Documentació 6.d. Diari de Projecte. Grups eTwinning. Trobades Didàctiques

De eTwinning

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Tornar Unitat 6


En aquest apartat aprendràs algunes nocions bàsiques sobre el Diari de Projecte, els Grups eTwinning i les Trobades Didàctiques en línia. Abordarem com utilitzar el Diari de Projecte i com participar en un Grup eTwinning i/o en una Trobada Didàctica. Aquests són els documents que trobaràs:

  • Diari de Projecte. És una eina de seguiment i avaluació del projecte (en el cas que aquesta última es vulgui fer). Permet la comunicació entre els socis i entre els socis i els respectius Serveis Nacionals de Suport.
  • Grups eTwinning. És una funcionalitat d’implantació recent que permet als professors debatre temes o matèries específiques en un entorn reservat.
  • Trobades Didàctiques en línia. Són activitats de formació per a professors, trobades virtuals curtes i intensives, d’entre una i dues setmanes.


Aquestes funcionalitats de l’Escriptori no són necessàries per a dur a terme un projecte eTwinning, per aquest motiu s’han situat al final d’aquest curs. No obstant això, contribueixen a organitzar i enriquir els projectes (en el cas del Diari de Projecte) i faciliten la interrelació entre els professors amb interessos comuns i el desenvolupament professional d’aquests (en el cas dels Grups i de les Trobades Didàctiques, respectivament).

Diari de Projecte


El Diari de Projecte és una utilitat l’objectiu de la qual és que els professors socis deixin constància de les etapes i els detalls més importants en el desenvolupament del projecte. Quan aquest s’ha acabat, el Diari de Projecte pot constituir un magnífic document base per a una avaluació final conjunta del projecte, que seria important dur a terme.
Vegem com utilitzar-lo:

Entrades en el Diari:

1.- Accedeix al teu Escriptori i en la pestanya PROJECTES selecciona el projecte sobre el qual vols treballar. En la columna de la dreta Accions, fes clic en Administrar el Diari de Projecte.



2.- Fes clic en Publiqui un missatge.



3.- Posa un títol i introdueix el text del missatge. Així mateix, selecciona l’opció que vulguis: El missatge pot ser vist només pels socis (amagat), públic o, pels usuaris registrats en eTwinning.
No t’oblidis de fer clic en Guardar.

4.-. T’apareixerà la pantalla següent:



5.- Fes primer clic en Publicar diari i si vols veure l’aspecte de l’entrada, tal com es presenta, fes clic en VEURE.



Així queda el missatge. Apareix la data en la qual s’ha publicat i l’autor. 



Comentaris


Observa que en cada entrada es poden afegir comentaris. Per a fer-ho, fes clic en Add a comment/Afegir un comentari.



Fes clic en submit.


Tornant al teu Escriptori personal i a Administrar el Diari de Projecte, pots moderar aquest comentari, és a dir, ho pots Aprovar o rebutjar.



Per a això, has d’Activar la moderació dels comentaris.

T’apareixen dues opcions:
Si selecciones No Activar la moderació dels comentaris, els comentaris es publicaran sense que en sigui necessària la moderació. Encara que simplifica la teva labor, pot ocórrer que apareguin comentaris “indesitjables”.
Si aproves el missatge, t’apareixerà com en la imatge de baix.


En fer clic a Moderar els comentaris, apareix una llista amb els que ja estan aprovats i els que estan pendents.



Des de la finestra principal, per a llegir un comentari, prem en Read more/llegir més.


A cada entrada en el Diari, se li pot adjuntar una imatge de fins a 4 megues en format JPG/JPEG o GIF que apareixerà en el lateral esquerre. N’hi ha prou amb emplenar el camp de la imatge de baix en fer l’entrada.


Aquest és l’aspecte que presenta l’entrada després de carregar la imatge. 




També pots accedir al Diari de Projecte des de la pestanya Perfil, i en la part lateral esquerra, mòdul Els meus projectes.


El que s’ha exposat es resumeix en l’animació següent:



Vegeu en pantalla completa 'Diario de Proyecto'

Grups eTwinning

Els Grups eTwinning són comunitats de professors centrades en un tema d’interès comú. Estan dedicats a professors registrats en la plataforma que volen debatre temes o matèries específiques en un entorn reservat. Per a participar en un grup cal inscriure-s’hi. En aquest moment, tant els temes com els moderadors dels grups estaran proposats pels Serveis Nacionals i Central de Suport, encara que en un futur proper els professors podran iniciar i moderar grups propis.

Els Grups disposen d’eines com ara fòrums, wikis, blogs, galeria d’imatges. L’administrador de cada Grup decideix el contingut que es publica perquè els qui no siguin membres d’aquest grup puguin accedir a determinada informació i potser després s’interessin a formar part del grup.

Per a participar en un Grup, has de sol•licitar la teva admissió. Per a això, vés a la pàgina del Servei Central de Suport http://www.etwinning.net



Fes clic als diferents Grups eTwinning que apareixen a la banda inferior de la pàgina o bé des del teu Escriptori:


Fes clic en en algun d’aquests t’apareixerà un qüestionari que has d’emplenar.



Una vegada que hagis enviat la petició, rebràs un missatge de correu electrònic en el qual t’indiquen que ja pots accedir-hi.

Els Grups no sempre estan disponibles per a rebre més inscripcions. Són els moderadors els qui decideixen quan s’obren i quan es tanquen. Accedeix amb regularitat a la pàgina del Servei Central de Suport i allí veuràs anunciats els grups que admeten nous membres.

Una vegada que estàs admès en un grup, si vols participar, accedeix amb el teu nom d’usuari i contrasenya al teu Escriptori eTwinning, pestanya Inici, mòdul Grups. Fes clic en la icona GO TO GROUP/ACCEDEIX AL GRUP d’aquell en el qual vols intervenir.



El nombre de Grups i la temàtica pot variar en el temps segons la seva acceptació i evolució. N’hi ha de diferents temes (humanitats, llengües, ciències experimentals, inclusió social, integració curricular, etc.) i dirigits a diferents estaments educatius (directors de centres escolars, responsables de biblioteques, professors d’idiomes, etc.).

La participació en un Grup permet als membres un intercanvi continu d’experiències, de recursos i d’idees que poden ser útils per al seu treball en un projecte eTwinning o en la seva pràctica docent.

Trobades Didàctiques en línia

Les Trobades Didàctiques són activitats de formació per a professors, trobades virtuals curtes i intensives –d’entre una i dues setmanes– que tracten sobre diferents temes de diversos nivells i disciplines docents. Tenen com a objectiu estimular les idees i desenvolupar competències sense requerir un compromís a llarg termini, pel que fa al seu temps.

Estan dirigides per un expert i ofereixen un treball actiu i debats entre professors de tot Europa, dissenyades de manera que siguin una experiència d’aprenentatge amena i atractiva.

Es fan en diversos idiomes (fins ara n’hi ha hagut en anglès, francès i alemany) i en aquest curs escolar també n’hi haurà en castellà. El ventall de llengües s’obrirà gradualment.

Cada trobada consta de treball personal, debats i jornades de reflexió. Els materials es troben en la xarxa, i es pot accedir-hi quan es vulgui.

En l’Escriptori del professor apareixerà l’enllaç per a inscriure-s’hi, aproximadament una setmana abans que l’esdeveniment comenci.

                               


A més, en la pàgina web del Servei Nacional de Suport s’anuncia l’inici del període d’inscripció. Cal tenir en compte que el nombre de participants és elevat i sol estar limitat, raó per la qual convé prestar atenció a aquestes notícies.

La informació completa sobre aquestes trobades apareix en el portal del SCA, en la secció de "Desenvolupament professional", apartat de "Trobades Didàctiques". Allí veuràs les últimes activitats dutes a terme.


Enllaç a la informació del SCA




  Tornar Unitat 6                                                                    Siguiente: Documentació 6.e. Permisos. Drets d’ús d’algunes eines
Eines de l'usuari
Contacte
En altres llengües