Inici / Premis eTwinning 2010 / Coneix tota l'actualitat europea en Into news!
.

Coneix tota l'actualitat europea en Into news!

11 
febr. 
2010  |  

Títol: Into news!

Etapa educativa: segon cicle d'ESO

Assignatura: Interdisciplinari

El periòdic digital EU-topical va llançar la primera edició l'1 d'octubre de 2008, a la qual van seguir altres quatre. Els responsables d’elaborar-lo han estat els alumnes de 4t d'ESO de l'IES Marina Cebrián, de La Laguna (Tenerife) juntament amb estudiants de centres del Regne Unit, Polònia, Alemanya i Eslovènia. Els alumnes del centre espanyol, coordinats per la professora M. del Carmen Rodríguez, s'han convertit així en veritables periodistes, manejant informació i documentació, aportant opinions, llançant debats, etc. I tot això amb l'objectiu de donar a conèixer, mitjançant els temes tractats en cada edició del periòdic, aspectes de la cultura de cada país participant.

Into_news_copy

Cinema, música, festivitats, història, cultura, política… quines són les semblances i les diferències entre països? I entre centres? La recerca del material necessari per a esbrinar-ho ha augmentat l'interès investigador dels alumnes, que han hagut de comunicar-se amb els seus companys socis per a la posada en comú de moltes idees. I és que cadascun dels temes del butlletí ha estat planificat i debatut per tots els participants en el projecte. Aquesta tasca s'ha vist facilitada per l'ús constant de les TIC: des de les mateixes eines del TwinSpace fins a una videoconferència amb Flasmeeting, passant per l'ús de xats, wikipages i múltiples recursos per a l'edició de cada butlletí.

Intonews

Sens dubte, el projecte reflecteix una dimensió europea, que s'ha estès a tota la comunitat educativa, a l'entorn familiar dels alumnes i a mitjans de comunicació local. Aquesta difusió s'ha aconseguit gràcies a la pàgina web, on s'han publicat els resultats del projecte. En aquesta pàgina trobem articles solts, activitats, presentacions, fotos, vídeos, etc. A més a més, s'ofereixen les cinc edicions d’EU-topical, en format PDF i presentades d'una manera fresca i juvenil, en què el gran colorit i dinamisme de les pàgines no està renyit amb la qualitat de la informació.

Aquest projecte va ser un dels guanyadors dels Premis Nacionals eTwinning 2010.

Enllaços:

Web del projecte

Web de l'IES Marina Cebrián


Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar