Inici / Formació / Embajadores / Aimbaixadors eTwinning, I són molt a prop teu
.

Aimbaixadors eTwinning, I són molt a prop teu

26 
set. 
2014  |  

embajadores v2 0

Segons el diccionari, ambaixador és la persona, entitat o cosa que per ser característic d’un lloc o país, se’n considera representatiu.

 

 

 

 

 

 

I aleshores,

Què és un Ambaixador eTwinning?

En efecte, es tracta d’un docent representatiu de l’acció eTwinning, i molt més. És un docent entusiasta, amb àmplia experiència en el programa, que ha participat en nombrosos projectes, ha aconseguit el reconeixement de Segell de Qualitat Nacional o Europeu una o diverses vegades o ha estat guardonat amb Premi Nacional o Europeu eTwinning, que fa una intensa difusió dels beneficis del programa i presta ajuda a altres docents que s’estan iniciant en eTwinning, tant en assumptes de caràcter tècnic com pedagògic.

En resum, els ambaixadors eTwinning són professionals que es distingeixen no només per les seves bones pràctiques, sinó també pel foment de la metodologia de treball en col·laboració basat en projectes.

A Espanya comptem amb un nodrit grup d’ambaixadors, amb representació en totes les comunitats i ciutats autònomes.

Per què sorgeix la figura de l’ambaixador?

Perquè no sempre resulta fàcil fer els primers passos per eTwinning. L’ambaixador coneix els dubtes i les incidències amb les quals es troben els usuaris, és a prop d’ells i els guia segons la seva experiència.

Hi ha ambaixadors en tots els nivells educatius?

Entre els membres de la xarxa d’ambaixadors hi ha professorat d’Educació Infantil, Primària, Secundària, i Formació Professional.

Què poden fer per tu i pel teu centre escolar?

  • Ofereixen ajuda i suport online/presencial als docents

  • Assessoren sobre els procediments a eTwinning.
  • Difonen l’acció eTwinning, tant en activitats online com presencials, en xarxes socials, en blogs d’educació, sessions de formació i trobades didàctiques online… Assisteixen a Jornades, Seminaris, Trobades.

  • Coordinen grups de treball, imparteixen tallers en centres escolars i altres institucions educatives.

  • Recomanen l’ús de les eines TIC més adequades per a una determinada activitat.

  • Presenten exemples de bones pràctiques, que poden servir de model per als iniciats.
  • Elaboren documents de consulta

I són molt a prop teu.

Qui els nomena?

El nomenament d’un ambaixador és una iniciativa conjunta de l’SNA i dels responsables del programa en les diferents comunitats i ciutats autònomes. Una vegada que un docent accepta sumar-se a la xarxa nacional d’ambaixadors, s’afegeix al seu perfil de l’escriptori personal eTwinning un distintiu que l’identifica. A més, en la part inferior del mòdul Qui sóc jo s’indica que la seva funció és Ambaixador.


 embajador eT 2

Com m’hi poso en contacte?

És molt senzill. Accedeix al teu Escriptori eTwinning i fes clic en la pestanya TROBA SOCIS, selecciona el país i la regió. Tria el tipus d’usuari Ambaixador i accediràs al llistat d’ambaixadors de la comunitat autònoma del teu interès.


busqueda embajador escritorio
 

Per adreçar-t’hi pots utilitzar el correu electrònic de la plataforma.Embaj 6

En aquest mapa pots veure la distribució dels ambaixadors.

També pots visitar el Blog d’ambaixadors, que pretén ser un aparador de les accions formatives i de difusió dutes a terme pels ambaixadors, a més d’un espai per a l’intercanvi i la comunicació. Aquí trobaràs idees, exemples, eines, etc.

Amb el seu suport, et sentiràs acompanyat, i tot et resultarà més fàcil.

A més dels ambaixadors, pots contactar amb el representant eTwinning a la teva comunitat o ciutat autònoma i, per descomptat, amb el Servei Nacional de Suport.

Font de les imatges: Servei Nacional de Suport eTwinning.

 

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Contacto Boletín mensual Lo más leído
TwitterFacebooke-mail Pots contactar amb nosaltres a través de Facebook, Twitter o per correu electrònic.

boletin_noticias_49x49

Vols rebre informació sobre campanyes, cursos, projectes? Subscriu-te al nostre butlletí mensual i rebràs en el teu correu electrònic totes les novetats

Servicio Nacional de Apoyo eTwinning | Proyectos de Colaboración Escolar en Europa
Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado | Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
C/ Torrelaguna 58. 1ª planta, despacho 141. 28027 - Madrid
Tel: 913778377 | Contactar