Documentació 6.c. Alta d’usuaris

De eTwinning

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Tornar Unitat 6


Una vegada que es crea el Twinspace d’un projecte, només hi ha dos usuaris que poden accedir-hi: el nostre soci i nosaltres.

Per tant, el primer pas que convé fer és donar d'alta tot el professorat i alumnat que hagi de participar en el projecte. Recorda que sempre serà possible donar d’alta usuaris nous que es vagin incorporant al projecte.

En el moment de donar d'alta cada usuari hem de decidir quin rol tindrà dins de TwinSpace i, una vegada decidit, donar-lo d'alta.

Nosaltres, pel fet d'haver fundat el projecte, tenim el rol de professor administrador que té tots els permisos possibles en TwinSpace.


Crear usuaris amb el paper de professor o visitant registrat

El procés és aquest:

A la pàgina principal del nostre TwinSpace ens dirigim a invitar , que està situat al lateral dret, sota de Gestionar membres.


Quan fem clic sobre Convidar membres, se’ns despleguen tres possibilitats: invitar professorat, invitar alumnat e invitar a visitantes.

Invitar professorat

Si el que volem és convidar professors, la primera acció que se’ns demanarà és seleccionar el país del professor a qui desitgem convidar:Un cop seleccionat el país, podem obtenir dos missatges diferents.
Si el país seleccionat està integrat al programa eTwinning, es recorda que si pretenem que participi al projecte, cal que el convidem des de l’escriptori, i per fer-ho el docent en qüestió ha d’estar registrat o registrar-se, si no ho està.L’altra opció es presenta quan el professor pertany a un país que no forma part de la xarxa eTwinning. En aquest cas, només caldrà escriure l’adreça de correu electrònic del professor a qui volem convidar:


Quan premem Envia apareixerà una pantalla amb una sèrie de camps que hauràs de completar obligatòriament, incloent-hi, entre altres, el del centre escolar del professor. Tant el nom d’usuari com la contrasenya assignats per defecte per la plataforma es poden modificar:És, a més, en aquesta pantalla on tindràs l’oportunitat d’escollir el rol que vols assignar al professor a qui convides: professor membre o professor administrador.
En fer clic a Envia, cada un dels professors convidats d’aquesta manera rep una invitació al seu correu electrònic:


Invitar alumnat


Un projecte eTwinning és un projecte en col•laboració en què participen docents i alumnes de diferents països. Per afavorir i fomentar la implicació dels alumnes en un projecte, és ideal donar-los d’alta al TwinSpace, cosa que els permet de treballar col•laborativament i fer ús, a més, de totes les eines de comunicació disponibles en aquest.

Donar d’alta els alumnes és similar a la forma de fer-ho amb els docentsLa plataforma diferencia dos casos diferents:


a) Convidar alumnes que ja tenen compte en algun TwinSpace, cas en què n’hi hauria prou d’introduir el seu nom d’usuari.

b) Convidar alumnes que no han estat mai donats d'alta en un TwinSpace d’un projecte eTwinning, cas en què cal, en primer lloc, introduir el nom i cognom de cada alumne.

Si volem convidar més de tres alumnes, hem de fer clic al signe "+" que apareix sobre el botó Enviar. Cada cop que ho fem apareixen tres quadres més per escriure els noms dels alumnes nous.

Quan hàgim acabat, fem clic en el botó Enviar.


A continuació ens apareix una finestra per a donar d'alta les dades de cada alumne i alumna. En primer lloc apareixen els noms i cognoms. A continuació apareix el nom d'usuari i la contrasenya que tindrà per a entrar en TwinSpace, i que la plataforma assigna per defecte, motiu pel qual les pots canviar per altres que es puguin recordar més fàcilment. I finalment una llista desplegable que permet assignar a cada alumne el rol d’Alumne administrador o el d’Alumne membre.


Una vegada que fem clic en el botó Enviar tornem a la portada del TwinSpace, i se'ns indica si els usuaris s'han donat d'alta correctament.


A diferència de l'alta d'usuaris amb el rol de professor o convidat registrat, no s'envia cap correu als nous usuaris. En aquest cas, se’ns envia a nosaltres, a l’adreça electrònica que vam usar en el moment de donar-nos d’alta en eTwinning, un correu amb els usuaris i claus que hem donat d’alta.


Recorda: els alumnes (membres del projecte però no socis), tal com vam veure en l’apartat Documents 5.b: Accés al TwinSpace del projecte, accedeixen al TwinSpace a través de l’enllaç http://new-twinspace.etwinning.net


Les contrasenyes que el sistema assigna per defecte a cada alumne es poden modificar en qualsevol moment. Per fer-ho, des de la pàgina inicial del TwinSpace, prem sobre Change pupil passwords al rectangle que apareix a la dreta, sota Invitar miembros.


En fer-ho, apareixerà el llistat de tots els alumnes donats d’alta al TwinSpace, amb l’opció de Canviar contrasenya al costat de cada un dels noms.


Premem sobre el botó corresponent a l’alumne a qui volem modificar la contrasenya, introduïm la nova, la repetim i fem finalment clic a Envia, per finalitzar el procés.Convidar visitants

Utilitza aquesta opció per convidar al projecte persones que, o bé no són professors ni alumnes —com és el cas de pares o personal aliè a la comunitat educativa—, o bé no estan registrats a eTwinning, de manera que puguin conèixer allò que s’està fent al projecte i col•laborar-hi. Pot ser una bona opció, per exemple, per convidar el director o directora o bé un altre membre de l’equip directiu del teu centre, i que coneguin així la tasca que s’està duent a terme.


Un cop introdueixis el correu de la persona a qui vols convidar i premis Envia, el convidat rebrà un correu d’invitació al TwinSpace amb l’enllaç corresponent i les dades d’accés.


Finalment, convé que sàpigues que els convidats no tindran drets d’administració.Vegeu en pantalla completa 'Invitar a profesorado y visitantes'

Vegeu en pantalla completa 'Invitar al alumnado'


A partir d’aquí, els continguts són opcionals per al curs de formació. Convé que els llegeixis però no són objecte d’examen o avaluació.Tornar Unitat 6 Següent: Documentació 6.d. Diari de Projecte. Grups eTwinning. Trobades Didàctiques

Eines de l'usuari
Contacte
En altres llengües