Anotaciones a un bosque

31 
març 
2014  |  

Logo anotaciones bosque2Anotaciones a un bosque es un proyecto eTwinning-Comenius, que coordina la docente, Alicia López Palomera (IES Salvador Gadea en Aldaia-Valencia) junto a sus socios de proyecto de Italia, Rumanía e Italia.

 

 

 

 

Anotacions a un bosc és un projecte eTwinning-Comenius que coordina la docent Alicia López Palomera (IES Salvador Gadea a Aldaia-València) juntament amb els seus socis de projecte d’Itàlia, Romania i Itàlia.

El projecte es desenvolupa com un viatge per centres europeus situats en zones d’interès per la seva proximitat a diverses famílies boscoses: mediterrànies, de muntanya, de regions temperades…

postales anotaciones bosque

Els socis inicien la seva investigació a la recerca d’arbres que estudien com a font de vida i recursos, i com a font d’inspiració d’històries, llegendes i música. Com a resultat d’aquest itinerari pels boscos, els alumnes elaboren un Quadern de Viatge que il·lustren amb les seves anotacions, esbossos, fotografies, mapes de senderes i impressions personals (cliqueu sobre la imatge de l’esquerra per accedir a les postals)

 

 

 

Un dels aspectes més destacables del projecte és el seu caràcter multidisciplinari, amb el qual s’ha aconseguit amb èxit integrar diverses matèries amb activitats extraescolars dels centres participants i alhora treballar amb alumnat de diferents edats i nivells educatius.

ver sentir bosque

Continguts diversos com la vida dels boscos i el seu ecosistema, el seu reflex en la literatura i les arts s’integren en el currículum des d’un enfocament CLIL que permet als alumnes utilitzar la llengua estrangera en un context real d’ús, compartir aspectes del seu entorn i comparar-los amb els dels centres socis.

 

 

 


El projecte presenta una bona planificació i organització dels resultats. Els diferents documents es visualitzen de forma gairebé cronològica. Sens dubte, les mobilitats físiques d’alumnes i professors han contribuït de manera positiva a aquesta bona coordinació.

 

Ressaltem la participació activa dels alumnes en totes les tasques proposades, creant materials a partir de reflexions individuals i posada en comú de resultats. En aquest sentit, el projecte els ha brindat l’oportunitat d’experimentar què significa ser membre actiu d’una comunitat i els beneficis del treball en equip.

pagina anotaciones bosque

El projecte s’ha dut a terme al TwinSpace i al Diari de projecte. Totes les activitats i mobilitats realitzades es poden consultar, a més, en l’apartat Anotacions a un Bosc de la pàgina web de l’institut.

 

 

 

 

 

 

 

 

Des de l’SNA felicitem docents i alumnes participants per la seva participació en un projecte que promou la dimensió europea, la creativitat, les relacions humanes i la feina ben feta en equip.

 

Font imatges: TwinSpace i espai web del projecte.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar