Inici / Premis eTwinning 2010 / Searching Twelve Labors to Hercules, un exemple creatiu d'ensenyament interdisciplinari
.

Searching Twelve Labors to Hercules, un exemple creatiu d'ensenyament interdisciplinari

23 
febr. 
2010  |  

Títol: Searching Twelve Labors to Hercules.

Etapa educativa: secundària postobligàtòria.

Assignatura: Art, Llatí, Grec, Història, Informàtica / Tecnologia.

Resulta una delícia recórrer la tasca que els alumnes de l'IES Vegas Bajas d'Extremadura juntament amb els de l'Institut Magistrale Statale G. Lombardo Radice (Itàlia) i els del, també italià, Liceu Ginnasio Statale Q. Orazio Flacco han dut a terme entorn dels treballs de l'heroi clàssic Hèrcules. En aquesta exhaustiva recerca de l’heroi pels racons de totes les disciplines del coneixement, han localitzat referències en representacions artístiques i pictòriques (Zurbarán, Dürer), al cinema francès i italià (Li fatiche di Ercole), en el medi ambient (Sequoia a Canadà) en els dibuixos animats (Astérix), en la televisió, la geografia (els Pilars d'Hèrcules), l'arquitectura (temple d'Hèrcules a Agrigent), l'òpera de Haendel, la música d'Elton John, la literatura d'Agatha Christie, la filatèlia, els esports i en altres exemples.

searching_twelve_labours_hercules

Després de totes aquestes troballes, els socis han desplegat tota la seva artilleria creativa i de manera col·laborativa han entrellaçat text, imatges, fotografies, vídeos, còmics, segells, dibuixos, enllaços electrònics, a més d'utilitzar per a tot això una webquest, una wiki, un blog i el TwinSpace amb la finalitat de conformar una unitat didàctica nova i molt completa.

Els alumnes, al contrari que Hèrcules, han tingut una actitud ofensiva davant el projecte i han atacat el mateix heroi, han posat a prova la seva força i la seva destresa per resoldre els problemes que aguaiten el seu entorn: com resoldre la crisi econòmica, la falta d'aparcament a Montijo, l'acumulació d'escombraries al carrer o la reforestació després d'un incendi? Hèrcules, fidel a la seva llegenda, ha ofert solucions.


 

Embed Embed this video on your site

I no només han posat interès en la recerca de l'heroi grec, també han organitzat els documents i materials resultants de forma clara, visual i accessible amb summa cura. Tots aquests elements fan de Searching Twelve Labors to Hercules un projecte original, amè i molt atractiu que no hauries de deixar de veure i gaudir.

 

En relació amb l'àmplia producció de materials cal destacar l'ingent ús d'eines TIC, entre les quals hi ha Scribd, Ivoox, Wikipedia, Slideshare, Google Maps, Bubbl, Pikistrips, Dipity, e-encuesta, xtimeline, Youtube, Flickr, Pixton, Comiqs, Mypodcast, Issuu, etc. Un bon exemple de com les tecnologies poden integrar-se en el currículum de qualsevol matèria i que ha estat reconegut amb un Premi Nacional eTwinning 2010.

Enllaços:

TwinSpace

Webquest

Blog

Wiki


Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar