Inici / Idees / Eines TIC / Afegeix subtítols a qualsevol vídeo amb dotSUB
.

Afegeix subtítols a qualsevol vídeo amb dotSUB

23 
març 
2010  |  

Aquesta eina permet, d'una manera senzilla, transcriure i crear subtítols en multiples idiomes per a qualsevol arxiu de vídeo.

     dotsub

Dotsub és una eina a la qual se li pot treure molt partit. Ángel Luis Gallego l'ha utilitzada en dues propostes diferents en el seu projecte “An ET (winning project) between us”: una primera en Adeste fideles, nadala molt coneguda, en la qual els subtítols permeten a l'alumne aprendre noves paraules i fins i tot traduir-les i entendre’n el significat nadalenc.

En el segon dels casos ha seleccionat un vídeo musical d'una cançó molt coneguda, “I gotta feeling”, i l’ha subtitulat en llatí. Amb quin objectiu? Primerament, que els alumnes reconeguin el contingut de la cançó a través del llatí (utilitzat com a llengua viva), amb una metodologia inductiva contextual sobre un vocabulari accessible. En un segon nivell podem procurar la interacció dels alumnes dels diferents centres, dividint la cançó i intentant que cantin cadascun una part diferent en llatí! i ajuntar-les després. Probablement quan acabem l'experiència els alumnes hauran après algunes qüestions de gramàtica que apareixen en la cançó (demostratius, imperatius, oracions d'infinitiu, etc) d'una manera motivadora i perdurable.

Ángel Luis ens suggereix, a més, altres possibilitats: enregistrar un vídeo i demanar als alumnes que el subtitulin en una altra llengua; sobre una conferència, que assenyalin on i quins són els continguts principals... És qüestió d'imaginació.

Aprèn a utilitzar l'eina accedint als tutorials de dotSUB des d'aquí.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar