Treasure Island

29 
febr. 
2012  |  

logotreasureisland copia

Treasure  Island és un projecte d'agermanament entre col•legis d'infantil i primària situats en diverses poblacions illenques europees. En aquest projecte participen les professores Cecilia  Cantizano Mariscal ( CEIP San José Artesano) i Cathaisa Jiménez  Marrero (CEIP La Angostura), tots dos centres situats a Canàries, juntament amb altres onze socis del Regne Unit, Itàlia, Grècia, Noruega, Portugal, Polònia, Lituània i França.

 


 

El projecte té com a objectiu que els alumnes emprenguin una cerca dels ‘tresors naturals’ de cada entorn, aprenguin a valorar-los i desenvolupin una sèrie d'habilitats d'aprenentatge i actituds de respecte cap al medi natural que els acompanyaran al llarg de la vida. El projecte se centra en la necessitat de l'aigua per als éssers vius a través d'activitats interdisciplinàries diverses. És evident que la temàtica triada per al desenvolupament del projecte i la metodologia d'aprendre fent i descobrint proporcionen un context idoni per a un aprenentatge significatiu i a la mateixa vegada motivador per a l'alumne.

Els alumnes investiguen sobre la vida marina i la que discorre paral•lela a aquest entorn, aprenen a supervisar el consum d'aigua a cada centre educatiu, comparen resultats i analitzen pràctiques de consum responsable i desenvolupament sostenible.

 datosmediciontrea

La comunicació amb el soci es realitza mitjançant videoconferència usant l'eina Flashmeeting, cosa que permet que l'alumne posi en pràctica habilitats de conversa i escolta d'una manera pràctica i eficient. Les habilitats lectores també ocupen un lloc destacat en el projecte a través d'un concurs entre els països participants relacionat amb la lectura de textos sobre temàtica marina i en la qual el soci espanyol ha destacat especialment per la seva campanya d'animació a la lectura. En general, s'observa una activa participació de l'alumnat els resultats de la qual queden reflectits en manualitats vistoses, presentacions audiovisuals i continguts web.

Image_pizarra

pecera
  Image_alumnos

Entre els beneficis més significatius del projecte podem assenyalar que exposa l'alumnat davant la realitat de la diversitat lingüística europea, la qual cosa el motiva enormement a aprendre una llengua estrangera. Aquesta exposició lingüística juntament amb el coneixement d'aspectes culturals contribueix eficientment a eliminar barreres entre els pobles i promoure l'enteniment mutu. A més a més, el projecte ajuda a remoure consciències mediambientals fent que l'alumne identifiqui els canvis en el mitjà natural i promogui pràctiques de desenvolupament sostenible.

  

Podeu visitar el  TwinSpace del projecte en aquest enllaç

 

Fuente imágenes: proyecto Treasure Island. Logo gota de agua Foter Autora:Vivianaa1

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar