes. Amb emoció, entrega i espontaneïtat han actuat com a professionals. Simfonia de veus, instruments de música (guitarra, flauta, saxòfon, teclats, etc.) que acompanyen les melodies, coreografies ben executades, vestuari colorit i dissenyat per a l'ocasió i finalment, la seva representació en l'escenari.

I després de totes les actuacions estel·lars, encara els quedava una altra fase crítica: 20 grups de xavals reunits entorn d'una videoconferència en la qual cadascun va fer públiques les seves votacions com si d'autèntics portaveus nacionals es tractessin. Podem imaginar la il·lusió amb la qual els alumnes de cada centre van viure aquesta experiència i el moment en el qual es va anunciar el guanyador del concurs: la República Txeca. L'entusiasta coordinador va viatjar a l'escola txeca i va lliurar el trofeu al grup premiat. Sorprèn-te amb la seva actuació:Aquest treball ha estat reconegut amb el Premi Europeu eTwinning 2010 en la categoria d'ús creatiu dels mitjans informàtics i amb el primer premi del Global Junior Challenge. La seva elevada repercussió en els mitjans de comunicació locals ha arribat fins i tot a la retransmissió de la videoconferència en la qual es va decidir la cançó guanyadora. Suposem que la gratificació que els alumnes han tingut en el transcurs del projecte s'ha vist enriquida amb tot aquest reconeixement aconseguit. Gaudeix com a espectador!

 

Enllaços:

Blog

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar