Inici / Idees / Eines TIC / Crea avatars amb Oddcast PhotoFace
.

Crea avatars amb Oddcast PhotoFace

12 
maig 
2011  |  

oddcastEls avatars,  personatges digitals que qualsevol persona pot crear i personalitzar, són un gran recurs per a introduir els estudiants en l'ús de les TIC i la seva aplicació a l'aprenentatge. El seu potencial es veu incrementat en l'aprenentatge de llengües estrangeres, ja que ofereix la possibilitat de practicar la comprensió i expressió oral, i a més evita la por de parlar en públic.

Oddcast PhotoFace és una eina que converteix imatges en avatars de tres dimensions. La fotografia de partida pot ser alguna de les que ofereix l'aplicació, uns altres servidors comGoogle, Flickr y Photobucket, o una pròpia que tinguem en l'ordinador o capturem amb la webcam. A més a més, pot ser de qualsevol format, això sí, d'un pes de menys de 6MB.

oddcast_caricaturizar

El nostre avatar pot ser una representació fidel de la realitat, si decidim produir-lo amb una fotografia pròpia sense retocar, però Oddcast PhotoFace ofereix diferents possibilitats per a animar-la: modificar les característiques i expressions facials, simular envelliment, crear caricatures i afegir accessoris.

La veu que acompanya la imatge pot afegir-se també de diferents maneres: escrivint el text, utilitzant sons pregravats, mitjançant el micròfon o bé telefonant a un número de telèfon. Una activitat desenvolupada amb aquesta eina pot, per tant, adaptar-se a diferents objectius i matèries curriculars.

Oddcast PhotoFace no necessita registre, només accedir a la web i crear l'avatar que, una vegada fabricat podrà compartir-se mitjançant la url del lloc d'Internet en el qual es troba, correu electrònic, Facebook o incrustant-lo en altres llocs mitjançant el codi embed.

A continuació pots veure la presentació d'una de les participants en el projecte My Diary Routine- "The movie", en el qual els alumnes espanyols van utilitzar Oddcast PhotoFace per donar-se a conèixer. Per a ells va ser de gran ajuda el tutorial sobre aquesta eina creat per un altre docent, per a tu pot ser també de gran utilitat si decideixes usar Oddcast PhotoFace.

oddcast_1

Una altra eina de similars característiques i molt recorreguda per a les presentacions dels participants en un projecte eTwinning és Voki.

oddcast_voki

En aquest cas només podem utilitzar les imatges que la mateixa eina ofereix, encara que ens permet personalitzar l'avatar amb diferents accessoris. La resta del procés de creació i publicació és igual de senzill que amb Oddcast PhotoFace. En la web de Voki pots, a més, trobar i/o compartir amb altres docents activitats educatives utilitzant aquesta eina.

En el proyecte En la Red, que no te pesquen els Vokis han servit perquè els estudiants intercanviïn coneixements i opinions sobre diferents temes en l'activitat les coses bones y les dolentes que Internet ens ha donat.

Deixa volar la teva imaginació i crea els teus propis avatars!

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar