Documents 5.a: Què és el TwinSpace?

De eTwinning

(Diferència entre revisions)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Revisió de 11:07, 19 abr 2010

El TwinSpace: un espai per al treball en col·laboració

eTwinning tracta, per descomptat, de la col·laboració entre professors, però, el que és més important, també sobre col·laboració entre alumnes. Amb la finalitat d'anar més enllà del treball en paral·lel, en què cada soci completa una sèrie de tasques i després es comparen resultats, fer que els alumnes s'impliquin en un treball comú des del principi pot aportar un gran valor al projecte. Amb aquest objectiu fonamental, eTwinning posa a la disposició de cada projecte una plataforma on desenvolupar aquest treball. Aquesta plataforma és el TwinSpace i allí, alumnes i professors tenen a la seva disposició una sèrie d'eines per treballar, tant amb els seus companys de centre com amb els seus socis.

El TwinSpace és un espai privat, al qual només poden accedir les persones que hagin sigut donades d'alta pels administradors. Està pensat perquè inclogui entre els seus membres persones que no estan registrades en eTwinning, cosa que permet que alumnes, pares o altres professors treballin en el projecte o vegin el que hi ocorre.

Més endavant estudiarem amb detall possibilitats d'aquesta plataforma, però vegem ara l'organització bàsica. Cada TwinSpace està compost per dues àrees; les eines generals i les activitats. La primera és comuna a tots els espais, i inclou:

  1. Els enllaços a les pàgines d'activitats,
  2. La pàgina d'inici, amb la llista de membres del TwinSpace, un calendari, la bústia de correu i un blog comú,
  3. Sala de Professors (que no pot ser vista pels alumnes),
  4. Racó de l'Alumne (en el qual els professors poden llegir, però no escriure),
  5. Xat.


Pàgines d'activitats i eines

Totes les seccions anteriors són privades i només poden ser vistes pels membres del TwinSpace, a excepció de la pàgina d'inici, que pot fer-se pública. La segona àrea la conformen les pàgines d'activitats. És aquí on es desenvolupa la major part del projecte, on alumnes i professors interactuen, treballen de forma col·laborativa i poden exhibir els resultats del seu treball. Són els mateixos usuaris els que en dissenyen el nombre i estructura segons les necessitats del projecte. Cada pàgina pot fer-se pública o mantenir-se privada, només accessible als membres d'aquest TwinSpace.

Quan obrim una pàgina, podem triar entre una sèrie d'eines, i afegir-ne una o diverses, segons l'activitat concreta que volem desenvolupar. eTwinning està en continu desenvolupament i evolució, per tant, aquestes eines canviaran i augmentaran en nombre amb el temps, però les que hi ha ara disponibles són:

Agenda Un calendari en el qual podem assenyalar les dates significatives relacionades amb aquesta activitat, des de l'aniversari dels alumnes que la porten a terme fins als terminis de lliurament de treballs.

Blog Un diari en el qual els participants escriuen articles ("entrades") sobre els temes acordats o contesten les entrades d'uns altres. Les entrades estan disposades en ordre cronològic invers, de manera que les més recents apareixen en primer lloc.

Fòrum Un lloc per a la discussió i el debat, on es publiquen i es comenten missatges sobre temes determinats. L'estructura és pareguda a la del blog, però els missatges poden classificar-se per etiquetes, de manera que pots llegir i seguir el debat de qualsevol tema en concret.

Wiki Una wiki permet l'elaboració conjunta de documents sense necessitat de trobades personals. Un membre escriu un article i els altres poden modificar-lo, de manera que la persona que el llegeixi veu només el resultat final i no les modificacions que s'han anat fent durant el procés. Aquest curs que estàs fent està elaborat en una wiki, en la qual han intervingut i col·laborat el Servei Nacional de Suport i els tutors i coordinadors del Curs de Formació, que provenen de totes les Comunitats Autònomes.

Biblioteca de documents A través d’aquesta biblioteca pots pujar i ordenar arxius, manejar carpetes, etc. Aquí pots compartir tot tipus d'arxius (de text, imatges, presentacions de diapositives...) i decidir qui pot veure'ls.

Galeria d'imatges És una eina semblant a la Biblioteca, però pensada especialment per pujar imatges. Quan accedeixes a una carpeta, pots veure les imatges en miniatura sense necessitat de descarregar-les.

Visor de continguts web Obre un editor d'html que et permet publicar continguts web o incrustar objectes de la xarxa (per exemple, vídeos de youtube)

Eina d'idioma Si inclous aquesta eina, tots els usuaris podran traduir automàticament els epígrafs de la pàgina a l'idioma que prefereixin (encara que no els continguts)

Eines de l'usuari
Contacte