Inici / Idees / recomanacions / Les 7 etapes d'un projecte
.

Les 7 etapes d'un projecte

07 
març 
2011  |  

7etapas_cat_v1

etapas_1

Dissenyar un projecte

etapas_2

Trobar un bon soci de treball

etapas_3

Elaborar el projecte comú amb el teu soci

etapas_4

Posar en marxa un projecte amb alumnes

etapas_5

Desenvolupar el projecte

etapas_6

Finalitzar el projecte

etapas_7

Difondre el projecte i compartir l'experiència amb altres docents

 

 


Elaborar el projecte

etapas_1

Dissenyar un projecte

Pren-te el temps necessari en aquesta primera etapa, d’això dependrà l’èxit del projecte. Es tracta d’elaborar i concretar la idea de projecte que tens. Amb aquesta idea, buscaràs el soci de treball i posareu en comú les activitats, la planificació i la producció final. Aquestes qüestions poden ajudar-te:

o Per què vols fer aquest projecte?

o Quins són els objectius?

o Quin tipus de projecte vols posar en marxa?

o Quina durada tindrà?

o Quines eines TIC utilitzaràs?


 

etapas_2

Trobar un bon soci de treball

Emplena el teu perfil en la plataforma com més complet, millor, ja que és la teva identitat i és el que veuran els docents europeus quan hi accedeixin. Un perfil amb informació rellevant sobre el professor i la idea de projecte que es vol dur a terme és un avantatge i ajudarà els professors a seleccionar millor els socis. Dóna la informació en la llengua de treball que vulguis utilitzar.

No esperis que et busquin! Selecciona els contactes el perfil dels quals tingui una afinitat alta amb la teva idea de projecte. Utilitza el fòrum i el cercador de socis filtrant les dades per precisar la recerca

eTwinning és una comunitat en línia ,i com en qualsevol comunitat, és necessari respectar algunes regles i el codi de conducta.


etapas_3

Elaborar el projecte comú amb el teu soci

Pren-te temps per a parlar amb el teu soci, no solament sobre el projecte i les activitats que voleu dur a terme sinó del calendari d’aquestes (temporalització que inclogui una avaluació), l’organització dels materials en les carpetes de l’espai comú de treball (Twinspace), la implicació dels alumnes i la comunicació entre els alumnes socis.

És essencial que et comuniquis regularment amb el teu soci abans del projecte i durant el projecte per a tractar tots els detalls i evitar malentesos.

Una vegada que hàgiu acordat el contingut/la descripció del projecte, feu un document comú escrit i, amb aquest model, registreu el projecte en la plataforma eTwinning.

 



Desenvolupar el projecte


etapas_4

Posar en marxa un projecte amb alumnes

L’espai Twinspace és un entorn virtual privat i segur convenient per a la participació dels alumnes. Inscriu/Invita els alumnes i proporciona’ls nom d’usuari i contrasenya perquè accedeixin a l’espai de manera autònoma i responsable. D’aquesta manera podran fer les tasques i comunicar-se amb els seus companys socis. El Racó dels Alumnes és un espai informal de trobada.

Els professors disposen d’un espai restringit anomenat Sala de professors, que no és accessible per als alumnes, en el qual es podran intercanviar idees sobre el desenvolupament i evolució del projecte.

 

 

etapas_5

Desenvolupar el projecte

Aquesta és l’etapa més intensa i interessant amb tots els actors –alumnes i professors– en escena.

Organitza/planifica les pàgines d’activitats segons sigui més convenient per als socis, (ordre cronològic, tipus d’activitats o grups d’alumnes). Per defecte, les pàgines d’activitats estan en ordre cronològic i no es poden canviar.

Crea un Quadern/Blog/ de seguiment per a parlar de tots els detalls que esdevenen en el projecte.

Utilitza el Diari de Projecte regularment per a mantenir comunicació amb el SNA

Utilitza un calendari i anota tots els esdeveniments.

Comunica’t regularment amb el teu soci. Fixeu dia i hora per a trobar-vos per correu electrònic, telèfon, videoconferència, xat per a intercanviar impressions sobre el desenvolupament del projecte, fins i tot si no hi ha necessitat de canvis.



 

etapas_6

Finalitzar el projecte

Una vegada acabat el programa d’activitats, encara queda aquesta etapa per a continuar treballant en col·laboració amb els socis i així poder negociar la publicació del projecte, el muntatge, fer les correccions necessàries, valorar el camí recorregut, avaluar els objectius aconseguits i, per què no, sol·licitar un Segell de Qualitat.


 

Valoració i difusió del projecte

etapas_7

Difondre el projecte i compartir l'experiència amb altres docents

Fes públic el material del Twinspace, en la pàgina web del centre escolar, en el portal del Servei Nacional de Suport, als centres escolars i Centres de professors de la teva zona, participa en les Sales de professors eTwinning i en els Grups eTwinning.


 

L’estructura d’aquest article està basada en la publicació feta pel Servei Nacional de Suport francès.

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar