Inici / Idees / Perles / Alguna cosa més que Matemàtiques
.

Alguna cosa més que Matemàtiques

19 
gen. 
2012  |  

nosolomateEncara que el disseny curricular actual manté la divisió tradicional en àrees per a les etapes d'Infantil i Primària i en matèries per a Secundària, la recerca pedagògica advoca, sempre que sigui possible, per un enfocament interdisciplinari dels continguts. En els projectes eTwinning és freqüent trobar treballs en què participen professors i es desenvolupen activitats de diferents àrees/matèries, fet que demostra l'interès creixent entre els docents per aquesta metodologia interdisciplinària. Ateses les característiques d'aquesta acció, són nombroses les ocasions en què es decideix treballar en una llengua estrangera i, per tant, es desenvolupen tasques amb objectius i continguts d'aquesta assignatura juntament amb els d'una altra o d'altres. Tanmateix, resulta més difícil trobar activitats intercurriculars en què les matemàtiques hi siguin presents, motiu pel qual destaquem algunes de les que hem vist entre els projectes presentats als Premis Nacionals eTwinning 2012:

La famosa sèrie numèrica de Fibonacci (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21…) ha estat la protagonista d'una activitat duta a terme per alumnes de l'IES Alonso de Madrigal d'Àvila, juntament amb els seus socis del projecte A Taste Of Maths (ATOM), que té com a objectiu fomentar la curiositat i l'interès dels alumnes per les matemàtiques. Els estudiants dels centres participants, amb el pa com a tema central de la composició, han escrit poemes amb versos que contenen un nombre de paraules igual a la seqüència de nombres de la sèrie de Fibonacci. Les composicions estan escrites en els idiomes de tots els participants i en anglès i publicades en aquest llibre virtual.

 

Selecciona les que estan en espanyol o en algun altre idioma que entenguis. T'atreveixes a fer el teu propi poema?

Combinant les matemàtiques, però aquesta vegada amb Coneixement del mitjà natural, social i cultural, trobem un concurs força atractiu en el projecte ICT, you and me. En aquest cas, els participants espanyols pertanyen al CEP Siete Campas-Zorrozgoiti de Bilbao i han posat en pràctica la seva competència matemàtica en una sèrie de preguntes curtes sobre geometria, simetria, fraccions i numeració romana, partint de la geografia, els escuts i les banderes dels socis participants. Aquestes qüestions han estat publicades amb QuizRevolution perquè tu també puguis comprovar els teus coneixements:

Els estudiants francesos del projecte GOAL! Go Outside And Learn, al qual també han participat alumnes gallecs de l'IES Ramón Cabanillas, han viatjat pel Sistema Solar sense sortir de l'institut. Al mateix temps que estudiaven les característiques dels planetes, han realitzat, al pati del centre, una representació a escala de la localització d'aquests en el Sistema Solar. Sens dubte, una forma creativa d'aplicar la proporcionalitat matemàtica per conèixer millor el món on vivim.

proyectoGoal_SistemaSolar

El treball amb companys i continguts d'altres disciplines resulta sempre enriquidor i per als alumnes, hi ha una manera millor d'ajudar-los a transferir els seus coneixements a la vida real? Segur que se t'ocorren altres temes amb els quals pots reforçar la teva assignatura.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar