La historia de mi casa

13 
nov. 
2014  |  

historia de mi casa header

La historia de mi casa és un projecte eTwinning realitzat entre un centre espanyol (CEIP San Xoán-Galícia), dues escoles portugueses (Agrupamento de Escolas nº 3 d’Elvas, Escola Básica Francisco Ornelas da Câmara) i una escola turca (Nazilli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu).

 

 

 

 

 


 

 

El projecte s’integra dins del Pla Anual de Centre (CEIP San Xoán) com a unitat curricular dirigida a alumnat amb necessitats educatives específiques (8 a 16 anys). Persegueix fonamentalment el desenvolupament de competències bàsiques des d’una perspectiva multidisciplinària.

descripción alumnos historia cas

 

 

Es treballa el vocabulari relatiu a lentorn de la casa familiar, distribució de lhabitatge, mobiliari, materials de construcció, entorn rural o de vila en la qual subica el domicili, etc. En aquest procés els alumnes narren històries familiars i vivències relacionades amb la casa, aprenen sobre els moviments demogràfics en els entorns rurals i descobreixen diferències i similituds dels seus habitatges i entorn respecte a la resta de socis.

bathroom la historia casa

 

 

Els alumnes es familiaritzen amb les TIC i desenvolupen competències digitals a través de lús de correus electrònics, presentacions (PowerPoint, ISUU), editors dimatge, processadors de text, vídeos a Youtube, entrades en blog, ús de la PDi a laula i eines de geolocalització (Google Street view).

comparinghouses

 

 

El projecte compta amb documents de planificació al voltant dobjectius, continguts,  temporalització, assignació de tasques i la metodologia usada en el desenvolupament de projecte. Es tracta dactivitats molt guiades però alhora molt idònies segons les necessitats de lalumnat participant. Saconsegueix que hi hagi reacció davant el material elaborat pel soci que permet que lalumne compari i conegui altres realitats de l’àmbit europeu. Destaquem també la bona disseminació de resultats realitzada a través de la revista escolar, el blog i lexposició de materials durant la celebració desdeveniments escolars.

planfic historia casa

 

Susana Vázquez, coordinadora del projecte al  CEIP San Xoán, destaca:

 

"Per a nosaltres han estat molt importants dues línies de treball que han tingut "efectes col·laterals" molt interessants, ja que partien de la participació de les famílies, que podem dir que s’hi han bolcat, i d’aquesta forma s’han involucrat en l’educació dels seus fills en l’àmbit escolar.

 

 

 

Les dues línies de treball són 

-La creació del llibre "Los secretos de mi casa"
-L’enquesta sobre població "familiar" en les generacions avis-pares-fills per estudiar la seva evolució (despoblament rural evident). Aquesta enquesta va ser, a més, causa de difusió eTwinning, ja que la vam compartir amb altres centres dels tres països, als quals vam demanar col·laboració."

 

 

 

Felicitem els docents del projecte per haver proporcionat als alumnes d’educació especial  autonomia en el seu aprenentatge,  fomentar el treball en equip, l’accés a diferents fonts d’informació, el respecte per l’entorn proper i la comunicació amb altres països i cultures.

 

 

 

Font de les imatges: Servei Nacional de Suport eTwinning.

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar