Inici / Idees / Eines TIC / Enginy i Talent eTwinning: utilitzar Pinterest en un projecte eTwinning
.

Enginy i Talent eTwinning: utilitzar Pinterest en un projecte eTwinning

20 
set. 
2013  |  


ideas

Ángel Luis Gallego, ambaixador eTwinning i docent de Llatí a l’IES Vegas Bajas de Montijo (Badajoz) ens ensenya a fer servir Pinterest utilitzant com a exemple el desenvolupament del seu projecte eTwinning-Comenius A Short Latin Movie.

 

 

 

 

 

 

Una de les activitats complementàries que hem realitzat en el projecte Etwinning-Comenius A Short Latin Movie, desenvolupat a l’IES Vegas Bajas de Montijo (Badajoz), ha sigut How do you see Europe?

Per a aquesta hem utilitzat Pinterest.

1 Pinterest ingenio talento

Pinterest funciona com una xarxa social en la qual els usuaris poden compartir imatges (anomenades pins), repinejar-les i fins i tot votar amb un “m’agrada”, a la manera de Facebook o Twitter. El seu funcionament és tremendament senzill, com veurem a continuació. L’èxit de Pinterest ha marcat el camí a altres llocs com Flickr, que ha incorporat funcions similars, com la creació d’àlbums propis i l’elecció d’imatges favorites.

Pinterest va ser dissenyat en principi com a plataforma per a petits negocis. Els empresaris hi utilitzaven els taulers o boards per mostrar els seus productes d’una forma gratuïta. D’aquesta manera, Pinterest es va convertir en un aparador per a productes originals, artesans o fins i tot de moda alternativa.

Recorda que també pots utilitzar Pinterest des del mòbil, descarregant l’aplicació d’aquesta eina gratuïtament. L’ús d’un tauler de Pinterest des d’un dispositiu mòbil pot ser un al•licient per als alumnes en molts casos.

2 Pinterest ingenio talentoRegistrar-se a Pinterest és tasca fàcil. Pots fer-ho a través del teu compte de Facebook o amb el teu correu. En aquest últim cas només cal que emplenis un breu formulari

Una vegada que tinguis fet el compte, accedeix-hi escrivint el teu correu electrònic i la teva contrasenya.

3 Pinterest ingenio talento

Escull els teus interessos: tria almenys cinc taulers clicant al botó “seguir”. Dins de cada categoria hi ha infinitat de taulers.

4 Pinterest ingenio talento

Després d’haver escollit els taulers, el programa et portarà a la teva pàgina principal, on pots veure els pins de tots els taulers que has escollit. Si vols seguir algun tauler en concret, només has de cercar-lo a l’angle superior esquerre, triar el tauler i clicar al botó de seguir.

5 Pinterest ingenio talento

Per crear el teu propi tauler clica al signe + que hi ha a l’angle dret superior, al costat del teu nom, i escull “crear un tauler”. Posa-li nom, descripció i categoria.

6 Pinterest ingenio talento
Si ja tens altres taulers, també pots fer-ho des de la mateixa pàgina.

7 Pinterest ingenio talento
Per a l’activitat How do you see Europe, vam crear un tauler en el qual demanàvem als alumnes que mostressin i expliquessin en una imatge com veuen ells Europa, no només el que té de bo el nostre continent, sinó també les coses que es poden millorar, les coses que ens uneixen i ens separen, què podem fer per sentir-nos tots part d’un mateix projecte comú

8 Pinterest ingenio talento

Una vegada creat el tauler, el primer que hem de fer és convidar els alumnes (que prèviament s’han creat el seu compte a Pinterest). Per fer-ho editem el tauler, incloem els alumnes i desem els canvis.

9 Pinterest ingenio talento

Tan bon punt els alumnes acceptin la invitació, dins del seu perfil apareixerà aquest tauler.
10 Pinterest ingenio talento
Per afegir la imatge, simplement cal clicar a “afegir un pin” que podem pujar des del nostre ordinador, des d’Internet (copiant l’URL) o repinejant una imatge de Pinterest.

11 Pinterest ingenio talento

12 Pinterest ingenio talento

Quan pinegem (afegim una imatge) hem de seleccionar el tauler i descriure la imatge. L’alumne pot expressar aquí la seva opinió.

13 Pinterest ingenio talento

Per acabar, l’alumne pot repinejar la imatge en un altre tauler, clicar a “m’agrada”, i incloure-hi un comentari. Per a això últim només ha de prémer sobre la imatge i comentar.

14 Pinterest ingenio talento

Com podeu comprovar, Pinterest és una eina fàcil d’usar i amb grans possibilitats per a la col•laboració Per exemple, pot servir com una eina útil per mostrar els diferents estils de vida del nostre continent. Podem crear una sèrie de taulers independents on els alumnes comparin paisatges, robes, receptes, entreteniments, tot el que se’ns ocorri.
També podem crear taulers temàtics, com és el nostre cas, al voltant d’una proposta. Camps diversos com la història, el medi ambient, la solidaritat, la noció d’Europa són temes en els quals els alumnes poden expressar-se, plantejar debats sobre pins, etc.
Finalment, podem fer un pas més i utilitzar un tauler com un espai de creació, on els alumnes pugin els seus propis treballs i la resta voti a través de “m’agrada”.  Font imatges: Cabecero SNA. Cos del text: imatges de la xarxa Pinterest i el desenvolupament del projecte eTwinning-Comenius A Short Latin Movie.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar