Inici / Premis eTwinning 2010 / Amb “Like a bird” visita el patrimoni cultural europeu
.

Amb “Like a bird” visita el patrimoni cultural europeu

17 
març 
2010  |  

Títol: Like a bird

Etapa educativa: tercer cicle d'educació primària i primer cicle d'educació secundària obligatòria

Assignatura: interdisciplinari


Amb l'objectiu inicial de potenciar en els alumnes el sentiment de formar part d'un grup molt més ampli que la seva escola o fins i tot el seu país, les sòcies Cristina Grau (Espanya) i Celina Miszdzyk (Polònia) van proposar la seva idea per a aquest projecte. Hi han participat 11 escoles de 7 països diferents, entre les quals dues escoles espanyoles, el Centre d'Educació Infantil i Primària Ramon Macip - Dolors Granés i l'Institut d'Educació Secundària Eduard Fontseré. Aquesta col·laboració reflecteix també la intenció d'integrar en un mateix projecte dues etapes educatives freqüentment molt distants, l'educació primària i l'educació secundària obligatòria.


like_bird

El treball ha girat entorn d'una activitat amb la qual els alumnes han aconseguit conèixer gran part del patrimoni cultural europeu i en la qual la col·laboració ha sigut un aspecte imprescindible, que queda patent en els productes finals: presentacions de monuments dels diversos països participants compostes per imatges aportades per un centre, informació recollida per un altre i maquetes elaborades per un tercer. És ben merescut el reconeixement a la creativitat dels alumnes en aquesta elaboració, més encara si tenim en compte que han sigut ells mateixos els qui han decidit què utilitzar i com fer-ho, i el profesor ha adoptat un paper de mediador.

Paral·lelament s'han dut a terme altres activitats, com l'estudi de diferents elements (temps, distància, carburant, etc.) sobre un viatge fictici per les ciutats europees representades en aquest treball; continguts que han dotat al projecte d'un caràcter interdisciplinari.

La implicació de diverses TIC ha sigut fonamental en tot el procés i imprescindible per a la comunicació dels participants i la publicació dels resultats. Per a això no només s'han aprofitat les eines del TwinSpace, també s'ha recorregut a Skype, blogs, Moodle, etc. Així, la qualitat del treball i la una adequada exhibició han despertat l'interès de pares, professors i alumnes, i han traspassat fins i tot les barreres dels centres.


Embed Embed this video on your site


Like a bird parteix d'una excel·lent planificació, continua amb un desenvolupament perfectament organitzat i conclou amb una visita en la qual els alumnes dels dos centres espanyols s'han conegut personalment i s’han beneficiat de diverses experiències. Ara, gràcies al Premi Nacional eTwinning 2010, podran viatjar per trobar-se amb un dels seus socis europeus.


Enllaços:


Blog del centre

Moodle

Web del centre

TwinSpace públic (plataforma TwinSpace antiga)

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar