Enjoy Learning Science

31 
gen. 
2012  |  

 

Imagen_enjoy_learning_science

Mai és massa aviat per començar a experimentar amb la ciència. Aquest és el lema del projecte 'Enjoy  Learning  Science' que hem volgut destacar  aquest mes i en el qual participa la professora Mar Bermejo, del  CEIP Sant Juan Bautista de Madrid, juntament amb altres vuit socis europeus de Bulgària, Romania, Portugal, Polònia i Eslovènia.


 

 

 

Es tracta d'un  projecte, encara en fase de desenvolupament, dirigit a alumnes d'infantil i primària que tracta de fomentar en l'alumnat l'aprenentatge per descobriment. Es comença formulant preguntes simples que encurioseixen l'alumne i que el porten a sentir el desig per observar, recopilar dades, verificar, debatre amb uns altres i extreure conclusions en grup. Aquest procediment permet que els alumnes descobreixin i investiguin l'entorn que els envolta, comprenguin el lloc que ocupen en l'univers, manipulin i experimentin amb diversos materials,  aprenguin a usar les TIC per buscar i recopilar informació, però també per comunicar-se, crear i compartir recursos d'una manera creativa. La llengua de treball triada és l'anglès, fet que contribueix, juntament amb la resta de característiques, que el projecte respongui a les necessitats de l'ensenyament bilingüe i el currículum integrat ( CLIL).

Imagen_trabajos_alumnos

Els participants en el projecte descriuen en el TwinSpace cadascuna de les fases de desenvolupament i l’usen com a eina de coordinació amb la resta de socis encara que usen Wikispaces (http://enjoyscience.wikispaces.com/) com a suport per allotjar i presentar els materials i intercanviar diversos experiments. Des de setembre de 2011 observem que s'han abordat nombrosos continguts, entre uns altres,  My Body,  My  Family,  My  House,  My  Food,  Living  and Senar- living  Things,  Water,  Weather,  My  Neighbourhood,  My  Birthplace,  Day  and  Night, etc.

Hi hauria moltes coses per destacar en el treball que realitzen actualment els participants però, sobretot, el que més ens interessaria ressaltar és l'entusiasme, el colorit  i la creativitat que transmeten totes i cadascuna de les propostes escomeses fins avui. Observem, a més, la bona coordinació entre els socis a través d'un calendari comú de tasques, la qual cosa permet que els continguts i els experiments siguin replicats simultàniament a cada centre participant.

És destacable la varietat de suports de presentació (Isuu, Prezi, Smileboxque aconsegueix un equilibri adequat entre les tasques manuals, tan necessàries per al desenvolupament de la psicomotricitat en edats primerenques, i l'ús de les TIC. Finalment, creiem necessari destacar la bona documentació sobre el desenvolupament del projecte facilitant informació detallada dels passos realitzats en cada activitat i mostrant com ha transcorregut la comunicació  a través de videoconferències amb els socis participants.

Entusiasma i motiva enormement comprovar que eTwinning pot integrar-se en la vida del centre escolar i aconseguir resultats significatius en edats tan primerenques.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar