Inici / Premis eTwinning 2010 / Posar fi als estereotips "Sous le ciel de la compréhension"
.

Posar fi als estereotips "Sous le ciel de la compréhension"

04 
març 
2010  |  

Títol: Sous le ciel de la compréhension

Etapa educativa: educació secundària postobligatòria

Assignatura: Interdisciplinari

Aquest projecte, guanyador de la Categoria Especial de Llengua Francesa dels Premis Europeus eTwinning 2010, sorgeix de la convicció dels participants que els ciutadans europeus, encara que vivim sota el mateix cel, coneixem molt poc els uns dels altres.

Amb la finalitat d’eliminar aquest tòpic, els alumnes de l'Istituto Paolini Cassiano (Itàlia) i del centre Zespól Szkól Tekstylno-Handlowych (Polònia) han abordat aquest treball. Han fet una immersió en alguns aspectes històrics i culturals de la vida dels seus socis i han arribat a la conclusió que la comprensió i el coneixement posen fi als estereotips i augmenten la tolerància. I tot això sota l'envolupant cúpula celeste de la llengua francesa, element comú que ha reforçat la comunicació.


Sous_le_ciel1

Amb gran dosi d'originalitat, els estudiants han anat llançant a l'espai els estels del seu treball: el diccionari il·lustrat d'expressions idiomàtiques en francès, polonès i italià, l'intercanvi d'informació sobre les diferents formes de celebració de les festivitats en cada país, la labor d'investigació entorn d'un personatge històric de cada regió, una enquesta sobre els hàbits alimentaris i elaboració de vídeo-receptes, el concurs de logos, etc.

Però sens dubte, l'estel de magnitud més gran és el diccionari comparatiu de gestos polonesos i italians.

  

Sousleciel1

El document, fruit d'una perfecta col·laboració, mostra a través d'imatges i vídeos dels mateixos alumnes, com el llenguatge corporal i gestual juga un important paper en la comunicació i resulta clau per a comprendre les diferències entre cultures. Resulta divertit observar que hi ha gestos idèntics en tots dos països, uns altres que encara que són iguals, no signifiquen el mateix i uns altres, completament diferents. Quanta gent!, Calma't! o Tinc gana no s'expressen amb els mateixos moviments a Itàlia que a Polònia i en la resta d'Europa.

 

Sous_le_ciel3

Aquest excel·lent agermanament ha contribuït a incrementar la competència en les TIC dels participants: eines com Skype o el correu electrònic per a la comunicació entre professors i alumnes, programes per a l'edició d'imatge, so i vídeo, el TwinSpace i el Diari de Projecte són algunes de les utilitzades.

D'altra banda, el projecte ha estat present en diversos esdeveniments extraescolars de les ciutats dels centres germanats: la Jornada de la Francofonia i la Setmana Internacional de la Llengua Francesa a Polònia i el carnestoltes d'Ímola a Itàlia.

Enllaç:


TwinSpace públic (plataforma TwinSpace antiga)

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar