Documents 4.a: Documents útils

De eTwinning

(Diferència entre revisions)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Página creada con '== Elaboración del proyecto == == Inscripción del proyecto == Una vez que hayamos consensuado el proyecto de trabajo, procederemos a su inscripción. Antes de proceder a in...')
 
(Hi ha 29 revisions intermèdies)
Línia 1: Línia 1:
-
== Elaboración del proyecto ==
+
''Tornar a la [[Unidad 4]]''
 +
<div style="text-align: justify;">
 +
<br> Aquí tens alguns documents que poden resultar útils per al disseny, desenvolupament i avaluació d'un projecte eTwinning. No són, per descomptat, obligatoris, però sí una bona ajuda per a reflexionar sobre el projecte i els seus resultats. Tingues en compte que el '''document 04_Proyecto_de_trabajo''' sí que has d'usar-lo per a enviar-lo al tutor abans de registrar el projecte. L'últim document és un arxiu comprimit amb tots els formularis.
 +
'''1. Informe d'estat:''' Si tu, els teus companys i els teus alumnes heu d'interactuar, compartir i comunicar-vos amb els socis d'un projecte virtual, és convenient que prèviament es faci una anàlisi de la situació de partida i es prenguin mesures en els aspectes que puguin repercutir en l'èxit d'un projecte eTwinning. Quins aspectes del seu centre poden ser una dificultat per planejar i dur a terme un projecte eTwinning? Per què els veus com a dificultats i com les superaries?
-
== Inscripción del proyecto ==
+
[[Image:01 Informe de estado.doc]]
-
Una vez que hayamos consensuado el proyecto de trabajo, procederemos a su inscripción. Antes de proceder a inscribir el proyecto hay que tener concretados todos los aspectos referentes al mismo, tal y como se explica en la Unidad XX de este curso.
+
<br>
-
Para crear un proyecto nuevo, tenemos que seleccionar el enlace 'Crear un proyecto nuevo' dentro de la sección del Escritorio 'Mis Contactos'.
+
'''2. Proposta de projecte:''' Hauràs de tenir molt clares algunes idees per a poder transmetre a un possible soci què és el que es vol fer. La proposta ha de ser prou flexible per a adaptar-la a les característiques i idees del centre amb el qual ens volem agermanar. Aquest és un document previ a la planificació més detallada del projecte.  
-
[[Archivo:im13.jpg|center|frame]]
+
[[Image:02 Propuesta de proyecto.doc]]  
-
Se nos abre una ventana donde aparecen los tres pasos para inscribir el proyecto:
+
<br>
-
'''Paso 1: Seleccione un centro escolar y continúe.''' En esta sección aparecen todos los contactos que tenemos. Hemos de seleccionar aquel contacto con el que vamos a realizar el proyecto (botón 1. de la imagen) y hacer clic en el botón 'Siguiente' (botón 2 de la imagen).
+
'''3. Coneixement mutu:''' Poden evitar-se moltes equivocacions i confusions si els companys en un projecte de col·laboració dediquen algun temps a conèixer-se mútuament. Així, a més de prendre decisions sobre els objectius, problemes i activitats amb els companys, és important que es tingui una mica d'informació sobre la situació dels seus socis de treball. Llegeix els epígrafs següents i agrega uns altres que puguis considerar importants per a intercanviar amb un futur company.  
-
[[Archivo:im14.jpg|center|frame]]
+
[[Image:03 Conocimiento mutuo.doc]]  
-
'''Paso 2: Describa el proyecto.''' Nos piden los siguientes datos referentes a nuestro proyecto agrupados en cuatro bloques (recuérdese que aquellos campos con un asterisco * al lado son obligatorios):
+
<br>  
-
<ul><li>''01. Aspectos generales.'' Se nos pregunta por el título, una breve descripción, idiomas que se utilizarán, áreas, edad de los alumnos y número de alumnos perticipantes.
+
-
<li> ''02. Herramientas a utilizar.'' Donde se marcan las herramientas de comunicación que serán utilizadas en el proyecto.
+
-
<li> ''03. Planteamiento de trabajo.'' Se desarrollan en este apartado los objetivos de nuestro proyecto, el proceso de trabajo (se puede añadir metodología, temporalización, etc.) y los resultados que se esperan obtener.
+
-
<li> ''04. Kit de proyecto.'' Indicamos si hemos utilizado un kit de proyecto de los ofertados en la web de eTwinning o si no se ha utilizado (en caso afirmativo, se especifica qué kit se ha utilizado).
+
-
</ul>
+
-
[[Archivo:im15.jpg|center|frame]]
+
'''4. Projecte de treball:''' Aquest document descriu amb detall el projecte que es vol iniciar. Ha de ser el producte de la negociació entre els dos socis (a diferència de la “Proposta de projecte”, que és la idea personal inicial) i l'últim pas abans d'inscriure el projecte en la plataforma.  
-
'''Paso 3: Vista preliminar.''' Se nos muestran los datos introducidos en los dos pasos anteriores, y se nos pide la confirmación de dichos datos. Si elegimos 'Modificar' podemos cambiar cualquier información introducida, mientras que si elegimos 'Enviar' el proyecto queda guardado en espera de aprobación por el socio.
+
[[Image:04 Proyecto de trabajo.doc]]
 +
 
 +
<br>
 +
 
 +
'''5. Full de sessió:''' És convenient que es reculli tota la informació possible del desenvolupament del projecte. Aquesta informació serà molt útil per a redactar la memòria final del projecte eTwinning, que podràs presentar als teus companys i a les autoritats acadèmiques. Recorda que l'elaboració d'aquesta memòria no és obligatòria. En tot cas, pot ser de gran ajuda per a recopilar informació amb vista a nous projectes, a la sol·licitud d'un Segell de Qualitat o per a aprofundir en els temes tractats més enllà de l'agermanament.  
 +
 
 +
[[Image:05 Hoja de sesion.doc]]
 +
 
 +
<br>
 +
 
 +
'''6. Informe de seguiment:''' Seria convenient que en algun moment del desenvolupament del projecte es revisi el que s’ha fet fins llavors, el que s'està aconseguint i com es pot millorar modificant, si escau, el que sigui necessari. També serà d'ajuda per a redactar-ne la memòria final, en el cas que decideixis elaborar-la. Tal vegada et servirà com a document per a presentar davant les autoritats acadèmiques de la teva Comunitat amb vista al reconeixement del teu treball.
 +
 
 +
[[Image:06 Informe de seguimiento.doc]]
 +
 
 +
<br>
 +
 
 +
'''7. Avaluació final:''' S'observaran tant els aspectes positius com els negatius en la motivació dels alumnes i el seu aprenentatge, com també la incidència de la comunicació directa d'ells amb alumnes d'altres països, la seva contribució al desenvolupament de la dimensió europea de l'aprenentatge i l'ús de les noves tecnologies a l'aula. Tal vegada et servirà com a document per a presentar davant les autoritats acadèmiques de la teva Comunitat amb vista al reconeixement del teu treball.
 +
 
 +
[[Image:07 Evaluacion final.doc]]
 +
 
 +
<br>
 +
 
 +
'''8. Formularis:''' Tots els formularis anteriors, reunits en un arxiu comprimit.
 +
 
 +
Arxiu:[http://www.etwinning.es/curso/formularios.zip Formularios.zip]
 +
 
 +
----
 +
 
 +
{| style="width: 100%;"
 +
|-
 +
| style="width: 50%;" | ''Tornar&nbsp;[[Unidad 4|unitat 4]]''
 +
| style="width: 50%; text-align: right;" | ''següent: [[Documents 4.b: Com registrar un projecte]]''
 +
|}
 +
</div>
 +
[[es:Página Principal|es:Página Principal]] [[eu:Página Principal|eu:Página Principal]] [[ga:Página Principal|ga:Página Principal]] [[en:Página Principal|en:Página Principal]]

Revisió de 09:09, 10 nov 2011

Tornar a la Unidad 4


Aquí tens alguns documents que poden resultar útils per al disseny, desenvolupament i avaluació d'un projecte eTwinning. No són, per descomptat, obligatoris, però sí una bona ajuda per a reflexionar sobre el projecte i els seus resultats. Tingues en compte que el document 04_Proyecto_de_trabajo sí que has d'usar-lo per a enviar-lo al tutor abans de registrar el projecte. L'últim document és un arxiu comprimit amb tots els formularis.

1. Informe d'estat: Si tu, els teus companys i els teus alumnes heu d'interactuar, compartir i comunicar-vos amb els socis d'un projecte virtual, és convenient que prèviament es faci una anàlisi de la situació de partida i es prenguin mesures en els aspectes que puguin repercutir en l'èxit d'un projecte eTwinning. Quins aspectes del seu centre poden ser una dificultat per planejar i dur a terme un projecte eTwinning? Per què els veus com a dificultats i com les superaries?

Fitxer:01 Informe de estado.doc


2. Proposta de projecte: Hauràs de tenir molt clares algunes idees per a poder transmetre a un possible soci què és el que es vol fer. La proposta ha de ser prou flexible per a adaptar-la a les característiques i idees del centre amb el qual ens volem agermanar. Aquest és un document previ a la planificació més detallada del projecte.

Fitxer:02 Propuesta de proyecto.doc


3. Coneixement mutu: Poden evitar-se moltes equivocacions i confusions si els companys en un projecte de col·laboració dediquen algun temps a conèixer-se mútuament. Així, a més de prendre decisions sobre els objectius, problemes i activitats amb els companys, és important que es tingui una mica d'informació sobre la situació dels seus socis de treball. Llegeix els epígrafs següents i agrega uns altres que puguis considerar importants per a intercanviar amb un futur company.

Fitxer:03 Conocimiento mutuo.doc


4. Projecte de treball: Aquest document descriu amb detall el projecte que es vol iniciar. Ha de ser el producte de la negociació entre els dos socis (a diferència de la “Proposta de projecte”, que és la idea personal inicial) i l'últim pas abans d'inscriure el projecte en la plataforma.

Fitxer:04 Proyecto de trabajo.doc


5. Full de sessió: És convenient que es reculli tota la informació possible del desenvolupament del projecte. Aquesta informació serà molt útil per a redactar la memòria final del projecte eTwinning, que podràs presentar als teus companys i a les autoritats acadèmiques. Recorda que l'elaboració d'aquesta memòria no és obligatòria. En tot cas, pot ser de gran ajuda per a recopilar informació amb vista a nous projectes, a la sol·licitud d'un Segell de Qualitat o per a aprofundir en els temes tractats més enllà de l'agermanament.

Fitxer:05 Hoja de sesion.doc


6. Informe de seguiment: Seria convenient que en algun moment del desenvolupament del projecte es revisi el que s’ha fet fins llavors, el que s'està aconseguint i com es pot millorar modificant, si escau, el que sigui necessari. També serà d'ajuda per a redactar-ne la memòria final, en el cas que decideixis elaborar-la. Tal vegada et servirà com a document per a presentar davant les autoritats acadèmiques de la teva Comunitat amb vista al reconeixement del teu treball.

Fitxer:06 Informe de seguimiento.doc


7. Avaluació final: S'observaran tant els aspectes positius com els negatius en la motivació dels alumnes i el seu aprenentatge, com també la incidència de la comunicació directa d'ells amb alumnes d'altres països, la seva contribució al desenvolupament de la dimensió europea de l'aprenentatge i l'ús de les noves tecnologies a l'aula. Tal vegada et servirà com a document per a presentar davant les autoritats acadèmiques de la teva Comunitat amb vista al reconeixement del teu treball.

Fitxer:07 Evaluacion final.doc


8. Formularis: Tots els formularis anteriors, reunits en un arxiu comprimit.

Arxiu:Formularios.zip


Tornar unitat 4 següent: Documents 4.b: Com registrar un projecte
Eines de l'usuari
Contacte
En altres llengües