Què és eTwinning?

14 
gen. 
2010  |  

eTwinning és un programa educatiu que promou i ofereix eines per a establir projectes educatius conjunts a través d’Internet entre dos o més centres educatius de diferents països d’Europa, basats en el treball en col·laboració, l’ús de les TIC i la potenciació de la dimensió europea en l’educació.

eTwinning va començar l’any 2005 com a part del programa elearning de la Unió Europea per a la integració de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en els sistemes d’educació i formació a Europa. Actualment, constitueix una mesura d’acompanyament de l’acció Comenius dins del Programa d’Aprenentatge Permanent (Lifelong Learning) engegat al gener de 2007 i que finalitzarà la seva actual fase el 2013. La plataforma eTwinning té en l’actualitat aproximadament 90.000 professors registrats a Europa (dels quals més de 8.300 són espanyols) i uns 5.000 projectes actius (dades de març de 2010).

Els projectes escolars conjunts, cada vegada més freqüents a Europa, motiven els estudiants de països diferents perquè treballin en col·laboració. Aquests aprenen d’altres cultures alhora que practiquen destreses relacionades amb les noves tecnologies i les llengües estrangeres i desenvolupen continguts curriculars de qualsevol assignatura.

Els professors tenen l’oportunitat de conèixer a altres docents europeus i intercanviar idees, la qual cosa els permet millorar els mètodes d’ensenyament propis comparant i aplicant diferents enfocaments, ampliar el coneixement d’un camp concret o, simplement, compartir informació.

L’any 2010, el nombre de països participants era de 32, dels quals 5 no pertanyen a la Unió Europea (UE): Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia (no UE), Xipre, República Txeca, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia,  Holanda, Antiga República Iugoslava de Macedònia (no UE), França, Grècia, Hongria, Islàndia (no UE), Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega (no UE), Polònia, Portugal, Romania, Suècia, Turquia (no UE) i Regne Unit.


Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar