Inici / Projectes / Projectes destacats / Comprova les possibilitats que ofereix la música amb Songs, Language & Culture
.

Comprova les possibilitats que ofereix la música amb Songs, Language & Culture

29 
març 
2010  |  

Títol: Songs, Language & Culture.

Etapa educativa: secundària postobligatòria.

Assignatura: Llengua Estrangera, Tecnologia.

Songs, Language and Culture és un projecte coordinat per la professora Marta Pey de l'IES Jaume Callis de Catalunya, i l'ITAS D'Annunzio (Itàlia), al qual posteriorment es van unir altres instituts. La música és l'eix entorn del qual giren aspectes culturals i socials dels països socis a la mateixa vegada que serveix de ganxo atractiu perquè els alumnes treballin i es comuniquin en una llengua estrangera utilitzant les TIC.

songs_language_culture

Eines pròpies de la Web2.0 tals com presentacions en PowerPoint i Slideshare, àudios amb Slidecast i Voki, vídeos amb Youtube, fotos amb Picasa enquestes amb Polldaddy o Ginys com Clustrmap i Vodpod han servit per a presentar lletres de cançons, cantautors, cantants d'actualitat, artistes consagrats, i també com per contextualitzar els temes: la cançó protesta, els problemes de les societats i la falta de llibertats, entre uns altres. Beyoncé i Metallica, Madonna i Lluís Llach, Rihanna i S-Kape comparteixen el mateix entorn sense desafinar.

Els alumnes s'han organitzat en equips de nacionalitat mixta, han estat molt motivats pel tema seleccionat i el contingut de les cançons i han anat més enllà d'aquestes. Han presentat l'entorn en el qual viuen, personatges rellevants, els símbols nacionals, la gastronomia, l'oci, etc. La satisfacció i l'interès dels estudiants pels temes seleccionats han fomentat l'ús de l'idioma anglès sense reticències com a eina de comunicació en un context real.

La publicació dels materials produïts està molt ben organitzada i és de fàcil accés; un excel·lent model per a altres projectes. Les eines del Twinspace (tauler d'anuncis, bústia de correu, fòrum i xat) i els blogs (nacional i internacional) han estimulat la responsabilitat dels socis en l'elaboració dels documents, la presentació dels resultats i l'estupend nivell de coordinació malgrat l'elevat nombre de socis. Aquesta es va estructurar a través d'una wiki perquè els docents, partint d'un esquema general escrit en el tauler d'anuncis, anessin suggerint idees i prenent decisions, que eren notificades setmanalment per correu electrònic als diferents socis.

  

Els joves lituans escolten la mateixa música que els italians? Coneixen els joves letons la cançó “L’Estaca”? I qui s'atreveix a cantar-la en anglès? I si ho fan junts tots els participants? Fes una ullada al projecte, premiat en la Convocatòria de Premis eTwinning 2010, i sortiràs de dubtes.

Enllaços:
Wiki
Blog
Blog de la professora espanyola

Blog del grup de República Txeca

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar