Inici / Premis eTwinning 2010 / “Uniting through legends” i la creació de contes col·laboratius
.

“Uniting through legends” i la creació de contes col·laboratius

17 
març 
2010  |  

Títol: Uniting through legends

Etapa educativa: tercer cicle d'educació primària

Assignatura: Interdisciplinari

Alumnes de set escoles de Grècia, Portugal, Espanya (CEIP Ramon Macip - Dolors Granés), Romania, Polònia i Itàlia han desenvolupament aquest projecte amb l'objectiu de conèixer, comprendre i respectar altres cultures, unit a la pràctica i millora de l'anglès.


Uniting_through_legends

Les tasques d'inici han estat encaminades perquè els estudiants socis presentin el seu entorn, el centre escolar, la ciutat i el país, la qual cosa els ha permès veure i aprendre sobre  les semblances i diferències entre ells.

El treball principal i més creatiu ha estat una sèrie d'activitats sobre llegendes i mites dels països implicats: el gall de Barcelos, Sant Jordi, Dédalo i Ícar, Hèrcules, el Rei Midas i molts més. En cada història han col·laborat tres grups de diferent nacionalitat: un s'ha encarregat de redactar el text, un altre d'il·lustrar-la amb imatges i un tercer d'inserir-hi la música. En obrir la tapa del Twinspace, i al contrari que de la Caixa de Pandora, sorteixen dibuixos magnífics en els quals els nens han desplegat tota la seva inspiració i fantasia. De manera senzilla, han aconseguit apropar i compartir amb els seus companys la diversitat cultural i fomentar el sentiment de pertinença a un espai comú, Europa.


Aprofitant l'interès que les llegendes han despertat entre els alumnes espanyols, aquests han anat més lluny i han fet dramatitzacions per a compartir amb la resta de la Comunitat Educativa la seva experiència.

Finalment, és important destacar que el nombre de socis no ha sigut inconvenient per a aconseguir una estupenda organització del treball en el TwinSpace, la qual cosa unida a la bona coordinació establerta ha permès aconseguir els objectius proposats.

L'arribada d'Uniting through legends com a finalista en la convocatòria de Premis Europeus eTwinning 2010 és un reconeixement a la qualitat d'aquest treball.


Enllaços:


TwinSpace públic (plataforma TwinSpace antiga)

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar