Inici / Idees / Eines TIC / Dissenya activitats interactives amb LIM
.

Dissenya activitats interactives amb LIM

17 
oct. 
2011  |  

logolimL'eina LIM (Llibres Interactius Multimèdia) permet la creació de materials educatius en format de llibre interactiu, fent ús d'un entorn senzill i obtenint uns resultats atractius. LIM, que és d'utilització i distribució lliure —sempre que se'n respecti la gratuïtat d'ús i autoria—, integra un editor d'activitats (Edilim), un visualitzador i un arxiu en format XML on es defineixen les propietats del llibre i les pàgines que l'integren.

Per funcionar correctament, LIM requereix un plug-in de Flash però no necessita instal·lació de programari a l'equip d'usuari, que només visualitza continguts. Els LIM que es creïn poden publicar-se a Internet a manera de pàgina web i s'hi pot accedir de manera immediata des de qualsevol navegador.

En l'entorn LIM totes les pàgines, ja siguin descriptives o interactives, mantenen una aparença similar i presenten els mateixos elements:

entorno_lim

Entre els avantatges educatius d'aquesta eina podríem destacar l'entorn intuïtiu i fàcil d'utilitzar per a alumnat i professorat. Facilita la creació d'una gran varietat d'exercicis (identificar i classificar textos i imatges, emplenar buits, resposta múltiple, sopa de lletres, etc.), als quals cal afegir textos, imatges, so, vídeo, enllaços i animacions. Totes les activitats permeten autoavaluació, fet que facilita el control i seguiment del progrés de l'alumnat. A més, es pot utilitzar amb PDA i pissarres digitals interactives.

actividad_dibujolim

En el projecte eTwinning Grover on tour, dut a terme pels alumnes de l'Escuela de Educación Infantil Vagalume (Pontevedra) i altres socis polonesos, turcs, portuguesos, romanesos i maltesos, trobem un exemple d'utilització de LIM. El projecte es basa en l'intercanvi per correu postal i entre tots els centres participants del conegut ninot Coco de Barri Sèsam, amb el qual els alumnes desenvolupen activitats dins i fora dels centres educatius. Així, la mestra dels alumnes espanyols, Mela Rodríguez, ha recorregut a LIM i a totes les possibilitats que aquesta ofereix per resumir gran part de l'experiència i compartir les activitats resultants del projecte. Els alumnes s'han sentit motivats en identificar imatges i sons, resoldre puzles, emplenar buits, etc. Pots veure el llibre interactiu multimèdia d'aquest projecte a: http://www.chiscos.net/xestor/chs/profemela/groverontour/groverontour.html

Per totes les característiques de LIM anteriorment esmentades, estimem que l'ús d'aquesta eina per a la creació de llibres multimèdia interactius pot ser fàcilment aplicable a les diverses etapes i àrees del currículum educatiu.

El seu creador, Fran Macías, ha traduït a 12 idiomes l'entorn, les versions del qual es poden descarregar des de la pàgina oficial de l'aplicació: http://www.educalim.com/. A més, hi podràs consultar el procés detallat de creació d'activitats, així com manuals i videoprogrames d'aprenentatge, i trobar inspiració a la biblioteca de llibres, a través dels nombrosos exemples de la utilització de LIM com a recurs didàctic.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar