Documentació 6.a. Altres seccions del Twinspace. Afegir i eliminar pestanyes

De eTwinning

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Tornar Unitat 6


Vam finalitzar la unitat 5 amb un estudi en profunditat de la secció Pàgina d’Activitats. Continuem explorant altres seccions del Twinspace.


Contingut

Blog

La secció Blocs està orientada a donar a conèixer, en forma de notícies, el nostre projecte i el seu desenvolupament a qualsevol persona que accedeixi al portal d’eTwinning.

L’aspecte d’aquesta secció és el següent:

Té estructura de bloc, de manera que s’hi poden fer entrades tal com es va explicar en l’apartat d’Activitats del projecte. Com pots observar, apareix per defecte una primera entrada que pots modificar o esborrar si així ho desitges.

Sala de Professors

La secció Sala de Professors s’empra com a mitjà de comunicació amb altres participants en el projecte  que tinguin un perfil de “professor-administrador” o de “professor-membre”, i no és visible per a altres perfils (en la unitat següent es detallen els perfils existents). És el lloc perfecte perquè es comuniquin, planifiquin les tasques del projecte o guardin dades de gestió de l’aula, com avaluacions, qualificacions, etc.

A més de comptar amb una biblioteca de documents, disposa de l’eina fòrum, molt recomanable per facilitar la planificació y organització del projecte perquè els professors mantinguin una comunicació fluïda i puguin debatre en privat temes del seu interès.

La característica especial que distingeix aquesta secció és que l’alumnat no hi pot accedir, ni tan sols li serà visible quan ells accedeixin a TwinSpace.


Racó dels alumnes

Els alumnes també tenen una àrea “privada”, similar a la Sala de professors. Trobem la secció Racó dels alumnes, un lloc distès on els alumnes que siguin membres del TwinSpace poden interactuar entre ells i intercanviar material no necessàriament relacionat amb el seu projecte escolar, i així enriquir la seva vida personal.

Poden presentar-se a la resta de companys del projecte, oferir informació sobre ells mateixos, participar en debats a través del fòrum i treballar en el projecte. Per a facilitar aquestes activitats, el Racó dels alumnes disposa per defecte d’un fòrum i una Biblioteca de documents, i es poden afegir-hi més eines si s’estima convenient. Participar en el Racó dels alumnes fomenta l’autonomia i responsabilitat dels estudiants.

Aquí els professors no poden escriure o modificar continguts, encara que sí que poden veure’ls.Per a saber més (la implicació dels alumnes)


IMPORTANT: Per a garantir la privadesa i seguretat dels professors i els alumnes en els projectes eTwinning, la “Sala de professors” i el “Racó dels alumnes” són espais privats, és a dir, solament els membres del TwinSpace amb perfil de professor o d’alumne poden veure aquestes seccions i accedir-hi. A més, aquestes seccions no es poden fer públiques com ocorre amb les pàgines d’activitats.


Xat

És la secció següent en el menú principal. Si fem clic en aquesta pestanya, tindrem accés directe a l’eina del xat, en la qual nosaltres mateixos i els nostres alumnes podrem conversar amb la resta de socis del projecte.

El xat és una eina que està en procés de desenvolupament i adaptació al TwinSpace. Per aquest motiu, no totes les seves funcionalitats estan operatives actualment. No obstant això, podrem participar en el xat general i també tindrem la possibilitat de fer xats privats amb altres participants que estiguin connectats al xat. Els elements fonamentals del xat principal són:


1. Xat general. En aquesta finestra podrem veure el fil de conversa en el qual participen tots els usuaris connectats al xat en aquest moment.

2. La finestra dels participants. En aquesta finestra es mostra la llista de participants en el xat general.

3. Comandaments per a editar la font. Aquí podem triar el tipus de lletra, el cos i el color. També podem seleccionar si volem que la lletra del nostre missatge aparegui en negreta o cursiva.

4. Quadre de text. Aquí és on escrivim el missatge que volem compartir amb la resta de participants.

5. ENVIAR. Quan hem escrit el nostre missatge, hem de fer clic en aquest botó perquè aparegui en la finestra principal del xat.


Podrem iniciar també una conversa privada amb un participant en el xat. Per a fer-ho, hem de fer clic amb el botó dret del ratolí en el nom d’un dels participants en la finestra “participants”. Després seleccionarem l’opció “Go private”. En el menú superior ens apareixerà una nova pestanya que pertanyerà al xat privat.

IMPORTANT: en els xats privats solament poden participar dos usuaris.


Guía

En fer clic amb el ratolí en aquesta pestanya, el sistema es dirigeix a la pàgina del Servei Central de Suport que conté la guia del TwinSpace; aquesta pot ajudar-te a treure el màxim partit a l’espai de col•laboració dels teus projectes.

El manual té aquest aspecte:


Afegir i eliminar pestanyes


TwinSpace ens permet personalitzar les pestanyes que volem veure. Per afegir-ne una de nova hem de fer clic al botó Afegir pàgina:


Ens apareix un quadre de text on hem de posar el nom de la pestanya nova, i després hem de clicar sobre Desa:


Queda així creada una nova pestanya. Ara hi hauríem d’afegir eines per poder-hi treballar:Finalment, indiquem que també podem eliminar les pestanyes, fins i tot de seccions rellevants com ara Activitats de projecte o Sala de Professors. Per eliminar una pestanya hi passem el ratolí per sobre; en aquell moment apareix un petit cercle vermell a la part superior dreta que, si hi fem clic a sobre, eliminarà la pestanya.
Eines de l'usuari
Contacte
En altres llengües