Documents 5.a: Què és el TwinSpace?

De eTwinning

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Tornar a la Unitat 5


El TwinSpace és el lloc de treball dels centres socis de projecte, l’espai en el qual es desenvolupen les activitats planificades. Alumnes i professors són els principals usuaris del TwinSpace; poden contribuir-hi depenent del perfil d’accés de cadascun.

El TwinSpace és un espai privat, al qual només poden accedir les persones que hagin estat donades d’alta pels administradors. Està pensat perquè també inclogui entre els seus membres persones que no estan registrades en la plataforma eTwinning, cosa que permet que alumnes, pares o altres professors treballin en el projecte o vegin el que hi està passant.

La imaginació dels coordinadors del projecte, una bona planificació inicial d’aquest i també les tasques que es desenvolupen, són factors que aconsegueixen que els alumnes s’impliquin des del principi en un treball comú.

El contingut del TwinSpace pot fer-se públic íntegrament o parcialment, segons la voluntat dels responsables. Això pot ser especialment interessant, per exemple, en cas que hi hagi dades personals dels alumnes, per un tema de protecció de dades.

Hem vist en les unitats anteriors que el color que identifica l’Escriptori personal del professor és el taronja; en aquest cas, el color que identifica el TwinSpace és el blau. Aquí tens alguns exemples de l’aspecte que té la part pública d’alguns TwinSpace de projectes ja finalitzats. Si fas clic en els enllaços podràs navegar per les diferents pàgines d’activitats

Observa que en el lateral esquerre de de la imatge apareix un índex d’activitats amb uns títols que no ofereixen detalls que identifiquin el país membre autor d’aquestes. Són pàgines d’activitats de col•laboració en les quals han participat els socis del projecte. Poden organitzar-se per temes, per grups, tipus d’activitat, etc. La forma de presentar les pàgines d’activitats han d’acordar-la els socis del projecte.

Si és el teu primer projecte i, per tant, el teu primer TwinSpace, fes clic a dalt a la dreta per obtenir ajuda:

La plataforma et dóna la benvinguda al nou TwinSpace i a través de l’Ajuda tindràs accés a la Guia del TwinSpace:


En cada nou TwinSpace s’ofereix per defecte una pàgina d’activitats ja creada a tall d’exemple amb el nom Introduce yourself que, evidentment, pots modificar o esborrar:


Ara és el moment de crear les teves noves pàgines d’activitats per d’iniciar una aventura de col•laboració entre professors i alumnes de països diferents que s’enriquiran mútuament.

Així mateix, la primera vegada que accedeixis al TwinSpace –gairebé segurament– aquest pot presentar alguns vocables en anglès. Això no ha d’implicar cap problema per als docents que desconeguin aquest idioma. Més endavant, indiquem com seleccionar l’idioma del Twinspace segons el desig de cada usuari (Aneu a documents 5.c) .

Nota: la plataforma eTwinning està en contínua actualització, per aquest motiu, de vegades, la traducció dels textos no serà simultània a les millores tècniques que s’introdueixen.Eines de l'usuari
Contacte
En altres llengües