Inici / Projectes / Projectes destacats / AIMS Alternatives for Innovative Maths Study
.

AIMS Alternatives for Innovative Maths Study

27 
febr. 
2014  |  
 

 

logo AIMS projectEs tracta d'un projecte multidisciplinari adreçat a l'alumnat d'11 a 16 anys, en el qual participen la docent Valentina Cuadrado Marcos i altres docents del seu centre (IES Alonso de Madrigal, Àvila), que persegueix incrementar la motivació i l'interès cap a l'estudi de les matemàtiques des d'una perspectiva pedagògica innovadora.

 

 

El projecte es fonamenta en la teoria de les intel·ligències múltiples (MI) amb l'objectiu de detectar i ajudar a potenciar les habilitats particulars de cada alumne, descobrir els seus interessos, i adaptar els mètodes d'ensenyament idonis a cada cas particular. D'aquesta manera el projecte no només contribueix a augmentar l'autoestima de l'alumne sinó que a més promou el respecte mutu, la tolerància i la comprensió cap a capacitats diferents d'aprenentatge.

 

 

A través d'una metodologia de treball col·laboratiu, l'alumne participa activament creant els seus propis materials d'aprenentatge d'acord a les seves necessitats i característiques com a aprenent. S'estimula en l'alumnat l'esperit d'investigació, el desenvolupament de competències digitals  i lingüístiques, i alhora se'ls proporciona oportunitats per descobrir la connexió entre les matemàtiques i l'entorn que els envolta. La capacitat per fer servir les matemàtiques per comprendre i resoldre problemes del món real promou la seva autonomia i el desenvolupament del pensament crític.

Es duen a terme dos tipus d'activitats:

- Locals: durant un període de 2 mesos cada escola associada desenvolupa i comparteix activitats en línia diverses per al mateix tipus d'intel·ligència: mots encreuats, mapes mentals, històries matemàtiques, WebQuests, trencaclosques, codificació de missatges, vídeos i cançons inspirades en conceptes matemàtics, anàlisis de construccions matemàtiques, etc. S'estableixen relacions entre les matemàtiques i altres àrees: esport, biologia, geografia, reconeixement de geometria en l'art, estudi de la simetria en la naturalesa, les matemàtiques en l'arquitectura, etc.

dipityAIMS

- A nivell transnacional, es proposen reunions a totes les escoles associades: Espanya, França, Itàlia, Polònia, Grècia, Països Baixos i Romania. Durant cada reunió del projecte, tots els participants treballaran en activitats específiques per a un  tipus d'intel·ligència.

geolocalizacion AIMS

 

geogrebraAIMSEns sorprèn la quantitat d'eines i suports digitals utilitzats en el desenvolupament del projecte (núvols de paraules, ús del programari de Geogebra, línies temporals virtuals, geolocalització, presentacions, vídeo, podcasts, blogs, wikis, etc.).

Com a resultat final del projecte, es proposa la realització d'un kit de materials pedagògic apropiat per a cada tipus d'intel·ligència amb el qual estimular l'interès de l'alumnat per les matemàtiques. Totes les activitats s'allotjaran en format blog i també es distribuiran en suport DVD. També es pretén la creació d'una guia docent perquè els mètodes i estratègies escomesos puguin ser reutilitzats per futurs docents. Altres productes finals pretesos engloben un diccionari plurilingüe comú de termes matemàtics en format wiki, joc de taula, exposicions, àlbums digitals de fotos, fullets i cartells diversos, així com cançons i vídeos.

blogAIMS

Des de l'SNA felicitem docents i alumnes participants en aquest projecte per la qualitat i varietat dels materials i suports usats i per haver donat suport a formes innovadores d'acostament al món matemàtic.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar