Documents 5.a: Què és el TwinSpace?

De eTwinning

(Diferència entre revisions)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Línia 1: Línia 1:
-
== El TwinSpace: un espacio para el trabajo en colaboración ==
+
== El TwinSpace: un espai per al treball en col·laboració ==
-
eTwinning trata, por supuesto, de la colaboración entre profesores, pero, lo que es más importante, también sobre colaboración entre alumnos. Con el fin de ir más allá del trabajo en paralelo, donde cada socio completa una serie de tareas y luego se comparan resultados, hacer que los alumnos se impliquen en un trabajo común desde el principio puede aportar un gran valor al proyecto.
+
eTwinning tracta, per descomptat, de la col·laboració entre professors, però, el que és més important, també sobre col·laboració entre alumnes. Amb la finalitat d'anar més enllà del treball en paral·lel, en què cada soci completa una sèrie de tasques i després es comparen resultats, fer que els alumnes s'impliquin en un treball comú des del principi pot aportar un gran valor al projecte.
-
Con este objetivo fundamental, eTwinning pone a disposición de cada proyecto una plataforma donde desarrollar ese trabajo. Esa plataforma es el TwinSpace y allí, alumnos y profesores tienen a su disposición una serie de herramientas para trabajar, tanto con sus compañeros de centro como con sus socios.
+
Amb aquest objectiu fonamental, eTwinning posa a la disposició de cada projecte una plataforma on desenvolupar aquest treball. Aquesta plataforma és el TwinSpace i allí, alumnes i professors tenen a la seva disposició una sèrie d'eines per treballar, tant amb els seus companys de centre com amb els seus socis.
-
El TwinSpace es un espacio privado, al que sólo pueden acceder aquellas personas que hayan sido dadas de alta por los administradores. Está pensado para que incluya entre sus miembros a personas que no están registradas en eTwinning, lo que permite que alumnos, padres u otros profesores trabajen en el proyecto o vean lo que está sucediendo en él.
+
El TwinSpace és un espai privat, al qual només poden accedir les persones que hagin sigut donades d'alta pels administradors. Està pensat perquè inclogui entre els seus membres persones que no estan registrades en eTwinning, cosa que permet que alumnes, pares o altres professors treballin en el projecte o vegin el que hi ocorre.
-
Más adelante estudiaremos con detalle posibilidades de esta plataforma, pero veamos ahora la organización básica. Cada TwinSpace está compuesto por dos áreas; las herramientas generales y las actividades. La primera es común a todos los espacios, e incluye:
+
Més endavant estudiarem amb detall possibilitats d'aquesta plataforma, però vegem ara l'organització bàsica. Cada TwinSpace està compost per dues àrees; les eines generals i les activitats. La primera és comuna a tots els espais, i inclou:
-
#Los enlaces a las páginas de actividades,
+
#Els enllaços a les pàgines d'activitats,
-
#La página de inicio, con el listado de miembros del TwinSpace, un calendario, el buzón de correos y un blog común,
+
#La pàgina d'inici, amb la llista de membres del TwinSpace, un calendari, la bústia de correu i un blog comú,
-
#Sala de Profesores (que no puede ser vista por los alumnos),
+
#Sala de Professors (que no pot ser vista pels alumnes),
-
#Rincón del Alumno (en el que los profesores pueden leer, pero no escribir),
+
#Racó de l'Alumne (en el qual els professors poden llegir, però no escriure),
-
#Chat.
+
#Xat.
-
== Páginas de actividades y herramientas==
+
== Pàgines d'activitats i eines==
-
Todas las secciones anteriores son privadas y sólo pueden ser vistas por los miembros del TwinSpace, a excepción de la página de inicio, que puede hacerse pública. La segunda área la conforman las páginas de actividades. Es aquí donde se desarrolla la mayor parte del proyecto, donde alumnos y profesores interactúan, trabajan de forma colaborativa y pueden exhibir los resultado de su trabajo. Son los propios usuarios los que diseñan su número y estructura según las necesidades del proyecto. Cada página puede hacerse pública o mantenerse privada, sólo accesible a los miembros de ese TwinSpace.
+
Totes les seccions anteriors són privades i només poden ser vistes pels membres del TwinSpace, a excepció de la pàgina d'inici, que pot fer-se pública. La segona àrea la conformen les pàgines d'activitats. És aquí on es desenvolupa la major part del projecte, on alumnes i professors interactuen, treballen de forma col·laborativa i poden exhibir els resultats del seu treball. Són els mateixos usuaris els que en dissenyen el nombre i estructura segons les necessitats del projecte. Cada pàgina pot fer-se pública o mantenir-se privada, només accessible als membres d'aquest TwinSpace.
-
Al abrir una página, podemos elegir entre una serie de herramientas, y añadir una o varias de ellas, según la actividad concreta que vayamos a desarrollar. eTwinning está en continuo desarrollo y evolución, así que esas herramientas irán cambiando y aumentando en número con el tiempo, pero las que hay ahora disponibles son:
+
Quan obrim una pàgina, podem triar entre una sèrie d'eines, i afegir-ne una o diverses, segons l'activitat concreta que volem desenvolupar. eTwinning està en continu desenvolupament i evolució, per tant, aquestes eines canviaran i augmentaran en nombre amb el temps, però les que hi ha ara disponibles són:
'''Agenda'''
'''Agenda'''
-
Un calendario en el que podemos señalar las fechas significativas relacionadas con esa actividad, desde cumpleaños de los alumnos que la están realizando hasta los plazos de entrega de trabajos.
+
Un calendari en el qual podem assenyalar les dates significatives relacionades amb aquesta activitat, des de l'aniversari dels alumnes que la porten a terme fins als terminis de lliurament de treballs.
'''Blog'''
'''Blog'''
-
Un diario en el que los participantes escriben artículos ("entradas") sobre los temas acordados o contestan las entradas de otros. Las entradas están dispuestas en orden cronológico inverso, de forma que las más recientes aparecen primero.
+
Un diari en el qual els participants escriuen articles ("entrades") sobre els temes acordats o contesten les entrades d'uns altres. Les entrades estan disposades en ordre cronològic invers, de manera que les més recents apareixen en primer lloc.
-
'''Foro'''
+
'''Fòrum'''
-
Un lugar para la discusión y el debate, donde se publican y se comentan mensajes sobre temas determinados. La estructura es parecida a la del blog, pero los mensajes pueden clasificarse por etiquetas, de forma que puedes leer y seguir el debate de cualquier tema en concreto.
+
Un lloc per a la discussió i el debat, on es publiquen i es comenten missatges sobre temes determinats. L'estructura és pareguda a la del blog, però els missatges poden classificar-se per etiquetes, de manera que pots llegir i seguir el debat de qualsevol tema en concret.
'''Wiki'''
'''Wiki'''
-
Una wiki permite la elaboraciòn conjunta de documentos sin necesidad de encuentros personales. Un miembro escribe un artículo y los demás pueden modificarlo, de forma que la persona que lo lea ve sólo el resultado final y no las modificaciones que se han ido haciendo durante el proceso. Este curso que estás haciendo está elaborado en una wiki, en la que han intervenido y colaborado el Servicio Nacional de Apoyo y los tutores y coordinadores del Curso de Formación, que provienen de todas las Comunidades Autónomas.
+
Una wiki permet l'elaboració conjunta de documents sense necessitat de trobades personals. Un membre escriu un article i els altres poden modificar-lo, de manera que la persona que el llegeixi veu només el resultat final i no les modificacions que s'han anat fent durant el procés. Aquest curs que estàs fent està elaborat en una wiki, en la qual han intervingut i col·laborat el Servei Nacional de Suport i els tutors i coordinadors del Curs de Formació, que provenen de totes les Comunitats Autònomes.
-
'''Biblioteca de documentos'''
+
'''Biblioteca de documents'''
-
Mediante esta biblioteca puedes subir y ordenar archivos, manejar carpetas, etc. Aquí puedes compartir todo tipo de archivos (de texto, imágenes, presentaciones de diapositivas...) y decidir quién puede verlos.
+
A través d’aquesta biblioteca pots pujar i ordenar arxius, manejar carpetes, etc. Aquí pots compartir tot tipus d'arxius (de text, imatges, presentacions de diapositives...) i decidir qui pot veure'ls.
-
'''Galería de imágenes'''
+
'''Galeria d'imatges'''
-
Es una herramienta parecida a la Biblioteca, pero pensada especialmente para subir imágenes. Cuando accedes a una carpeta, puedes ver las imágenes en miniatura sin necesidad de descargarlas.
+
És una eina semblant a la Biblioteca, però pensada especialment per pujar imatges. Quan accedeixes a una carpeta, pots veure les imatges en miniatura sense necessitat de descarregar-les.
-
'''Visor de contenidos web'''
+
'''Visor de continguts web'''
-
Abre un editor de html que te permite publicar contenidos web o incrustar objetos de la red (por ejemplo, vídeos de youtube)
+
Obre un editor d'html que et permet publicar continguts web o incrustar objectes de la xarxa (per exemple, vídeos de youtube)
-
'''Herramienta de idioma'''
+
'''Eina d'idioma'''
-
Si incluyes esta herramienta, todos los usuarios podrán traducir automáticamente los epígrafes de la página al idioma que prefieran (aunque no los contenidos)
+
Si inclous aquesta eina, tots els usuaris podran traduir automàticament els epígrafs de la pàgina a l'idioma que prefereixin (encara que no els continguts)

Revisió de 11:52, 8 feb 2010

El TwinSpace: un espai per al treball en col·laboració

eTwinning tracta, per descomptat, de la col·laboració entre professors, però, el que és més important, també sobre col·laboració entre alumnes. Amb la finalitat d'anar més enllà del treball en paral·lel, en què cada soci completa una sèrie de tasques i després es comparen resultats, fer que els alumnes s'impliquin en un treball comú des del principi pot aportar un gran valor al projecte. Amb aquest objectiu fonamental, eTwinning posa a la disposició de cada projecte una plataforma on desenvolupar aquest treball. Aquesta plataforma és el TwinSpace i allí, alumnes i professors tenen a la seva disposició una sèrie d'eines per treballar, tant amb els seus companys de centre com amb els seus socis.

El TwinSpace és un espai privat, al qual només poden accedir les persones que hagin sigut donades d'alta pels administradors. Està pensat perquè inclogui entre els seus membres persones que no estan registrades en eTwinning, cosa que permet que alumnes, pares o altres professors treballin en el projecte o vegin el que hi ocorre.

Més endavant estudiarem amb detall possibilitats d'aquesta plataforma, però vegem ara l'organització bàsica. Cada TwinSpace està compost per dues àrees; les eines generals i les activitats. La primera és comuna a tots els espais, i inclou:

  1. Els enllaços a les pàgines d'activitats,
  2. La pàgina d'inici, amb la llista de membres del TwinSpace, un calendari, la bústia de correu i un blog comú,
  3. Sala de Professors (que no pot ser vista pels alumnes),
  4. Racó de l'Alumne (en el qual els professors poden llegir, però no escriure),
  5. Xat.


Pàgines d'activitats i eines

Totes les seccions anteriors són privades i només poden ser vistes pels membres del TwinSpace, a excepció de la pàgina d'inici, que pot fer-se pública. La segona àrea la conformen les pàgines d'activitats. És aquí on es desenvolupa la major part del projecte, on alumnes i professors interactuen, treballen de forma col·laborativa i poden exhibir els resultats del seu treball. Són els mateixos usuaris els que en dissenyen el nombre i estructura segons les necessitats del projecte. Cada pàgina pot fer-se pública o mantenir-se privada, només accessible als membres d'aquest TwinSpace.

Quan obrim una pàgina, podem triar entre una sèrie d'eines, i afegir-ne una o diverses, segons l'activitat concreta que volem desenvolupar. eTwinning està en continu desenvolupament i evolució, per tant, aquestes eines canviaran i augmentaran en nombre amb el temps, però les que hi ha ara disponibles són:

Agenda Un calendari en el qual podem assenyalar les dates significatives relacionades amb aquesta activitat, des de l'aniversari dels alumnes que la porten a terme fins als terminis de lliurament de treballs.

Blog Un diari en el qual els participants escriuen articles ("entrades") sobre els temes acordats o contesten les entrades d'uns altres. Les entrades estan disposades en ordre cronològic invers, de manera que les més recents apareixen en primer lloc.

Fòrum Un lloc per a la discussió i el debat, on es publiquen i es comenten missatges sobre temes determinats. L'estructura és pareguda a la del blog, però els missatges poden classificar-se per etiquetes, de manera que pots llegir i seguir el debat de qualsevol tema en concret.

Wiki Una wiki permet l'elaboració conjunta de documents sense necessitat de trobades personals. Un membre escriu un article i els altres poden modificar-lo, de manera que la persona que el llegeixi veu només el resultat final i no les modificacions que s'han anat fent durant el procés. Aquest curs que estàs fent està elaborat en una wiki, en la qual han intervingut i col·laborat el Servei Nacional de Suport i els tutors i coordinadors del Curs de Formació, que provenen de totes les Comunitats Autònomes.

Biblioteca de documents A través d’aquesta biblioteca pots pujar i ordenar arxius, manejar carpetes, etc. Aquí pots compartir tot tipus d'arxius (de text, imatges, presentacions de diapositives...) i decidir qui pot veure'ls.

Galeria d'imatges És una eina semblant a la Biblioteca, però pensada especialment per pujar imatges. Quan accedeixes a una carpeta, pots veure les imatges en miniatura sense necessitat de descarregar-les.

Visor de continguts web Obre un editor d'html que et permet publicar continguts web o incrustar objectes de la xarxa (per exemple, vídeos de youtube)

Eina d'idioma Si inclous aquesta eina, tots els usuaris podran traduir automàticament els epígrafs de la pàgina a l'idioma que prefereixin (encara que no els continguts)

Eines de l'usuari
Contacte