Inici / Idees / Perles / 12a edició del curs eTwinning 2.0: idees de projecte
.

12a edició del curs eTwinning 2.0: idees de projecte

30 
gen. 
2012  |  

curso_s2011El 12 de desembre va finalitzar la dotzena edició del curs eTwinning 2.0, desenvolupat pel Departament de Formació en Xarxa de l'ITE. En aquesta ocasió, hi han participat un total de 558 docents, entre els quals 28 d'alemanys i 31 de francesos (amb coneixements de castellà), que exerceixen la docència als seus països d'origen. Alumnes i tutors estan d'acord a afirmar que aquesta inèdita ruptura de fronteres ha estat tot un èxit. Així, el curs ha aconseguit superar la pràctica teòrica dels continguts i ha arribat al seu objectiu d'iniciar realment els docents en l'acció eTwinning. 


Com ja vam fer en la passada edició del curs, us presentem alguns dels dissenys de projecte que han realitzat els seus participants com a activitat obligatòria del curs.

Pinzellades de sonstaller_manualidades

Involucrant tot el centre i basant-se en diversos tallers, M. Dolors Sánchez proposa l'intercanvi cultural entre un centre espanyol i un altre d'eslovac: encara que és una idea present en molts dels projectes eTwinning, el plantejament no es queda en un simple treball en paral·lel dels dos centres, sinó que proposa una autèntica personificació dels companys socis amb la qual se'n pot entendre millor la forma de vida. Així, mitjançant tallers de cant coral, de grup instrumental, informàtica musical, art tecnològic, periodisme, disfresses, teatre i molts més, els estudiants mostraran el més característic del seu entorn, preguntaran als companys per allò que més els interessa saber d'ells i ballaran, cantaran i cuinaran les especialitats culinàries tradicionals del país soci. Amb tot això haurien de demostrar el que hagin après en un concurs molt divertit i representar-ho en un festival que ningú es voldrà perdre.

Descarrega projecte de treball

Rapunzel (els germans Grimm) i els nens d'avui

Aprofitant la popularitat que té a Europa el conte Rapunzel, Emilija Schneidewind, professora alemanya, i Peru Ibañez, professor espanyol, n'han desenvolupat una nova versió. En les seves respectives aules analitzaran detalladament la rondalla per escriure després una història més del personatge, però adaptant-la a la vida contemporània del seu país. Cada escola seleccionarà les escenes que més interès despertin i representarà les escrites pel seu soci. El resultat final, com ja avançàvem, serà una versió actual i multicultural de Rapunzel. Aconseguirà tant d'èxit com la tradicional? El projecte ja s'ha enregistrat, de manera que, a més de descarregar el document corresponent al projecte de treball, en pots veure la informació a la web d'eTwinning

Descarrega projecte de treball

microfonoChantons ensemble! 

Si a les aules d'Educació Secundària Obligatòria, eTwinning suposa una gran oportunitat perquè els estudiants practiquin una llengua estrangera en un context real, els docents Octavio Moreno i Anne-Laure Bertrand, espanyol i francesa, respectivament, van encara més enllà: els seus estudiants hauran de cantar en un altre idioma. El treball consistirà a presentar els grups i cantautors, espanyols i francesos, favorits perquè els companys socis n'interpretin les cançons. Aquestes i alguna altra cantada a duo en les dues llengües seran les protagonistes de l'espectacle que se celebrarà durant l'intercanvi d'estudiants previst. Però perquè el resultat final tingui èxit, darrere hi ha tot un procés de traducció, pronunciació i entonació, que serà amenitzat amb la participació en un lipdub i fins i tot una composició pròpia per tots els participants. En definitiva, una idea atraient en què ja s'han embarcat altres professors, com pots veure en la informació que apareix sobre Chantons ensemble a la web d'eTwinning.

Descarrega projecte de treball

Cloud.biz (Projecte de creació d'empreses d'importació-exportació)

Si en l'etapa de Formació Professional és menys freqüent la participació a eTwinning, no per això és menys possible. Ricard Eguíluz ens ho fa veure amb aquesta proposta en què planteja la possibilitat de desenvolupar ni més ni menys que una fira internacional en la qual els estudiants exposin i venguin els seus propis productes. El projecte de treball inclou multitud d'activitats amb les quals els alumnes aconseguiran, de manera excel·lent, arribar a les competències requerides en aquesta etapa: creació d'una companyia, disseny d'una imatge corporativa, redacció d'estatuts, organització de departaments, creació d'un catàleg de productes, càlcul aproximat de preus, estudi de mercat, formulació i recepció de comandes, contacte amb proveïdors, publicitat i comercialització, i dissolució de la companyia. S'hi pot observar una cura minuciosa per no oblidar ni un sol detall del procediment corresponent, fet que facilita àmpliament la consecució dels resultats esperats.

Descarrega projecte de treball

Això és només una petita mostra de la feina feta pels alumnes del curs. Han sorgit idees molt interessants per a totes les etapes educatives, però mostrar-les totes és impossible. Moltes d'aquestes ja s'han engegat, i desitgem que tinguin èxit i puguem presentar-les en un futur. Des d'aquí donem l'enhorabona a tots aquells que han superat el curs i us recordem que el material està sempre accessible.

Font imatge superior dreta: Banc de Recursos de l'ITE    Autora: Raquel Hueso

Font imatge inferior esquerra: Banc de Recursos de l'ITE    Autor: Anònim

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar