Inici / Idees / Eines TIC / Enginy i talent eTwinning Sync.in per a escriptura síncrona col·laborativa
.

Enginy i talent eTwinning Sync.in per a escriptura síncrona col·laborativa

29 
abr. 
2013  |  
 

 

ideas

Aquesta nova secció, Enginy i talent eTwinning, pretén ser un espai d'interacció i aprenentatge entre iguals. Un racó per destacar les bones pràctiques dels nostres eTwinnòlegs àvids per experimentar i provar noves estratègies, eines i propostes didàctiques en els seus desenvolupaments de projecte eTwinning.

 

 

 

Comencem amb una veterana al programa eTwinning, la docent Valentina Cuadrado Marcos, de l'IES Alonso de Madrigal (Àvila), que ens explica, pas a pas, el procés de treball amb una eina del web 2.0 per a escriptura col·laborativa que ha usat recentment en el seu projecte, Legends Across Europe.

etw noticias valentina

En l'última fase del projecte Comenius-eTwinning, que estem desenvolupant a l'IES Alonso de Madrigal (Àvila), Legends Acros Europe, necessitem un  sistema per escriure un acte d'una obra de teatre, i trobem Sync.in. 

 

Sync.in és una eina d'escriptura col·laborativa sincrònica, és a dir, en temps real. Malgrat no haver estat dissenyada per a l'ensenyament, una vegada més i com en altres casos, per exemple Mixbook, el mercat ens ofereix una possibilitat molt útil.

Anteriorment, havíem utilitzat entre professors Google docs, però, per als estudiants, volíem un sistema més atractiu. En trobar Sync.in, vam pensar que els motivaria. Aquesta eina, a més, ens ha permès treballar amb l'alumnat en grups separats pel que fa a espai i temps.

Ofereix dues opcions: una de gratuïta, que sempre és Pública, i una altra de Pro, que no és gratuïta. Aquesta opció té 30 dies gratis de prova. El nostre equip va optar per utilitzar la versió de prova i vam generar l'adreça: amadrigal.sync.in, que ja no està operativa, ja que era la versió de prova.

Per crear un compte d'administrador, cal registrar-se amb un compte de correu.

L'administrador convida a la col·laboració mitjançant comptes de correu. Quan les persones convidades reben el missatge i hi accedeixen, ja poden començar a col·laborar.

Cada projecte de treball col·laboratiu rep el nom de
NOTE. N'hi poden haver diversos en el mateix compte, encara que tots ells tindran els mateixos usuaris. A cada projecte se li assignarà un títol diferent, encara que l'adreça sigui la mateixa.

sync.valentina.1

 

El lloc presenta una barra d'eines horitzontal a la part posterior amb els elements següents: Note List, on apareixeran els diversos projectes en els quals es treballa; Security, amb opcions per a l'accés a cada projecte; Note Options, amb les possibilitats per compartir; Export, que permetrà exportar el treball en qualsevol moment del procés; Saved Revisions, que facilitarà la revisió de tots els moments desats; Time Slider, que possibilitarà conèixer en quin moment s'han realitzat totes les col·laboracions.

sync.valentina.2

Cada participant selecciona un color, la qual cosa permet reconèixer l'autoria de l'escrit de forma immediata i clara. Totes les col·laboracions es desen mitjançant el botó Save Now que apareix a l'esquerra de la pantalla en color blau, i s'hi pot tornar en qualsevol moment de l'edició tan sols clicant a Saved Revisions. S'obrirà una barra amb totes les aportacions desades, i entrant en cadascuna d'aquestes podem comprovar, corregir o avaluar.

L'eina proporciona un
xat que apareix a la part inferior dreta. Les converses es visualitzen en el color que prèviament s'ha escollit. Això suposa un valor afegit a la tasca de col·laborar.

Les correccions que es facin també apareixeran senyalades en color. Aquesta característica facilita la tasca d'autoavaluació per part del participant i d'avaluació per part de l'administrador.

Tota la feina feta es pot revisar en qualsevol moment, entrant a
Saved Revisions.

sync.valentina.3

L'administrador o administradora estableix les vies d'accés, que es poden canviar quan es vulgui. Per fer-ho, a la barra d'eines de la part posterior, Security, ha de fer el projecte Privat -i per tant només hi tindran accés els membres de l'equip de treball- o Públic, que admet convidats a la xarxa. En aquest cas es pot establir una contrasenya o deixar-ho Públic.

sync.valentina.4

Tota la feina realitzada es pot exportar com a HTML o Plain Text mentre dura el procés. Per fer-ho entrem a Export i marquem l'opció desitjada.

sync.valentina.5

I es pot repassar entrant a Saved Revisions.

sync.valentina.6

Time Slider és una Línia de temps que ens permet saber el moment en el qual s'ha realitzat una col·laboració i l'autoria d'aquesta. Ajuda a organitzar el material cronològicament i a fer un seguiment del desenvolupament general del projecte, tant des del punt de vista de les idees com de les autories.

sync.valentina.7

Finalment, el botó en verd Share this Now ens obre una finestra amb diverses opcions per compartir, ja sigui en xarxes socials o mitjançant un enllaç que es pot enviar per correu.

sync.valentina.8

Des del punt de vista del treball, Sync.in és una eina senzilla d'utilitzar que ofereix oportunitats no només de col·laboració sinó de debat i creativitat. Facilita el treball en equip i acosta els participants de forma motivadora.

 

Font imatges: Fotocomposició de capçalera del Servei Nacional de Suport eTwinning i imatges de l'eina Sync.inc trameses per Valentina Cuadrado.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar