GRESCY

27 
maig 
2015  |  
 

 

Grescy (Great agenCY rEScue animals endangered) és un projecte eTwinning-Comenius en el qual participa el CEIP Giner de los Ríos (Mèrida) en col·laboració amb centres socis de Xipre i Grècia.

 

 

 

 

Es basa en un projecte eTwinning anterior, Zootopia, en el qual els protagonistes són 12 animals en perill d’extinció. En aquest nou projecte, aquests animals s’agafen vacances en diferents ciutats d’Europa i acaben perduts. La missió dels alumnes és engegar el seu rescat a través de l’agència GRESCY.

Es tracta d’una proposta de treball atractiva que ha impulsat la creativitat i la participació activa dels alumnes a través d’una variada oferta d’activitats (dibuixos, pòsters, qüestionaris, relats col·laboratius, receptaris, calendari, etc.). La llengua vehicular de comunicació ha estat l’anglès. Les eines de gestió i comunicació del TwinSpace s’han utilitzat juntament amb altres aplicacions i eines del web 2.0 com Slideshare, Animoto, Youtube, Skype, Cincopa, Microsoft Autocollage, Moviemaker, Survey Monkey i Youblisher.

El projecte està plenament integrat en les matèries curriculars de Primària, especialment, Llengua Estrangera, Ciències Naturals i Educació Plàstica. Valorem positivament la metodologia de treball que integra de forma eficient les competències bàsiques. Parlem, a més, d’una dinàmica de treball participativa i orientada a l’acció en la qual destaquem una constant interacció amb els socis, bon treball d’equip i un repartiment equitatiu de tasques.

Subratllem dos aspectes destacables del projecte: d’una banda, la inclusió de llenguatge de signes per fomentar la integració i participació d’alumnes amb necessitats educatives especials; de l’altra, haver sabut conscienciar els alumnes sobre la conservació de les espècies en vies d’extinció. Els alumnes han elaborat un calendari comú que han posat a la venda al centre i amb els beneficis obtinguts han adoptat de forma simbòlica un ruc en un centre de protecció animal proper al centre.

Des de l’SNA felicitem el CEIP Giner de los Ríos per apostar per una metodologia de treball en col·laboració en la qual es combinen de forma eficient les competències bàsiques i que ajuda a remoure consciències entre l’alumnat participant. Us animem a continuar aquesta fructífera línia de treball a eTwinning.

alumnos grescy mascaras

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Font de les imatges: TwinSpace del projecte GRESCY

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar