Documents 4.c: Gestió de projectes

De eTwinning

(Diferència entre revisions)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Línia 1: Línia 1:
-
''Volver a la [[Unidad 4]]''  
+
''Tornar a la [[Unidad 4]]''  
-
__FORCETOC__ La documentación de este apartado queda resumida en las siguientes animaciones:  
+
__FORCETOC__ La documentació d'aquest apartat queda resumida en les animacions següents:  
<swf height="400" width="600">http://www.etwinning.es/curso/animaciones/proy_acciones/proyectos_acciones.swf</swf>&nbsp;  
<swf height="400" width="600">http://www.etwinning.es/curso/animaciones/proy_acciones/proyectos_acciones.swf</swf>&nbsp;  
-
[http://www.etwinning.es/curso/animaciones/proy_acciones/proyectos_acciones.htm Ver en pantalla completa]  
+
[http://www.etwinning.es/curso/animaciones/proy_acciones/proyectos_acciones.htm Vegeu en pantalla completa]  
<swf height="400" width="600">http://www.etwinning.es/curso/animaciones/proy_sello/proyectos_sello.swf</swf>  
<swf height="400" width="600">http://www.etwinning.es/curso/animaciones/proy_sello/proyectos_sello.swf</swf>  
-
[http://www.etwinning.es/curso/animaciones/proy_sello/proyectos_sello.htm Ver en pantalla completa]  
+
[http://www.etwinning.es/curso/animaciones/proy_sello/proyectos_sello.htm Vegeu en pantalla completa]  
<br>  
<br>  
-
== '''Cómo anexar un nuevo socio al proyecto'''  ==
+
== '''Com annexar un nou soci al projecte?'''  ==
-
Puedes añadir a tu proyecto tantos socios como quieras. Sin embargo, debes tener en cuenta siempre cómo se organizará el trabajo para que todos participen. Es conveniente que desde la planificación inicial del proyecto se prevea el número aproximado de socios que van a participar y que, si es posible, todos participen en el diseño previo. En todo caso, antes de añadir a un nuevo socio debes consultarlo con los que ya están en el proyecto y contar con su aprobación.  
+
Pots afegir al teu projecte tants socis com vulguis. No obstant això, has de tenir en compte sempre com s'organitzarà el treball perquè tots hi participin. És convenient que des de la planificació inicial del projecte es prevegi el nombre aproximat de socis que hi participaran i que, si és possible, tots participin en el disseny previ. En tot cas, abans d'afegir un nou soci has de consultar-ho amb els que ja estan en el projecte i tenir la seva aprovació.  
-
<br> 1.- Accede a tu Escritorio con tu nombre de usuario y contraseña.  
+
<br> 1.- Accedeix al teu Escriptori amb el teu nom d'usuari i contrasenya.  
<br> [[Image:4c 01.jpg|frame|center]]  
<br> [[Image:4c 01.jpg|frame|center]]  
-
<br> 2.- Aparecerá tu Escritorio. Observa la parte rodeada en rojo, donde dice My Projects (Mis Proyectos); haz clic ahí.  
+
<br> 2.- Apareixerà el teu Escriptori. Observa la part envoltada en vermell, on diu My Projects (Els meus Projectes); fes clic aquí.  
<br> [[Image:4c 02.jpg]]  
<br> [[Image:4c 02.jpg]]  
-
<br> 3.- Saldrá esta página.  
+
<br> 3.- Sortirà aquesta pàgina.  
<br> [[Image:4c 03.jpg|700px]]  
<br> [[Image:4c 03.jpg|700px]]  
-
<br> 4.- Al lado del título de tu proyecto aparecerán todas esas opciones. Entre ellas, añadir socios nuevos. Haz click en el segundo renglón. Saldrá un listado con los contactos que tienes seleccionados para añadir alguno de ellos a tu proyecto. P.e. Concha Ortiz; a la derecha de la página está la columna ''acción'' y un ''cuadradito blanco'' en el renglón de Concha Ortiz; haces clic ahí y no te olvides de presionar abajo del todo donde dice AÑADIR SOCIOS. Si quieres añadir varios socios, márcalos todos y pulsa sobre AÑADIR SOCIOS después.  
+
<br> 4.- Al costat del títol del teu projecte apareixeran totes aquestes opcions. Entre aquestes, afegir socis nous. Fes clic en la segona línia. Sortirà una llista amb els contactes que tens seleccionats per a afegir algun d'ells al teu projecte, p.ex. Concha Ortiz; a la dreta de la pàgina hi ha la columna ''acció'' i un ''quadrat blanc'' en la línia de Concha Ortiz; fas clic aquí i no t'oblidis de pressionar sota de tot on diu AFEGIR SOCIS. Si vols afegir diversos socis, marca'ls tots i prem sobre AFEGIR SOCIS després.  
<br> [[Image:4c 04.jpg|700px]]  
<br> [[Image:4c 04.jpg|700px]]  
-
<br> 5.- La siguiente página que te aparecerá será ésta. En el renglón de arriba te advierte que le has pedido a tu contacto formar parte de tu proyecto. Si él/ella acepta, se incorporará al proyecto, si no, no.  
+
<br> 5.- La següent pàgina que t'apareixerà serà aquesta. En la línia de dalt t'adverteix que li has demanat al teu contacte formar part del teu projecte. Si ell/ella accepta, s'incorporarà al projecte, si no, no.  
[[Image:4c 05.jpg|700px]]  
[[Image:4c 05.jpg|700px]]  
-
<br> 6.- El profesor al que has lanzado la propuesta va a recibir un mensaje como éste, en el que puede aceptarla o rechazarla.  
+
<br> 6.- El professor a qui has llançat la proposta rebrà un missatge com aquest, en el qual pot acceptar-la o rebutjar-la.  
<br> [[Image:4c 06.jpg|frame|center]]  
<br> [[Image:4c 06.jpg|frame|center]]  
-
== '''Socios en un proyecto: cómo gestionar los permisos'''  ==
+
== '''Socis en un projecte: com gestionar els permisos'''  ==
-
Puede haber tres tipos de socios en un mismo proyecto, cada uno con permisos diferentes; fundador, administrador y miembro. Veamos a continuación qué diferencias hay entre ellos.  
+
Pot haver-hi tres tipus de socis en un mateix projecte, cadascun amb permisos diferents; fundador, administrador i membre. Vegem a continuació quines diferències hi ha entre ells.  
-
''Socio fundador''  
+
''Soci fundador''  
-
Los fundadores son los dos socios que inscribieron el proyecto en la plataforma eTwinning. Son necesariamente de nacionalidades distintas y quedan permanentemente vinculados al proyecto. Es decir, nunca pueden ser borrados ni borrarse ellos mismos de la lista de participantes. Es el perfil de socio con más posibilidades de actuar sobre un proyecto en marcha, y pueden hacer lo siguiente:  
+
Els fundadors són els dos socis que van inscriure el projecte en la plataforma eTwinning. Són necessàriament de nacionalitats diferents i queden permanentment vinculats al projecte. És a dir, mai poden ser esborrats ni esborrar-se ells mateixos de la llista de participants. És el perfil de soci amb més possibilitats d'actuar sobre un projecte en marxa, i poden fer el que s’explica a continuació:  
[[Image:Socio fundador 2.jpg|frame]]  
[[Image:Socio fundador 2.jpg|frame]]  
-
1. Modificar el proyecto: Véase el apartado 3 de este documento.  
+
1. Modificar el projecte: Vegeu l'apartat 3 d'aquest document.  
-
2. Añadir socios nuevos: Para añadir un socio nuevo, debe pincharse sobre el enlace correspondiente. Se abrirá la lista de contactos disponibles para poder seleccionar todos los socios a los que quiera invitarse. Al finalizar, se pulsa sobre el botón "AÑADIR SOCIOS". Todos los marcados recibirán una notificación en su escritorio que deberán aceptar o rechazar.  
+
2. Afegir socis nous: per afegir un soci nou, s’ha de fer clic sobre l'enllaç corresponent. S'obrirà la llista de contactes disponibles per a poder seleccionar tots els socis als quals vulgui invitar-se. En finalitzar, es prem sobre el botó "AFEGIR SOCIS". Tots els marcats rebran una notificació en el seu escriptori que hauran d'acceptar o rebutjar.  
-
3. Gestionar los socios: Al pinchar aquí, se abre una lista con todos los socios del proyecto. Una pestaña desplegable permite otorgarles el rol de "miembro" (es el que aparece por defecto) o el de "administrador". Si se pincha sobre la cruz en la columna de la derecha, se elimina el socio de ese proyecto. Recuerda que a los socios fundadores no se les puede cambiar el rol ni borrarles de un proyecto.  
+
3. Gestionar els socis: En fer clic aquí, s'obre una llista amb tots els socis del projecte. Una pestanya desplegable permet atorgar-los el rol de "membre" (és el que apareix per defecte) o el d'administrador "". Si es fa clic sobre la creu en la columna de la dreta, s'elimina el soci d'aquest projecte. Recorda que als socis fundadors no se'ls pot canviar el rol ni esborrar-los d'un projecte.  
-
4. Cerrar o reabrir un proyecto: Véase el apartado 5 de este documento.  
+
4. Tancar o reobrir un projecte: Vegeu l'apartat 5 d'aquest document.  
-
5. Gestionar el Blog de Progreso (Twinblog): Véanse las Unidades 5 y 6.  
+
5. Gestionar el Blog de Progrés (Twinblog): Vegeu les Unitats 5 i 6.  
-
6. Acceso al TwinSpace: Véanse las Unidades 5 y 6.  
+
6. Accés al TwinSpace: Vegeu les Unitats 5 i 6.  
-
7. Solicitar un Sello de Calidad: Véase el apartado 4 de este documento.  
+
7. Sol·licitar un Segell de Qualitat: Vegeu l'apartat 4 d'aquest document.  
-
'''IMPORTANTE:''' Ya que un socio fundador no puede ser borrado de un proyecto, en caso de que uno decida abandonarlo, los demás socios tendrán que elegir entre dos opciones: seguir sin ese fundador, aunque su nombre seguirá apareciendo, o iniciar un nuevo proyecto, para el que pueden mantener el mismo nombre. Si se opta por la segunda opción, los participantes pueden seguir trabajando provisionalmente en el proyecto antiguo hasta que el nuevo sea aprobado.  
+
'''IMPORTANT:''' Ja que un soci fundador no pot ser esborrat d'un projecte, en cas que un decideixi abandonar-lo, els altres socis hauran de triar entre dues opcions: continuar sense aquest fundador, encara que el seu nom continuarà apareixent, o iniciar un nou projecte, per al qual poden mantenir el mateix nom. Si s'opta per la segona opció, els participants poden continuar treballant provisionalment en el projecte antic fins que el nou sigui aprovat.  
<br>  
<br>  
-
''Socio administrador''  
+
''Soci administrador''  
-
Los socios administradores tienen permisos similares a los fundadores, pero pueden borrarse o ser borrados de un proyecto. Como vemos en la imagen siguiente, tampoco pueden gestionar los permisos de otros socios; es decir, no pueden cambiar los roles de administrador o miembro, ni borrar a un participante, aunque si pueden invitar a nuevos socios.  
+
Els socis administradors tenen permisos similars als fundadors, però que poden esborrar-se o ser esborrats d'un projecte. Com veiem en la imatge següent, tampoc poden gestionar els permisos d'altres socis; és a dir, no poden canviar els rols d'administrador o membre, ni esborrar un participant, encara que sí que poden convidar nous socis.  
<br> [[Image:Socio administrador 2.jpg|frame|center]]  
<br> [[Image:Socio administrador 2.jpg|frame|center]]  
Línia 77: Línia 77:
<br>  
<br>  
-
''Socio miembro''  
+
''Soci membre''  
-
El rol de miembro es el que el sistema da por defecto a un nuevo socio. Como vemos, no pueden modificar el proyecto, cerrarlo, o añadir o gestionar socios. Tampoco pueden gestionar el Blog de Progreso (Twinblog), aunque pueden publicar en él (estudiaremos el Blog de Progreso, Twinblog, en unidades posteriores). Se mantiene el permiso para solicitar un Sello de Calidad y el acceso al TwinSpace.  
+
El rol de membre és el que el sistema dóna per defecte a un nou soci. Com veiem, no poden modificar el projecte, tancar-lo, o afegir o gestionar socis. Tampoc poden gestionar el Blog de Progrés (Twinblog), encara que que poden publicar-hi (estudiarem el Blog de Progrés, Twinblog, en unitats posteriors). Es manté el permís per a sol·licitar un Segell de Qualitat i l'accés al TwinSpace.  
-
[[Image:Socio miembro 2.jpg|frame|center]]  
+
[[Image:Socio membre 2.jpg|frame|center]]  
-
El rol de socio-miembro puede ser adecuado para profesores que vayan a hacer contribuciones puntuales en determinados aspectos del proyecto, o que, por cualquier razón, no deseen tener un estatus superior. Sin embargo, en un proyecto de colaboración, la confianza entre los socios es fundamental y es conveniente que la gestión del proyecto sea compartida por todos, por lo que, en circunstancias normales, los roles de fundador y administrador deberían ser los más frecuentes.  
+
El rol de soci-membre pot ser adequat per a professors que vulgin fer contribucions puntuals en determinats aspectes del projecte, o que, per qualsevol raó, no vulguin tenir un estatus superior. No obstant això, en un projecte de col·laboració, la confiança entre els socis és fonamental i és convenient que la gestió del projecte sigui compartida per tots, per la qual cosa, en circumstàncies normals, els rols de fundador i administrador haurien de ser els més freqüents.  
-
== '''Cómo modificar un proyecto en marcha'''  ==
+
== '''Com modificar un projecte en marxa?'''  ==
-
Los socios fundadores y administradores pueden editar y cambiar cualquier aspecto del proyecto en marcha, tanto la información inicial que se dio al registrarlo, como añadir o eliminar imágenes. Para realizar estas modificaciones, debe pincharse sobre "Modificar" en la sección "Mis proyectos" del escritorio, cuidando de hacerlo sobre el proyecto concreto que queramos cambiar.  
+
Els socis fundadors i administradors poden editar i canviar qualsevol aspecte del projecte en marxa, tant la informació inicial que es va donar quan es va registrar, com afegir o eliminar imatges. Per a fer aquestes modificacions, s’ha de fer clic en "Modificar" en la secció "Els meus projectes" de l'escriptori, cuidant de fer-ho sobre el projecte concret que vulguem canviar.  
[[Image:Modificar 1.jpg|frame|center]]  
[[Image:Modificar 1.jpg|frame|center]]  
Línia 93: Línia 93:
<br>  
<br>  
-
Una vez allí, podemos elegir entre modificar el formulario de registro o la galería fotográfica:  
+
Una vegada allí, podem triar entre modificar el formulari de registre o la galeria fotogràfica:  
[[Image:Modificar 2.jpg]]  
[[Image:Modificar 2.jpg]]  
Línia 99: Línia 99:
<br>  
<br>  
-
Si vamos a cambiar el formulario, aparecerá toda la información inicial que introdujimos. La revisamos, cambiamos lo que nos parezca oportuno y pinchamos sobre el botón [[Image:Modificar 3.jpg]], al final del formulario. Si los cambios se han guardado correctamente, veremos el siguiente mensaje al principio del formulario:  
+
Si volem canviar el formulari, apareixerà tota la informació inicial que vam introduir. La revisem, canviem el que ens sembli oportú i fem clic sobre el botó [[Image:Modificar 3.jpg]], al final del formulari. Si els canvis s'han guardat correctament, veurem el missatge següent al principi del formulari:  
<br> [[Image:Modificar 4.jpg]]  
<br> [[Image:Modificar 4.jpg]]  
Línia 105: Línia 105:
<br>  
<br>  
-
<br> Si decidimos editar la galería de imágenes, éstas aparecerán en forma de galería y tendremos tres opciones para cada una de ellas: activar (o desactivar) una imagen como imagen por defecto; modificarla o borrarla. Además, podremos subir nuevas imágenes a la galería.  
+
<br> Si decidim editar la galeria d'imatges, aquestes apareixeran en forma de galeria i tindrem tres opcions per a cadascuna de les imatges: activar (o desactivar) una imatge com a imatge per defecte; modificar-la o esborrar-la. A més, podrem pujar noves imatges a la galeria.  
[[Image:Modificar 5.jpg|700px]]  
[[Image:Modificar 5.jpg|700px]]  
Línia 111: Línia 111:
<br>  
<br>  
-
Si decidimos modificarla, lo que podremos cambiar es su estatus de privacidad (para todos o sólo para usuarios registrados en eTwinning), el título o la descripción. Si vamos a subir una nueva imagen, pulsamos sobre el botón correspondiente y se abre un cuadro de diálogo similar al que vimos cuando registramos el proyecto.  
+
Si decidim modificar-la, el que podrem canviar és el seu estatus de privadesa (per a tots o només per a usuaris registrats en eTwinning), el títol o la descripció. Si volem pujar una nova imatge, premem sobre el botó corresponent i s'obre un quadre de diàleg similar al que vam veure quan vam registrar el projecte.  
[[Image:Modificar 6.jpg|frame|center]]  
[[Image:Modificar 6.jpg|frame|center]]  
-
== '''Cómo solicitar un Sello de Calidad'''  ==
+
== '''Com sol·licitar un Segell de Qualitat?'''  ==
-
Ante todo, hay algunos aspectos fundamentales que debes tener en cuenta a la hora de solicitar un Sello de Calidad. En primer lugar, no es tanto la idea del proyecto lo que se evalúa como su desarrollo y resultados finales. Es decir, es conveniente solicitar el Sello cuando el proyecto esté acabado o en sus últimas fases. Por otro lado, el formulario de solicitud debe ser una guía para que los evaluadores entiendan el proyecto y puedan acceder a sus resultados. Es decir, si el profesor hace una evaluación del proyecto, por ejemplo, en lugar de intentar condensarla en el recuadro correspondiente, es preferible elaborar un documento de evaluación y adjuntarlo a la solicitud o subirlo al TwinSpace y explicar en el formulario dónde puede encontrarse. Además, si hay documentos de acceso restringido que crees que son importantes para que el proyecto sea valorado correctamente, puedes enviar al SNA unas claves de acceso que les permita ver dichos documentos.  
+
Abans de res, hi ha alguns aspectes fonamentals que has de tenir en compte a l'hora de sol·licitar un Segell de Qualitat. En primer lloc, no és tant la idea del projecte el que s'avalua com el seu desenvolupament i resultats finals. És a dir, és convenient sol·licitar el Segell quan el projecte estigui acabat o en les últimes fases. D'altra banda, el formulari de sol·licitud ha de ser una guia perquè els avaluadors entenguin el projecte i puguin accedir als seus resultats. És a dir, si el professor fa una avaluació del projecte, per exemple, en lloc d'intentar condensar-la en el requadre corresponent, és preferible elaborar un document d'avaluació i adjuntar-lo a la sol·licitud o pujar-lo al TwinSpace i explicar en el formulari on pot trobar-se. A més, si hi ha documents d'accés restringit que creïs que són importants perquè el projecte sigui valorat correctament, pots enviar al SNA unes claus d'accés que els permeti veure aquests documents.  
-
Los criterios de evaluación que aparecen en tu escritorio son comunes para todos los países participantes en eTwinning, aunque puede haber ligeras variaciones nacionales en cuanto a su aplicación. Para ver los criterios exactos que se aplican en España, puedes ir a [http://etwinning.isftic.mepsyd.es/ideas/Criterios%20SC.pdf http://etwinning.isftic.mepsyd.es/ideas/Criterios%20SC.pdf]. Cuando lo solicites, tu proyecto será evaluado por el SNA y los representantes eTwinning en tu Comunidad Autónoma. La decisión aparecerá en tu escritorio y recibirás un correo con las conclusiones de la evaluación y -si es el caso- con algunas prouestas de mejora. En caso de que te sea denegado, recuerda que puedes volver a solicitar el Sello tantas veces como quieras para un mismo proyecto.  
+
Els criteris d'avaluació que apareixen en el teu escriptori són comuns per a tots els països participants en eTwinning, encara que pot haver-hi lleugeres variacions nacionals quant a la seva aplicació. Per veure els criteris exactes que s'apliquen a Espanya, pots anar a [http://etwinning.isftic.mepsyd.es/ideas/criterios%20SC.pdf http://etwinning.isftic.mepsyd.es/ideas/criterios%20SC.pdf]. Quan ho sol·licitis, el teu projecte serà avaluat pel SNA i els representants eTwinning en la teva Comunitat Autònoma. La decisió apareixerà en el teu escriptori i rebràs un correu amb les conclusions de l'avaluació i –si escau– amb algunes propostes de millora. En cas que et sigui denegat, recorda que pots tornar a sol·licitar el Segell tantes vegades com vulguis per a un mateix projecte.  
-
A continuación, veamos el proceso que debe seguirse.  
+
A continuació, vegem el procés que s’ha de seguir.  
-
Entramos en la plataforma eTwinning ([http://www.etwinning.net/ www.etwinning.net]) con nuestro usuario y contraseña.  
+
Entrem en la plataforma eTwinning ([http://www.etwinning.net/ www.etwinning.net]) amb el nostre usuari i contrasenya.  
-
Seleccionamos la pestaña '''Mis proyectos''' y pinchamos en '''Solicitar el sello de calidad'''.  
+
Seleccionem la pestanya '''Els meus projectes''' i fem clic en '''Sol·licitar el segell de qualitat'''.  
<br> [[Image:4c 07.jpg|frame|center]]  
<br> [[Image:4c 07.jpg|frame|center]]  
Línia 131: Línia 131:
<br>  
<br>  
-
Aparece un formulario en 3 pasos que tenemos que rellenar destacando los diferentes aspectos de nuestro proyecto:  
+
Apareix un formulari en 3 passos que hem d'emplenar destacant els diferents aspectes del nostre projecte:  
<br>  
<br>  
Línia 139: Línia 139:
<br>  
<br>  
-
En el paso 2 tenemos que describir nuestro proyecto:  
+
En el pas 2 hem de descriure el nostre projecte:  
<br> [[Image:4c 09.jpg|frame|center]]  
<br> [[Image:4c 09.jpg|frame|center]]  
Línia 145: Línia 145:
<br>  
<br>  
-
Al hacer clic en '''Vista preliminar '''te aparece el formulario completo:  
+
En fer clic en '''Vista preliminar '''t'apareix el formulari complet:  
<br>  
<br>  
Línia 151: Línia 151:
[[Image:4c 10.jpg|frame|center]]  
[[Image:4c 10.jpg|frame|center]]  
-
<br> Ahora pincha en '''Enviar''' y tu solicitud de Sello de Calidad será procesada o en '''Modificar '''si quieres cambiar algún dato.  
+
<br> Ara fes clic en '''Enviar''' i la teva sol·licitud de Segell de Qualitat serà processada o en '''Modificar '''si vols canviar alguna dada.  
-
== '''Cómo cerrar y reabrir un proyecto '''  ==
+
== '''Com tancar i reobrir un projecte? '''  ==
-
1.- Accede a tu Escritorio con tu nombre de usuario y tu contraseña y pincha en Mis Proyectos.  
+
1.- Accedeix al teu Escriptori amb el teu nom d'usuari i la teva contrasenya i fes clic en Els meus Projectes.  
<br> [[Image:4c 12.jpg|700px]]  
<br> [[Image:4c 12.jpg|700px]]  
-
<br> 2.- Te aparecerá una página con el listado de todos los proyectos:  
+
<br> 2.- T'apareixerà una pàgina amb la llista de tots els projectes:  
<br> [[Image:4c 13.jpg|700px]]  
<br> [[Image:4c 13.jpg|700px]]  
-
<br> 3.- Observa que en la columna de la derecha '''Acciones '''hay diferentes opciones para elegir. Pincha en '''Cerrar el proyecto'''.  
+
<br> 3.- Observa que en la columna de la dreta '''Accions '''hi ha diferents opcions per a triar. Fes clic en '''Tancar el projecte'''.  
<br> [[Image:4c 14.jpg|frame|center]]  
<br> [[Image:4c 14.jpg|frame|center]]  
-
<br> 4.- Ya has cerrado el proyecto. Ahora, la lista de acciones posibles es la siguiente:  
+
<br> 4.- Ja has tancat el projecte. Ara, la llista d'accions possibles és aquesta:  
<br> [[Image:4c 15.jpg|700px]]  
<br> [[Image:4c 15.jpg|700px]]  
-
<br> Aunque el proyecto esté cerrado, todo el material del TwinSpace que ha sido hecho público seguirá siendo accesible, aunque no podrá modificarse. Para volverlo a abrir, no tienes más que pinchar sobre la orden correspondiente.
+
<br> Encara que el projecte estigui tancat, tot el material del TwinSpace que ha sigut fet públic continuarà sent accessible, encara que no podrà modificar-se. Per tornar-lo a obrir, només has de fer clic sobre l'ordre corresponent.

Revisió de 17:39, 31 gen 2010

Tornar a la Unidad 4

La documentació d'aquest apartat queda resumida en les animacions següents: 
 

Vegeu en pantalla completa

Vegeu en pantalla completa


Contingut

Com annexar un nou soci al projecte?

Pots afegir al teu projecte tants socis com vulguis. No obstant això, has de tenir en compte sempre com s'organitzarà el treball perquè tots hi participin. És convenient que des de la planificació inicial del projecte es prevegi el nombre aproximat de socis que hi participaran i que, si és possible, tots participin en el disseny previ. En tot cas, abans d'afegir un nou soci has de consultar-ho amb els que ja estan en el projecte i tenir la seva aprovació.


1.- Accedeix al teu Escriptori amb el teu nom d'usuari i contrasenya.



2.- Apareixerà el teu Escriptori. Observa la part envoltada en vermell, on diu My Projects (Els meus Projectes); fes clic aquí.


Image:4c 02.jpg


3.- Sortirà aquesta pàgina.



4.- Al costat del títol del teu projecte apareixeran totes aquestes opcions. Entre aquestes, afegir socis nous. Fes clic en la segona línia. Sortirà una llista amb els contactes que tens seleccionats per a afegir algun d'ells al teu projecte, p.ex. Concha Ortiz; a la dreta de la pàgina hi ha la columna acció i un quadrat blanc en la línia de Concha Ortiz; fas clic aquí i no t'oblidis de pressionar sota de tot on diu AFEGIR SOCIS. Si vols afegir diversos socis, marca'ls tots i prem sobre AFEGIR SOCIS després.



5.- La següent pàgina que t'apareixerà serà aquesta. En la línia de dalt t'adverteix que li has demanat al teu contacte formar part del teu projecte. Si ell/ella accepta, s'incorporarà al projecte, si no, no.


6.- El professor a qui has llançat la proposta rebrà un missatge com aquest, en el qual pot acceptar-la o rebutjar-la.


Socis en un projecte: com gestionar els permisos

Pot haver-hi tres tipus de socis en un mateix projecte, cadascun amb permisos diferents; fundador, administrador i membre. Vegem a continuació quines diferències hi ha entre ells.

Soci fundador

Els fundadors són els dos socis que van inscriure el projecte en la plataforma eTwinning. Són necessàriament de nacionalitats diferents i queden permanentment vinculats al projecte. És a dir, mai poden ser esborrats ni esborrar-se ells mateixos de la llista de participants. És el perfil de soci amb més possibilitats d'actuar sobre un projecte en marxa, i poden fer el que s’explica a continuació:

1. Modificar el projecte: Vegeu l'apartat 3 d'aquest document.

2. Afegir socis nous: per afegir un soci nou, s’ha de fer clic sobre l'enllaç corresponent. S'obrirà la llista de contactes disponibles per a poder seleccionar tots els socis als quals vulgui invitar-se. En finalitzar, es prem sobre el botó "AFEGIR SOCIS". Tots els marcats rebran una notificació en el seu escriptori que hauran d'acceptar o rebutjar.

3. Gestionar els socis: En fer clic aquí, s'obre una llista amb tots els socis del projecte. Una pestanya desplegable permet atorgar-los el rol de "membre" (és el que apareix per defecte) o el d'administrador "". Si es fa clic sobre la creu en la columna de la dreta, s'elimina el soci d'aquest projecte. Recorda que als socis fundadors no se'ls pot canviar el rol ni esborrar-los d'un projecte.

4. Tancar o reobrir un projecte: Vegeu l'apartat 5 d'aquest document.

5. Gestionar el Blog de Progrés (Twinblog): Vegeu les Unitats 5 i 6.

6. Accés al TwinSpace: Vegeu les Unitats 5 i 6.

7. Sol·licitar un Segell de Qualitat: Vegeu l'apartat 4 d'aquest document.

IMPORTANT: Ja que un soci fundador no pot ser esborrat d'un projecte, en cas que un decideixi abandonar-lo, els altres socis hauran de triar entre dues opcions: continuar sense aquest fundador, encara que el seu nom continuarà apareixent, o iniciar un nou projecte, per al qual poden mantenir el mateix nom. Si s'opta per la segona opció, els participants poden continuar treballant provisionalment en el projecte antic fins que el nou sigui aprovat.


Soci administrador

Els socis administradors tenen permisos similars als fundadors, però sí que poden esborrar-se o ser esborrats d'un projecte. Com veiem en la imatge següent, tampoc poden gestionar els permisos d'altres socis; és a dir, no poden canviar els rols d'administrador o membre, ni esborrar un participant, encara que sí que poden convidar nous socis.



Soci membre

El rol de membre és el que el sistema dóna per defecte a un nou soci. Com veiem, no poden modificar el projecte, tancar-lo, o afegir o gestionar socis. Tampoc poden gestionar el Blog de Progrés (Twinblog), encara que sí que poden publicar-hi (estudiarem el Blog de Progrés, Twinblog, en unitats posteriors). Es manté el permís per a sol·licitar un Segell de Qualitat i l'accés al TwinSpace.

El rol de soci-membre pot ser adequat per a professors que vulgin fer contribucions puntuals en determinats aspectes del projecte, o que, per qualsevol raó, no vulguin tenir un estatus superior. No obstant això, en un projecte de col·laboració, la confiança entre els socis és fonamental i és convenient que la gestió del projecte sigui compartida per tots, per la qual cosa, en circumstàncies normals, els rols de fundador i administrador haurien de ser els més freqüents.

Com modificar un projecte en marxa?

Els socis fundadors i administradors poden editar i canviar qualsevol aspecte del projecte en marxa, tant la informació inicial que es va donar quan es va registrar, com afegir o eliminar imatges. Per a fer aquestes modificacions, s’ha de fer clic en "Modificar" en la secció "Els meus projectes" de l'escriptori, cuidant de fer-ho sobre el projecte concret que vulguem canviar.


Una vegada allí, podem triar entre modificar el formulari de registre o la galeria fotogràfica:

Image:Modificar 2.jpg


Si volem canviar el formulari, apareixerà tota la informació inicial que vam introduir. La revisem, canviem el que ens sembli oportú i fem clic sobre el botó Image:Modificar 3.jpg, al final del formulari. Si els canvis s'han guardat correctament, veurem el missatge següent al principi del formulari:


Image:Modificar 4.jpg



Si decidim editar la galeria d'imatges, aquestes apareixeran en forma de galeria i tindrem tres opcions per a cadascuna de les imatges: activar (o desactivar) una imatge com a imatge per defecte; modificar-la o esborrar-la. A més, podrem pujar noves imatges a la galeria.


Si decidim modificar-la, el que podrem canviar és el seu estatus de privadesa (per a tots o només per a usuaris registrats en eTwinning), el títol o la descripció. Si volem pujar una nova imatge, premem sobre el botó corresponent i s'obre un quadre de diàleg similar al que vam veure quan vam registrar el projecte.

Com sol·licitar un Segell de Qualitat?

Abans de res, hi ha alguns aspectes fonamentals que has de tenir en compte a l'hora de sol·licitar un Segell de Qualitat. En primer lloc, no és tant la idea del projecte el que s'avalua com el seu desenvolupament i resultats finals. És a dir, és convenient sol·licitar el Segell quan el projecte estigui acabat o en les últimes fases. D'altra banda, el formulari de sol·licitud ha de ser una guia perquè els avaluadors entenguin el projecte i puguin accedir als seus resultats. És a dir, si el professor fa una avaluació del projecte, per exemple, en lloc d'intentar condensar-la en el requadre corresponent, és preferible elaborar un document d'avaluació i adjuntar-lo a la sol·licitud o pujar-lo al TwinSpace i explicar en el formulari on pot trobar-se. A més, si hi ha documents d'accés restringit que creïs que són importants perquè el projecte sigui valorat correctament, pots enviar al SNA unes claus d'accés que els permeti veure aquests documents.

Els criteris d'avaluació que apareixen en el teu escriptori són comuns per a tots els països participants en eTwinning, encara que pot haver-hi lleugeres variacions nacionals quant a la seva aplicació. Per veure els criteris exactes que s'apliquen a Espanya, pots anar a http://etwinning.isftic.mepsyd.es/ideas/criterios%20SC.pdf. Quan ho sol·licitis, el teu projecte serà avaluat pel SNA i els representants eTwinning en la teva Comunitat Autònoma. La decisió apareixerà en el teu escriptori i rebràs un correu amb les conclusions de l'avaluació i –si escau– amb algunes propostes de millora. En cas que et sigui denegat, recorda que pots tornar a sol·licitar el Segell tantes vegades com vulguis per a un mateix projecte.

A continuació, vegem el procés que s’ha de seguir.

Entrem en la plataforma eTwinning (www.etwinning.net) amb el nostre usuari i contrasenya.

Seleccionem la pestanya Els meus projectes i fem clic en Sol·licitar el segell de qualitat.



Apareix un formulari en 3 passos que hem d'emplenar destacant els diferents aspectes del nostre projecte:



En el pas 2 hem de descriure el nostre projecte:



En fer clic en Vista preliminar t'apareix el formulari complet:



Ara fes clic en Enviar i la teva sol·licitud de Segell de Qualitat serà processada o en Modificar si vols canviar alguna dada.

Com tancar i reobrir un projecte?

1.- Accedeix al teu Escriptori amb el teu nom d'usuari i la teva contrasenya i fes clic en Els meus Projectes.



2.- T'apareixerà una pàgina amb la llista de tots els projectes:



3.- Observa que en la columna de la dreta Accions hi ha diferents opcions per a triar. Fes clic en Tancar el projecte.



4.- Ja has tancat el projecte. Ara, la llista d'accions possibles és aquesta:



Encara que el projecte estigui tancat, tot el material del TwinSpace que ha sigut fet públic continuarà sent accessible, encara que no podrà modificar-se. Per tornar-lo a obrir, només has de fer clic sobre l'ordre corresponent.

Eines de l'usuari
Contacte