Presentació 2

De eTwinning

(Diferència entre revisions)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Unidad 2. Portales)
Línia 1: Línia 1:
-
''Volver a la [[Unidad 2]]''
+
''Tornar a la [[Unidad 2]]''
-
= Unidad 2. Portales =
+
= Unitat 2. Portals =
-
Los contenidos y herramientas de eTwinning se organizan en tres niveles con distintos grados de acceso y privacidad. En primer lugar, encontramos los portales, tanto el del Servicio Central (http://www.etwinning.net/[http://www.etwinning.net/es/pub/index.htm]) como el del Servicio Nacional (http://www.etwinning.es/[http://www.etwinning.es/index/]). Son abiertos, con acceso para cualquier usuario, esté o no registrado en eTwinning. Seguidamente, nos encontramos con el escritorio, al que sólo pueden acceder profesores registrados. Finalmente, el TwinSpace, reservado para los participantes en un proyecto concreto.
+
Els continguts i eines d'eTwinning s'organitzen en tres nivells amb diferents graus d'accés i privadesa. En primer lloc, trobem els portals, tant el del Servei Central (http://www.etwinning.net/[http://www.etwinning.net/es/pub/index.htm]) com el del Servei Nacional (http://www.etwinning.es/[http://www.etwinning.es/index/]). Són oberts, amb accés per a qualsevol usuari, estigui registrat en eTwinning o no. Seguidament, ens trobem l'escriptori, al qual només poden accedir professors registrats. Finalment, el TwinSpace, reservat per als participants en un projecte concret.
-
En esta unidad analizaremos los portales públicos y veremos cómo están organizados los contenidos para poder sacarles el máximo provecho posible y aprender a navegar fácilmente por ellos. Los otros dos niveles los estudiaremos en las siguientes unidades del curso.
+
En aquesta unitat analitzarem els portals públics i veurem com estan organitzats els continguts per poder treure'ls el màxim profit possible i aprendre a navegar-hi fàcilment. Els altres dos nivells els estudiarem en les següents unitats del curs.
-
Los portales tienen tres objetivos básicos: '''la información, el asesoramiento y la visibilidad'''. En ellos se publican noticias y novedades relacionadas con eTwinning, manteniendo a los usuarios al día de lo que ocurre en el programa. También se ofrecen documentos, guías e ideas que puedan servir de orientación y ayuda para los profesores que quieran iniciar o estén trabajando en proyectos eTwinning, así como medios de contacto con los Servicios Central y Nacional. En tercer lugar, los proyectos que acreditan cierto nivel de calidad son publicados en los portales y organizados en galerías: proyectos con Premios nacionales o europeos, Sellos de Calidad, otros proyectos que merece la pena difundir... Además, hay entrevistas a profesores, blogs, etc. Tanto las galerías de proyectos como las opiniones de los usuarios  sirven para dar visibilidad a las buenas prácticas y  son una fuente de inspiración e ideas para otros profesores.
+
Els portals tenen tres objectius bàsics: '''la informació, l'assessorament i la visibilitat'''. En aquests es publiquen notícies i novetats relacionades amb eTwinning i es mantenen els usuaris al dia del que ocorre en el programa. També s'ofereixen documents, guies i idees que puguin servir d'orientació i ajuda per als professors que vulguin iniciar projectes o estiguin treballant en projectes eTwinning, i també mitjans de contacte amb els serveis Central i Nacional. En tercer lloc, els projectes que acrediten un cert nivell de qualitat són publicats en els portals i organitzats en galeries: projectes amb premis nacionals o europeus, segells de qualitat, altres projectes que val la pena difondre... A més a més, hi ha entrevistes a professors, blogs, etc. Tant les galeries de projectes com les opinions dels usuaris serveixen per a donar visibilitat a les bones pràctiques i són una font d'inspiració i idees per a altres professors.
-
A continuación, analizaremos la estructura y organización del portal del ''Servicio Nacional de Apoyo'' y el del ''Servicio Central''. Dividiremos los contenidos en cuatro apartados:  
+
A continuació, analitzarem l'estructura i organització del portal del ''Servei Nacional de Suport'' i el del ''Servei Central''. Dividirem els continguts en quatre apartats:  
-
''Información y noticias;''
+
''Informació i notícies;''
-
''Ideas y experiencias;''
+
''Idees i experiències;''
-
''Asesoramiento y ayuda;''  
+
''Assessorament i ajuda;''  
-
''Herramientas de búsqueda.''
+
''Eines de recerca.''
-
También veremos algunas funcionalidades no incluidas en estos apartados.
+
També veurem algunes funcionalitats no incloses en aquests apartats.
-
Ten en cuenta que tanto el portal europeo como el español están en un proceso continuo de revisión y mejora. Por eso, es posible que algunas de las imágenes que veas en esta unidad no correspondan exactamente con lo que aparece en las webs.
+
Tingues en compte que tant el portal europeu com l'espanyol estan en un procés continu de revisió i millora. Per això, és possible que algunes de les imatges que vegis en aquesta unitat no corresponguin exactament amb el que apareix en els webs.

Revisió de 18:08, 13 gen 2010

Tornar a la Unidad 2


Unitat 2. Portals

Els continguts i eines d'eTwinning s'organitzen en tres nivells amb diferents graus d'accés i privadesa. En primer lloc, trobem els portals, tant el del Servei Central (http://www.etwinning.net/[1]) com el del Servei Nacional (http://www.etwinning.es/[2]). Són oberts, amb accés per a qualsevol usuari, estigui registrat en eTwinning o no. Seguidament, ens trobem l'escriptori, al qual només poden accedir professors registrats. Finalment, el TwinSpace, reservat per als participants en un projecte concret.

En aquesta unitat analitzarem els portals públics i veurem com estan organitzats els continguts per poder treure'ls el màxim profit possible i aprendre a navegar-hi fàcilment. Els altres dos nivells els estudiarem en les següents unitats del curs.

Els portals tenen tres objectius bàsics: la informació, l'assessorament i la visibilitat. En aquests es publiquen notícies i novetats relacionades amb eTwinning i es mantenen els usuaris al dia del que ocorre en el programa. També s'ofereixen documents, guies i idees que puguin servir d'orientació i ajuda per als professors que vulguin iniciar projectes o estiguin treballant en projectes eTwinning, i també mitjans de contacte amb els serveis Central i Nacional. En tercer lloc, els projectes que acrediten un cert nivell de qualitat són publicats en els portals i organitzats en galeries: projectes amb premis nacionals o europeus, segells de qualitat, altres projectes que val la pena difondre... A més a més, hi ha entrevistes a professors, blogs, etc. Tant les galeries de projectes com les opinions dels usuaris serveixen per a donar visibilitat a les bones pràctiques i són una font d'inspiració i idees per a altres professors.

A continuació, analitzarem l'estructura i organització del portal del Servei Nacional de Suport i el del Servei Central. Dividirem els continguts en quatre apartats:

Informació i notícies;

Idees i experiències;

Assessorament i ajuda;

Eines de recerca.

També veurem algunes funcionalitats no incloses en aquests apartats.

Tingues en compte que tant el portal europeu com l'espanyol estan en un procés continu de revisió i millora. Per això, és possible que algunes de les imatges que vegis en aquesta unitat no corresponguin exactament amb el que apareix en els webs.

Eines de l'usuari
Contacte