Inici / Idees / recomanacions / Trucs i consells per al TwinSpace
.

Trucs i consells per al TwinSpace

10 
juny 
2011  |  

twinspaceEl TwinSpace és un excel·lent entorn per a la comunicació entre els socis i el desenvolupament d'activitats en un projecte eTwinning. En la pàgina del Servei Nacional de Suport trobaràs molts tutorials i guies que t'ajudaran a aprofitar-ne totes les possibilitats. A més, hi ha uns quants trucs i consells que ens permeten treure un rendiment més alt de la plataforma. Aquí en tens uns quants:

 

 

Activitats i eines

  • Considera el TwinSpace com un aula. Quan organitzis grups per a treball en equip, no és necessari tenir en compte que els alumnes estiguin en el mateix centre, tan sols les seves afinitats, interessos o destreses. Les eines de comunicació del TwinSpace permeten treballar en col·laboració independentment de la distància. Quan organitzis els alumnes, fomenta els equips de nacionalitats mixtes.
  • Les wikis són l'eina perfecta per a treballar col·laborativament a distància; permeten que diversos membres de l'equip intervinguin sobre un document comú i que el comentin. A més, la secció d'“història” de cada pàgina d'una wiki permet saber quines aportacions individuals s'han fet i en quin moment, cosa que facilita el control del professor sobre la implicació de cada alumne Aprofita-ho!
  • En la versió actual del TwinSpace, les pàgines d'activitats es mostren en ordre cronològic segons la seva creació. De vegades, aquest ordre no coincideix amb el desenvolupament real del projecte. En aquestes ocasions, pot ser convenient renomenar les pàgines afegint al principi el número d'ordre en el qual s'han dut a terme les activitats. Això facilitarà la comprensió del projecte per part de qualsevol visitant.
  • En posar el nom en una pàgina d'activitats, podem triar el tipus de lletra, grandària, color, etc. Fins i tot podem afegir enllaços en el mateix títol. Per a això, no tens més que incloure els codis html corresponents. Pots trobar alguns exemples d'aquests codis en http://www.w3schools.com/html/ o http://www.devx.com/projectcool/article/19816.
  • Si esborres una eina accidentalment, no et preocupis! Si tornes a instal·lar-la en la mateixa pàgina, tot el contingut que tenies es recuperarà automàticament.

Privadesa

  • Algunes pàgines mai poden fer-se públiques (sala de professors, racó de l'alumne, pàgina d'inici, xat). Si vols mostrar qualsevol producte final o qualsevol discussió, has de fer-ho en una pàgina d'activitats.
  • Pots usar el racó de l'alumne perquè els estudiants intercanviïn informació personal, a la qual només poden accedir els membres del projecte. És també convenient que permetis que ells gestionin el seu propi espai, per a això hauràs de crear alguns usuaris amb el perfil d'alumne-administrador (vegeu a continuació).

Usuaris

  • Abans de convidar un professor al TwinSpace pensa si és millor suggerir-li que es registri en eTwinning i afegir-lo des de l'escriptori com a soci annexat. D'aquesta manera, tindrà accés a altres eines com el diari de projecte i podrà compartir tots els reconeixements oficials que s'atorguen al projecte (segells de qualitat, premis...)
  • Quan s'afegeix un soci annexat a un projecte, la plataforma l’inclou en el TwinSpace com a professor-membre. Si vols que aquest soci tingui un marge de maniobra més alt en el projecte, és aconsellable canviar el seu perfil a professor-administrador.
  • Hi ha 5 perfils diferents en el TwinSpace. La diferència fonamental entre aquests és que només els administradors (professors o alumnes) poden crear pàgines d'activitats i implementar o esborrar eines. Els professors-administradors són els únics que poden convidar o esborrar membres de l'equip, canviar els perfils i decidir què es publica i què es manté en privat.
  • Usa el perfil de visitant perquè els pares i mares d'alumnes coneguin el projecte i vegin com s’hi treballa. També és útil per a membres de l'equip directiu o altres companys que tinguin curiositat per eTwinning.
  • Vés amb compte quan esborris usuaris: pots esborrar-te a tu mateix accidentalment.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar