Inici / Projectes / Projectes destacats / European Passport of Languages
.

European Passport of Languages

10 
oct. 
2014  |  
 

 

eupasslan logoEuropean Passport of Languages és un projecte eTwinning innovador en el qual participen centres escolars d’Espanya, Geòrgia, Itàlia, Polònia, Romania i Eslovènia.

 

 

 

 

 

 

 

El projecte parteix de la idea que els alumnes viatgin d’una forma virtual per Europa utilitzant un passaport de llengües en el qual recullen els continguts curriculars de l’àrea de Llengua Anglesa. Els alumnes treballen els diferents continguts des d’una perspectiva motivadora al mateix temps que desenvolupen competències bàsiques (comunicació lingüística, digital, social i ciutadana, autonomia i iniciativa personal).

Pintando mapa european passport

Tot fent un ús real de la llengua anglesa com a vehicle de comunicació, van dissenyant i aportant suggeriments al desenvolupament del projecte, per a la qual cosa posen en marxa processos mentals que fomenten la seva creativitat i assumeixen un paper protagonista en el seu propi aprenentatge. La planificació del projecte gira entorn de 6 activitats que els alumnes realitzen en agrupacions de nacionalitat mixta d’acord amb les indicacions del professor mentor.

europeanpassport measuringonmapHi trobem activitats i documents diversos, des de presentacions, concursos de nadales, jocs i votacions, activitats esportives, entrevistes, tutorials elaborats pels docents, una curiosa avaluació de resultats utilitzant emoticones etc. Observem que es combina l’ús de les funcionalitats pròpies de la plataforma eTwinning amb eines 2.0. com Smore (creació de fullets multimèdia per organitzar i publicar activitats finals), ooVoo (videoconferència), Glogster (elaboració pòster multimèdia), Tripline (geolocalització dels països participants), MeetingWords i Padlet (murs virtuals per a escriptura col·laborativa), Goanimate (presentacions animades), Youtube, GoogleDrive (compartir documents) i xarxes socials com Pinterest, Facebook, Twitter, i Google+ (difusió). Els socis intercanvien missatges de correu electrònic, es coneixen i aclareixen procediments en la realització d’activitats, gestió d’arxius i assignació de tasques.

 European passport evaluation

Els professors participants ens descriuen de la manera següent el desenvolupament de projecte:

El projecte consisteix en la creació en Smore d’un passaport que recull els continguts curriculars treballats a l'àrea d’Anglès, mitjançant la realització d’activitats que permeten desenvolupar-los i assimilar-los.

En gran part de les tasques ha existit un alt grau de col·laboració. S’han creat grups internacionals per fomentar l’ús de la llengua estrangera en contextos més propers a la realitat, creant la figura del professor-mentor com l’encarregat de supervisar i dirigir el treball de cada grup internacional.

S’han treballat continguts com les receptes que realitzem a Glogster, la ciutat l’activitat de la qual completem amb presentacions mostrades en unes videoconferències, hem preparat entrevistes a esportistes famosos per treballar els gustos de cadascun i les preguntes més habituals. Gràcies als grups internacionals, les activitats realitzades han resultat més enriquidores.

Des de l’SNA felicitem professors i alumnes participants pel foment de la dimensió europea als seus centres escolars respectius, per haver promocionat als alumnes l’oportunitat de practicar la llengua anglesa en un context real i promogut un aprenentatge actiu i motivador.

 

Font de les imatges: TwinSpace del projecte.

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar