Surt fora i aprèn!

01 
juny 
2011  |  

GOAL

Go outside and learn! (GOAL) Així es diu el projecte que ha dut a terme un centre gallec amb els seus socis europeus. Un projecte perfectament planificat i coordinat que, a la vista dels resultats de l'avaluació final feta, ha canviat la percepció que molts alumnes tenien de la matèria de matemàtiques.

 

Mesurar rampes, elaborar sextants per calcular l'altura d'edificis, reproduir l'experiment d'Eratòstenes per mesurar la circumferència terrestre, calcular el nombre d'arbres a la regió són algunes de les activitats molt variades que han desenvolupat els alumnes “sobre el terreny”. I és que, passant les fronteres de l'aula, els alumnes han sortit a l'exterior a fer treball de camp.

Les activitats, adaptades als diferents nivells dels estudiants, incorporen, a més, aspectes com l'educació en valors i l'ensenyament entre iguals. Així, els sextants creats per uns alumnes són utilitzats pels socis, i els estudiants han elaborat tutorials sobre la utilització de diverses eines TIC, el nombre i varietat de les quals és un altre dels punts forts del projecte. A més de recórrer a les eines de la plataforma eTwinning, com el TwinSpace i el Diari de Projecte, s'ha usat programari específic, s'han fet vídeos, s'han dut a terme videoconferències, xats i presentacions, i fins i tot s'ha creat una xarxa social amb Mixxt.

Les matemàtiques són així tractades d'una manera nova i motivadora, en un context real, al mateix temps que es millora la competència lingüística i es treballa la dimensió europea de l'educació, tot això en el marc d'un treball de marcat caràcter col·laboratiu.

 

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar