Treasure Island
Treasure Island és un projecte d'agermanament entre col•legis d'infantil i primària situats en diverses poblacions illenques europees. En aquest projecte participen les professores Cecilia Cantizano Mariscal ( CEIP San José Artesano) i Cathaisa Jiménez Marrero (CEIP La Angostura), tots dos centres situats a Canàries, juntament amb altres onze socis del Regne Unit, Itàlia, Grècia, Noruega, Portugal, Polònia, Lituània i França.
El projecte té com a objectiu que els alumnes emprenguin una cerca dels ‘tresors naturals’ de cada entorn, aprenguin a valorar-los i desenvolupin una sèrie d'habilitats d'aprenentatge i actituds de respecte cap al medi natural que els acompanyaran al llarg de la vida. El projecte se centra en la necessitat de l'aigua per als éssers vius a través d'activitats interdisciplinàries diverses. És evident que la temàtica triada per al desenvolupament del projecte i la metodologia d'aprendre fent i descobrint proporcionen un context idoni per a un aprenentatge significatiu i a la mateixa vegada motivador per a l'alumne.
Els alumnes investiguen sobre la vida marina i la que discorre paral•lela a aquest entorn, aprenen a supervisar el consum d'aigua a cada centre educatiu, comparen resultats i analitzen pràctiques de consum responsable i desenvolupament sostenible.
La comunicació amb el soci es realitza mitjançant videoconferència usant l'eina Flashmeeting, cosa que permet que l'alumne posi en pràctica habilitats de conversa i escolta d'una manera pràctica i eficient. Les habilitats lectores també ocupen un lloc destacat en el projecte a través d'un concurs entre els països participants relacionat amb la lectura de textos sobre temàtica marina i en la qual el soci espanyol ha destacat especialment per la seva campanya d'animació a la lectura. En general, s'observa una activa participació de l'alumnat els resultats de la qual queden reflectits en manualitats vistoses, presentacions audiovisuals i continguts web.
|
![]() |

Entre els beneficis més significatius del projecte podem assenyalar que exposa l'alumnat davant la realitat de la diversitat lingüística europea, la qual cosa el motiva enormement a aprendre una llengua estrangera. Aquesta exposició lingüística juntament amb el coneixement d'aspectes culturals contribueix eficientment a eliminar barreres entre els pobles i promoure l'enteniment mutu. A més a més, el projecte ajuda a remoure consciències mediambientals fent que l'alumne identifiqui els canvis en el mitjà natural i promogui pràctiques de desenvolupament sostenible.
Podeu visitar el TwinSpace del projecte en aquest enllaç.
Fuente imágenes: proyecto Treasure Island. Logo gota de agua Foter Autora:Vivianaa1