Inici / Premios eTwinning 2012 / Conferència Anual eTwinning 2012: lliurament de premis europeus
.

Conferència Anual eTwinning 2012: lliurament de premis europeus

30 
març 
2012  |  

logopremioseuropeos copiaDia d'expectació i jornada emocionant a Berlín el passat dia 29 de març en el lliurament de premis europeus eTwinning, que va tenir lloc durant la Conferència Anual eTwining 2012.

 

 

 

 

 

S'hi van congregar diversos membres dels diferents Serveis Nacionals de Suport eTwinning, responsables del Servei Central i, sobretot, els grans protagonistes de la jornada, els professors premiats que, amb el seu esforç i dedicació, fan possible que l'acció eTwinning creixi i es difongui entre els diferents centres educatius europeus.

Després dels diversos discursos d'obertura i actes de benvinguda del matí, es van obrir pas els premis europeus eTwinning 2012. Va ser emocionant sentir el nom de Carpe Nuntium: voilá nuestra FrItalianza, premi en la categoria especial de llengua espanyola, patrocinat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport d'Espanya i lliurat a les docents Laura Carbonelli, d'Itàlia, i Nathalie Thibault Poblete, de França, pel director de l'Institut Nacional de Tecnologies Educatives i de Formació del Professorat, el Sr. Juan Ramón Villar Fuentes.

 

carpe_2_d

No oblidarem anomenar la participació del docent Ignacio Jiménez Calero de l'IES Pedro Álvarez Sotomayor (Manzanares-Ciudad Real) en el projecte SOHO: Sunspots Online-Helios Observatory, guanyador de la categoria Marie Skłodowska Curie, per a projectes de Ciències, Matemàtiques i Tecnologia.

 

cartelpremioseuropeosUn altre moment intens va ser el de la presentació de premis de la categoria 12-15, amb participació espanyola en els dos projectes finalistes: A Taste of Maths (ATOM) de la professora Valentina Cuadrado de l'IES Alonso de Madrigal (Àvila), que va ser el projecte guanyador, i ICT, You and Me, amb José Ramón Jiménez del CEP Siete Campas-Zorrozgoiti (Bilbao, País Basc), classificat en segona posició.

 

 

 

En la darrera categoria d'edat, 16-19 anys, un altre projecte amb participació espanyola -doble, en aquest cas- va ser finalista. Parlem del projecte En la Red, que no te pesquen, amb Marta Pey, de l'Institut Jaume Callis, a Vic (Catalunya), i Mauricio del Gallego, de l'IES Escultor Juan de Villanueva, a Pola de Siero (Astúries).

red_b(Imatge original: www.programkontoret.se)

mejorpremioatomI, finalment, una alegria immensa. Per primer cop, es va atorgar una menció especial al millor projecte europeu eTwinning d'entre els guanyadors de totes les categories. En aquest primer any d'existència del nou premi, tots ens vam emocionar en sentir el nom del projecte A Taste of Maths (ATOM), de Valentina Cuadrado. Aquí tenim la instantània del moment, en què apareixen Valentina, la primera per la dreta, i la resta dels seus socis. Per descomptat, un premi ben merescut per una sàvia combinació d'aspectes matemàtics amb aspectes de la vida diària com el menjar, l'art, la música, l'entorn i la poesia, que ha sabut despertar la curiositat dels alumnes d'una forma creativa i nova. Enhorabona a Valentina i els seus alumnes per una feina ben feta!

 

standpremioseuropeos

La resta de la Conferència va transcórrer en un ambient distès en què vam aprofitar per visitar els diversos estands que hi exposaven, alguns amb propostes summament interessants, com es pot veure a la imatge. També hi va haver temps per intercanviar impressions amb diferents agents de l'acció eTwinning i assistir a alguns dels tallers i seminaris proposats. Sens dubte, una visita ben aprofitada i enormement enriquidora per a tots de la qual us donarem més informació en propers articles.

 

Us deixem amb el vídeo que el Departament MAV de l'INTEF ha editat sobre la Conferència i el lliurament de premis. Esperem que us agradi.

.

 

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar