Inici / Premis eTwinning 2010 / Atraients activitats infantils en Colours of life: common story written by children
.

Atraients activitats infantils en Colours of life: common story written by children

23 
febr. 
2010  |  

Títol: Colours of life: common story written by children

Etapa educativa: segon cicle d'educació infantil

Assignatura: interdisciplinari

Aquest projecte, en el qual inicialment es van implicar escoles d'educació infantil de diversos països, entre els quals es trobava Espanya, ha estat desenvolupat principalment per un centre de Polònia i un altre de Malta. El seu objectiu és desenvolupar el currículum d'aquesta etapa a partir del color com a element comú. Verds, marrons, ataronjats, vermells, blancs, grocs… apareixen en el medi ambient,  les estacions de l'any, l'alimentació, el joc, l'art, etc.


Colours_of__life

Visualitzar els objectes elaborats pels nens és traslladar-se a un taller artesà infantil en el qual els artistes gaudeixen transformant i modelant tot tipus de materials: cartolines, plastilina, fruites, menjar, fulles seques, disfresses, mitges, música, postals, pintures, etc. El resultat són productes molt creatius i amb un atractiu visual destacable que han motivat enormement els més petits. A això s'ha unit l'enviament de postals que, encara que es tracta d'una activitat més comuna en aquesta etapa, provoca sempre un gran entusiasme en els nens.


L'edat dels alumnes no ha estat inconvenient per a un ús variat d'eines TIC: vídeo, voki, powerpoint, google earth, elluminate, etc. Gràcies a aquestes els alumnes dels diferents centres no només han intercanviat i mostrat els treballs fets en cadascun dels centres, sinó que han pogut comunicar-se directament a través de la videoconferència i fer activitats veritablement col·laboratives: amb l'eina Sketchfu han creat una història a partir de dibuixos en els quals cada alumne, indistintament del centre i país a què pertany, ha aportat les seves idees. Pots veure-la a continuació:


 

Embed Embed this video on your site

 

Una acurada planificació del treball, un wiki organitzada en blocs temàtics i la simbiosi que hi ha hagut entre les coordinadores del projecte fan d'aquest treball un manual d'ús a l'aula d'educació infantil, premiat en la categoria de 4 a 12 anys dels Premis Europeus eTwinning 2010.

Enllaços:

TwinSpace públic (plataforma TwinSpace antiga)

Wiki

U

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar